Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Piazza Venezia

Et stenkast fra Forum Romanum ligger Piazza Venezia, som ikke ligefrem er egnet til at læne sig tilbage og drikke kaffe – den er snarere til udforskning af paladser, museer og udsigtsplatforme.

Piazza Venezia besøges bedst, samtidig med at man også oplever Colosseum og Forum Romanum, da det ligger i nærheden for enden af Via dei Fori Imperiali, og det første indtryk er ret bemærkelsesværdigt.

Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II (som ofte forkortes til Altare della Patria) ligger lige til venstre, når du kommer ind på pladsen. Det hvide marmormonument er opført til ære for den mand, som tilskrives foreningen af Italien i midten af det 19. århundrede. Dets enorme, prangende udformning krævede, at et helt område af det middelalderlige Rom blev revet ned for at gøre plads til det. Mange romere bryder sig ikke om monumentet, men det er svært at ignorere det enorme arbejde, som er udført af de italienske billedhuggere, som blev udvalgt til at arbejde på det, herunder bl.a. Leonardo Bistolfi og Angelo Zanelli.

Bag den enorme rytterstatue af Victor Emmanuel ligger det evigt fascinerende Museo Centrale del Risorgimento Italiano, som belyser Italiens forening og andre afgørende øjeblikke i landets historie. En glaselevator bringer dig til udsigtsplatformen, hvorfra man har en enestående udsigt ud over de forhistoriske ruiner mod sydøst. Adgangen til museet er gratis den første tirsdag i måneden.

Prøv at lukke larmen fra trafikken ude, når du er i toppen af Altare della Patria, så du bare kan beundre piazzaen. Palazzo Venezia fylder en stor del af pladsens venstre side, og det blev opført i midten af det 15. århundrede af Kardinal Pietro Barbo, som senere blev pave. Nogle århundreder senere overtog Mussolini paladset og brugte balkonen til at henvende sig til sit publikum. Men i dag er det hjemsted for Museo del Palazzo di Venezia, som rummer en række forskellige udstillinger, som omfatter fine religiøse malerier fra det 14. århundrede, en samling af gamle tyske træstatuer og et rum med malerier på lærred, bl.a. Francesco Solimenas Brylluppet i Kana og Donato Cretis Nymfernes dans.

Der er desuden to mindre paladser – Palazzo Generali og Palazzo Bonaparte (opkaldt efter den franske kejsers mor) – så du vil nok have din espresso "to go".

Piazza Venezia ligger i det centrale Rom. Busstoppesteder og metrostationen Colosseo ligger lige i nærheden.


Guide til at udforske Piazza Venezia


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.880 i nærheden af Piazza Venezia
715 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.342 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

1,072 DKK
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.327 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med historie ligger i Rom og er tæt på Fontana dei Trevi, Foro Romano og Den spanske trappe. Vittorio Emanuele Monument og Pantheon er også i nærheden.

910 DKK
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.591 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

628 DKK
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 831 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette byhushotel er omgivet af kunstværksteder og antikvitetsforretninger i det trendy Rom Suburra-kvarter og ligger blot 500 meter fra Colosseum og Forum Romanum.

1,247 DKK
iRooms Campo Dei Fiori

iRooms Campo Dei Fiori

Piazza del Gesù, 47, Rome
4,8
ud af 5 (baseret på 9 anmeldelser)
0.0 ud af 5.0

Dette byhus ligger i Navona, kun 5 minutters gang fra Il Gesu, Piazza Venezia og Vittorio Emanuele II Monument. Derudover ligger Pantheon og Campo de' Fiori 10 minutter derfra.

1,286 DKK
Albergo Del Senato

Albergo Del Senato

Piazza Della Rotonda 73, Rome
4,8
ud af 5 (baseret på 567 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Dette barokke hotel fra det 19. århundrede ligger på Roms Piazza della Rotonda over for Pantheon. Trevi-fontænen, Piazza Navona, Campo dei Fiori, Den Spanske Trappe og Via del Corso ligger inden for gåafstand.

977 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.674 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Trevi-fontænen og Det romerske forum ca. 2 km derfra.

386 DKK
Hotel De Monti

Hotel De Monti

Via Panisperna 95, Rome
4,2
ud af 5 (baseret på 78 anmeldelser)
2.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Monti, kun 10 minutters gang fra Basilica di Santa Maria Maggiore og Teatro dell'Opera di Roma. Derudover ligger Det romerske forum og Colosseum 15 minutter derfra.