Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Piazza della Rotonda

Det ikoniske Panthon og en smuk fontæne trækker besøgende til denne vibrerende plads i hjertet af Roms historiske centrum.

Kom til Piazza delle Rotonda for at beundre dens symbolske vartegn. Det spektakulære Panthon er pladsens største attraktion og rejser sig op over dens sydlige ende. Fortovscaféer indrammer pladsen, som er ideel til at kigge på mennesker og beundre den arkitektonisk imponerende baggrund.

Piazza della Rotonda fra 1900-tallet var engang en travl markedsplads, men idag er den en yndefuld plads med mange turister. Gadesælgere ville komme for at sælge alt fra fugle i bur til fisk og grøntsager. Pave Pio VII flyttede til sidst markedssælgerne og skabte en plads, der passer til den akitektoniske overlegenhed.

I hjertet af pladsen finder du den attraktive pantheon-fontæne, som er kronet af en egyptisk obelisk. Giacomo dell Porta designede fontænen i 1575 og Filippo Barigioni tilføjede obelisken i 1711. Bemærk de kompliceret udskårne grotesker og lag af våbenskjold. Kig efter hieroglyffer på obelisken, hvis oprindelse kan dateres til tiden for den egyptiske farao Ramses II.

Gå til Pantheon, et af de mest genkendelige monumenter i det antikke Rom, og bygget under kejser Hadrians regeringstid. Brug et øjeblik på at beundre den store søjleindgang med en kolonnade af 16 korintiske søjler. Træd ind for at opdage et rundt tempel dekoreret med et skinnende marmorgulv og statuer af bibelske figurer. Kig op for at se lys flyde ind igennem den store kuppel. Oprindeligt var det et tempel dedikeret til klassiske guder, men i 608 e.Kr. blev det en kristen kirke ved navn Santa Maria ad Martyres.

Sid på en terrasse på en café eller restaurant, bestil en drink, og kig på, mens en blanding af lokale og turister passerer forbi. Hav dit kamera klart til at tage billeder af fontænen, Panthon og pastelfarvede palæer. Alternativt kan du købe mad og drikkevarer fra en butik i nærheden, og sidde på fontænens trappetrin.

Offentlige busser stopper tæt ved Piazza della Rotonda, selvom den bedste måde at komme dertil er til fods. Den ligger omkring 10 minutter til fods fra nogle af de største attraktioner som Piazza Venezia og Trevi-fontænen.

Pantheon har åbent dagligt bortset fra enkelte helligdage, og der er gratis adgang. Mod gebyr fås guidede rundvisninger fra søndag til fredag. Forvent køer hele året rundt.


Guide til at udforske Piazza della Rotonda


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.933 i nærheden af Piazza della Rotonda
887 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.307 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

1,016 DKK
Hotel Adriano

Hotel Adriano

Via di Pallacorda, 2, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 611 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Navona, kun 10 minutters gang fra La Pieta, Pantheon og Piazza Navona. Derudover ligger Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen 15 minutter derfra.

1,388 DKK
Hotel Pantheon

Hotel Pantheon

Via dei Pastini 131, Rome
4,2
ud af 5 (baseret på 100 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Navona, kun 10 minutters gang fra Pantheon, Trevi-fontænen og Piazza Venezia. Derudover ligger Vittorio Emanuele II Monument og Piazza Navona 10 minutter derfra.

1,497 DKK
Grand Hotel Plaza

Grand Hotel Plaza

Via Del Corso 126, Rome
3,4
ud af 5 (baseret på 450 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette imponerende hotel fra det 19. århundrede ligger lidt tilbagetrukkent fra Roms hovedfærdselsåre Via del Corso i nærheden af Piazza di Spagna (Den Spanske Trappe) og designershoppingmulighederne på den berømte gade Via Dei Condotti.

969 DKK
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.561 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

946 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.654 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Det romerske forum og Trajans Marked ca. 2 km derfra.

1,673 DKK
Albergo Del Senato

Albergo Del Senato

Piazza Della Rotonda 73, Rome
4,8
ud af 5 (baseret på 550 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Dette barokke hotel fra det 19. århundrede ligger på Roms Piazza della Rotonda over for Pantheon. Trevi-fontænen, Piazza Navona, Campo dei Fiori, Den Spanske Trappe og Via del Corso ligger inden for gåafstand.