Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Piazza San Pietro (Peterspladsen)

Piazza San Pietro, som er den katolske verdens udendørs centrum, er kulminationen af religiøs arkitektur, især ved solnedgang.

Der er kun en måde, man bør nærme sig Piazza San Pietro: Gå direkte op ad Via della Conciliazione for at stå ansigt til ansigt med Peterskirkens majestætiske kuppel. Når du står på pladsen, som er bedre kendt som Peterspladsen, vil du ikke være i tvivl om, at du befinder dig i centrum af verdens mindste stat.

Piazzaen, som den ser ud i dag, er Gian Lorenzo Berninis værk. Barokarkitekten blev i midten af det 17. århundrede udpeget til at skabe en plads, der kunne gøre det muligt for så mange mennesker som muligt at se paven, når han holdt offentlige taler fra Vatikanpaladset. Hvert år på påskedag er Piazza San Pietro stadig fyldt med mennesker, som møder op for at overvære paven give sin årlige meddelelse. I virkeligheden er der sjældent en stille dag på pladsen.

Det vigtige er at tage dig tid til at udvælge de interessante ting, du vil se. Lige midt på pladsen finder du den ægyptiske obelisk, som er mere end 25 meter høj og fremstillet af rød granit. Det hævdes, at obelisken i år 37 blev flyttet af Caligula fra Neros cirkus, et brutalt teater med dødslege og henrettelser, som lå der, hvor piazzaen nu ligger. Dette er også stedet, hvor Sankt Peters liv endte for romernes hånd. Der er et fantastisk maleri af hans martyrdød af i Cerasi-kapellet.

De imponerende firedobbelte søjlegange danner piazzaens ellipseform og er sindrigt anbragt, så de danner en optisk illusion. Hvis du kigger lige over søjlegangen, ser du en mængde statuer, som er en samling helgenfigurer, bl.a. Johannes Døberen og frelseren Jesus Kristus. Sankt Peter selv indtager pladsen til højre for trappen, der leder op til basilikaen, og er udhugget af Giuseppe De Fabris. På den modsatte side står Sankt Paul.

Peterspladsen ligger centralt i Rom. Du kan gå dertil fra bymidten, og den mest direkte vej er at krydse Tiberen og gå lige op ad Via della Conciliazione. Metrostationen Ottaviano ligger en kort gåtur langs med Via Ottaviano fra pladsen.


Guide til at udforske Peterspladsen


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.909 i nærheden af Peterspladsen
803 DKK
Hotel Columbus

Hotel Columbus

Via Della Conciliazione 33, Rome
4,0
ud af 5 (baseret på 614 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel, der er egnet til forretningsfolk, ligger i det historiske kvarter og er tæt på Auditorium Conciliazione, Pavepaladset og CDF. Vatikanets bibliotek og Retsbygningen er også i nærheden.

1,000 DKK
Starhotels Michelangelo

Starhotels Michelangelo

Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 2.105 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel, der er egnet til forretningsfolk, ligger i Rom tæt på CDF, Retsbygningen og Regeringsbygningen for Vatikanstaten. Pavepaladset og Vatikanets bibliotek er også i nærheden.

942 DKK
Hotel della Conciliazione

Hotel della Conciliazione

Borgo Pio n. 163-164-165-166, Rome
4,6
ud af 5 (baseret på 228 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Roms Historiske Centrum, kun 10 minutters gang fra Castel Sant'Angelo og Peterskirken. Derudover ligger Vatikanmuseerne og Piazza Navona ca. 2 km derfra.

969 DKK
Grand Hotel Olympic

Grand Hotel Olympic

Via Properzio 2/a, Rome
3,4
ud af 5 (baseret på 1.740 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette Art Nouveau-hotel ligger lige i nærheden af Vatikanmuseet og 2 gader fra Peterskirken. Det ligger i nærheden af shoppinggaden Via Cola di Rienzo, 1 kilometer fra Castel S'Angelo og 3 kilometer fra Pantheon.

2,570 DKK
Gran Melia Rome

Gran Melia Rome

Via del Gianicolo 3, Rome
4,5
ud af 5 (baseret på 338 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Denne ejendom med familievenlig profil ligger ved flodbredden i Rom, kun 15 minutters gang fra Castel Sant'Angelo og Peterspladsen. Derudover ligger Santa Maria in Trastevere og Pantheon ca. 2 km derfra.