Peterskirken (Basilica di San Pietro)

Oplev denne kirke med den høje kuppel i hjertet af katolicismen og dens fantastiske galleri i hjertet af kunstverdenen.

Peterskirkens høje kuppel er det fantastiske imponerende symbol for den diminutive Vatikanstat og et imponerende kunstnerisk udtryk for den sene renæssance og baroktiden.

Dette steds historie omfatter en stor del af kristen mytologi. Historien fortæller, at efter korsfæstelsen af Jesus drog en af hans disciple, Peter fra Galilæa, ud på en lang vandretur til Rom, hvor han led martyrdøden under kejser Nero. Det sted, hvor han døde, tæt på den ægyptiske obelisk i arenaen (som står der den dag i dag), var oprindelig markeret med en rød sten og derefter af et tempel, som blev efterfulgt af den første (gamle) Peterskirke i 360. Denne træbygning stod i mere end tusind år, indtil den faldt for dårlig vedligeholdelse i det 15. århundrede. I 1506 tog pave Julius II nye tiltag i forbindelse med basilikaen, og en række renæssancemestre påbegyndte et omfattende århundredelangt byggeprojekt.

Peterskirken åbnede den 18. november 1626, og i løbet af de seneste 400 år er Peterskirken blevet et af de mest hellige steder for katolicismen og en af verdens mest populære turistattraktioner. Det smukke ydre er et samarbejde på tværs af generationer mellem Bramante, Raphael og Michelangelo, og det omfatter et enormt kirkeskib og den høje, ikoniske kuppel. Imidlertid er det det, der findes inde i kirken, som virkelig imponerer.

Når du er kommet indenfor, finder du freskoer af kunstnere som Bernini og Giotto og en lang række andre skatte. Michelangelos Pietà og Arnolfo di Cambios Sankt Peterskulpturer, Vico Consortis Den hellige dør og Berninis berømte alter er i godt selskab med de skatte, der er begravet i jorden, som f.eks. de smukke gravkamre for markante Vatikanfigurer fra Sankt Peter til pave Johannes Paul II. Uanset om du er katolik, kunstentusiast eller bare elsker skønhed, er et besøg i Peterskirken obligatorisk.

Basilikaen ligger i det centrale Rom og er åben dagligt, men åbningstiderne kan variere afhængigt af årstiden. Hvis du har planer om at besøge Vatikanmuseet på samme tid, skal du være opmærksom på, at det er lukket om søndagen bortset fra den sidste søndag i måneden. 


Du kan gå til basilikaen fra bymidten. Den mest direkte vej er at krydse Tiberen og gå lige op ad Via della Conciliazione. Metrostationen Ottaviano ligger en kort gåtur ad Via Ottaviano fra kirken.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Peterskirken


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Peterskirken

Vis alle hoteller i nærheden af Peterskirken