Piazza della Rotonda

Det ikoniske Panthon og en smuk fontæne trækker besøgende til denne vibrerende plads i hjertet af Roms historiske centrum.

Kom til Piazza delle Rotonda for at beundre dens symbolske vartegn. Det spektakulære Panthon er pladsens største attraktion og rejser sig op over dens sydlige ende. Fortovscaféer indrammer pladsen, som er ideel til at kigge på mennesker og beundre den arkitektonisk imponerende baggrund.

Piazza della Rotonda fra 1900-tallet var engang en travl markedsplads, men idag er den en yndefuld plads med mange turister. Gadesælgere ville komme for at sælge alt fra fugle i bur til fisk og grøntsager. Pave Pio VII flyttede til sidst markedssælgerne og skabte en plads, der passer til den akitektoniske overlegenhed.

I hjertet af pladsen finder du den attraktive pantheon-fontæne, som er kronet af en egyptisk obelisk. Giacomo dell Porta designede fontænen i 1575 og Filippo Barigioni tilføjede obelisken i 1711. Bemærk de kompliceret udskårne grotesker og lag af våbenskjold. Kig efter hieroglyffer på obelisken, hvis oprindelse kan dateres til tiden for den egyptiske farao Ramses II.

Gå til Pantheon, et af de mest genkendelige monumenter i det antikke Rom, og bygget under kejser Hadrians regeringstid. Brug et øjeblik på at beundre den store søjleindgang med en kolonnade af 16 korintiske søjler. Træd ind for at opdage et rundt tempel dekoreret med et skinnende marmorgulv og statuer af bibelske figurer. Kig op for at se lys flyde ind igennem den store kuppel. Oprindeligt var det et tempel dedikeret til klassiske guder, men i 608 e.Kr. blev det en kristen kirke ved navn Santa Maria ad Martyres.

Sid på en terrasse på en café eller restaurant, bestil en drink, og kig på, mens en blanding af lokale og turister passerer forbi. Hav dit kamera klart til at tage billeder af fontænen, Panthon og pastelfarvede palæer. Alternativt kan du købe mad og drikkevarer fra en butik i nærheden, og sidde på fontænens trappetrin.

Offentlige busser stopper tæt ved Piazza della Rotonda, selvom den bedste måde at komme dertil er til fods. Den ligger omkring 10 minutter til fods fra nogle af de største attraktioner som Piazza Venezia og Trevi-fontænen.

Pantheon har åbent dagligt bortset fra enkelte helligdage, og der er gratis adgang. Mod gebyr fås guidede rundvisninger fra søndag til fredag. Forvent køer hele året rundt.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Piazza della Rotonda


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Piazza della Rotonda

Vis alle hoteller i nærheden af Piazza della Rotonda