Piazza Venezia

Et stenkast fra Forum Romanum ligger Piazza Venezia, som ikke ligefrem er egnet til at læne sig tilbage og drikke kaffe – den er snarere til udforskning af paladser, museer og udsigtsplatforme.

Piazza Venezia besøges bedst, samtidig med at man også oplever Colosseum og Forum Romanum, da det ligger i nærheden for enden af Via dei Fori Imperiali, og det første indtryk er ret bemærkelsesværdigt.

Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II (som ofte forkortes til Altare della Patria) ligger lige til venstre, når du kommer ind på pladsen. Det hvide marmormonument er opført til ære for den mand, som tilskrives foreningen af Italien i midten af det 19. århundrede. Dets enorme, prangende udformning krævede, at et helt område af det middelalderlige Rom blev revet ned for at gøre plads til det. Mange romere bryder sig ikke om monumentet, men det er svært at ignorere det enorme arbejde, som er udført af de italienske billedhuggere, som blev udvalgt til at arbejde på det, herunder bl.a. Leonardo Bistolfi og Angelo Zanelli.

Bag den enorme rytterstatue af Victor Emmanuel ligger det evigt fascinerende Museo Centrale del Risorgimento Italiano, som belyser Italiens forening og andre afgørende øjeblikke i landets historie. En glaselevator bringer dig til udsigtsplatformen, hvorfra man har en enestående udsigt ud over de forhistoriske ruiner mod sydøst. Adgangen til museet er gratis den første tirsdag i måneden.

Prøv at lukke larmen fra trafikken ude, når du er i toppen af Altare della Patria, så du bare kan beundre piazzaen. Palazzo Venezia fylder en stor del af pladsens venstre side, og det blev opført i midten af det 15. århundrede af Kardinal Pietro Barbo, som senere blev pave. Nogle århundreder senere overtog Mussolini paladset og brugte balkonen til at henvende sig til sit publikum. Men i dag er det hjemsted for Museo del Palazzo di Venezia, som rummer en række forskellige udstillinger, som omfatter fine religiøse malerier fra det 14. århundrede, en samling af gamle tyske træstatuer og et rum med malerier på lærred, bl.a. Francesco Solimenas Brylluppet i Kana og Donato Cretis Nymfernes dans.

Der er desuden to mindre paladser – Palazzo Generali og Palazzo Bonaparte (opkaldt efter den franske kejsers mor) – så du vil nok have din espresso "to go".

Piazza Venezia ligger i det centrale Rom. Busstoppesteder og metrostationen Colosseo ligger lige i nærheden.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Piazza Venezia


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Piazza Venezia

Vis alle hoteller i nærheden af Piazza Venezia