Piazza Navona

De gamle pavelige bygninger er ændret en smule i århundredernes løb, men de danner stadig et friluftsområde for caféer og gadeunderholdere. 

Denne fine plads anses for at rumme et af Roms mest gennemførte eksempler på barokarkitektur, og den fik sine facader i midten af det 17. århundrede under Pave Innocent X, som ansatte kunstnere som Bernini, Borromini og Rainaldi til at omdanne denne plads til en udstilling af Roms fantastiske kunst.

Rainaldi byggede Palazzo Pamphilj, som var pavens nye hjem, men nu er hjemsted for den brasilianske ambassade. Den bygning, der dominerer pladsen, er kirken Sant'Agnese in Agone, som er dedikeret til en ung martyr, som menes at være død på dette sted. Kirken er berømt for sit hvælvede loft (som er dækket med Ciro Ferri og Sebastiano Corbellinis overdådige freskoer) og helligdommen for St. Agnes (hvor hendes kranium opbevares i en æske besat med ædelstene), og der er (dyre) guidede rundvisninger i kirken med jævne mellemrum.

Gå ind på midten af Piazza Navona, hvor du vil blive belønnet med synet af den storslåede Fontana dei Quattro Fiumi (de fire floders fontæne), et af Berninis designs, som afbilder fire flodguder ved foden, hvorfra den store Domitians obelisk skyder frem. Det minder om det ægyptiske monument på Piazza San Pietro. Du genkender muligvis denne fontæne fra storfilmen Engle og Dæmoner, som er baseret på Dan Browns roman. I hver sin ende af piazzaen er der to yderligere vandattraktioner, Giacomo Della Portas Fontana del Moro med den særlige rosafarvede marmorbase og Fontana del Nettuno, som forestiller havguden, som kæmper med en blæksprutte. Der er formentlig ikke nogen anden plads i verden, som anvender vand på en så kunstnerisk måde.

Piazza Navona er det perfekte sted at holde en rolig pause under et besøg i Rom. Der er ikke blot mange caféer og restauranter, så du kan belønne dine anstrengelser med espresso og en tartufo (en italiensk isdessert) fra den fortræffelige Tre Scalini, men underlægningsmusikken fra gadekunstnerne, musikerne og de øvrige optrædende sørger desuden for, at der aldrig er et kedeligt øjeblik. Stor og gammel og alligevel vrimlende med liv sådan er Piazza Navona.

Piazza Navona ligger i det centrale Rom, mindre en 15 minutters gang fra Trevi-fontænen, hvilket gør disse to seværdigheder til en ideel duet. Du kan tage en kombination af metro og bus for at komme dertil.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Piazza Navona


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Piazza Navona

Vis alle hoteller i nærheden af Piazza Navona