Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Paris-katakomberne

Denne uhyggelige undergrundsgravplads åbnede som en turistattraktion i 1874 og huser resterne af mere end 6 millioner parisere.

Med sine uhyggeligt udsmykkede knogleformationer synes Paris-katakomberne at være et makabert kunstværk, men i virkeligheden er det affødt af praktikalitet. Overfyldte gravpladser sidst i 1700-tallet forårsagede sundhedsproblemer i byen og spredte sygdom gennem forurenet vand. Fra 1786 til 1814 blev de udgravede knogler fra byens kirkegårde flyttet til de forladte kalkstensgruber, og resultatet er de hjemsøgte katakomber. Korridorerne er mere end 1,6 kilometer lange, med skeletrester fra væg til væg nydeligt arrangeret rundt om mindeplader. Knoglerne er arrangeret efter knogletype - kranier, lårben, skinneben. Nogle knogler er mere end et århundrede gamle, mens de nyeste daterer tilbage til den franske revolution.

Besøgende går ind i det 14. arrondissement, bevæger sig ned i undergrunden via 130 trin og snor sig igennem de lavloftede, svagt oplyste tuneller. Væggene har snørklede udskæringer, også kendt som Decures skulpturer. De daterer tilbage til 1777 og blev skabt af Decure, veteran fra hæren og inspektør i gruben, der omkom da et jordfaldshul åbnede sig på et øvre niveau i tunellen.

Lej en personliggjort lydrundtur, der tager dig gennem de snoede passager og giver baggrundsviden om nogle af gravurnens højdepunkter. Disse inkluderer Samaritaner-fontænen, en lille kilde omkranset af en væg af knogler. Et af de ældste artefakter i katakomberne er gravkammerlampen, der blev tændt af mændene i gruben, når de arbejdede i korridorerne.

Brug en time på at gå omkring i tunnellerne, der er åbne dagligt med undtagelse af mandage. Børn under 14 skal være ledsaget af voksne.

Indgangen til katakomberne er ubestemmelig, gemt væk i en stime af træer på Place Denfert-Rochereau. Vær forberedt på at vente i kø en time eller længere på at komme ind i katakomberne. Medbring en trøje, da der er koldt i undergrunden selv om sommeren. Der kan også være glat, så pas på – især på de mange trapper ind ogud af tunnellerne. Bliv på sporet, så du ikke bliver væk i de yderligere 290 kilometer tunneller i gruben. Der er parkering mod betaling i nærheden, og offentlig transport stopper også i nærheden.


Guide til at udforske Paris' katakomber


De bedste tilbud på fly + hotel i Paris' katakomber

Bedste hoteltilbud i Paris' katakomber

Se alle 13.251 overnatningssteder i nærheden af Paris' katakomber
Hotel Europe Saint Severin Paris DKK 441
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Paris, Paris
   
  3.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Paris Centrum, kun 5 minutters gang fra Ile de la Cité og Sainte Chapelle. Derudover ligger Notre-Dame og Sorbonne Universitet 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Saint-Michel Metrostation og Saint-Michel - Notre Dame Station.

  Enjoy Hostel DKK 946
  Enjoy Hostel

  Enjoy Hostel

  5 Rue Des Plantes, Paris, Paris
    
   0.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i 14. Arrondissement, kun 3 km fra Paris' katakomber, Tour Montparnasse og Luxembourg Gardens. Derudover ligger Parc Montsouris og Cochin Hospital ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Mouton-Duvernet Metrostation på 6 minutter og Alésia Metrostation på 6 minutter.

   Hôtel Concorde Montparnasse DKK 1.013
   Hôtel Concorde Montparnasse

   Hôtel Concorde Montparnasse

   40, rue du Commandant Mouchotte, Paris, Paris
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i 14. Arrondissement, kun 15 minutters gang fra Tour Montparnasse, Bourdelle Museum og Paris' katakomber. Derudover ligger Eiffeltårnet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Pernety Metrostation og Paris Montparnasse-Pasteur Station.

    Hotel Chatillon Paris Montparnasse DKK 367
    Hotel Chatillon Paris Montparnasse

    Hotel Chatillon Paris Montparnasse

    11, square Chatillon, Paris, Paris
      
     3.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i 14. Arrondissement, kun 3 km fra Paris' katakomber, Tour Montparnasse og Luxembourg Gardens. Derudover ligger Parc Montsouris og Cochin Hospital ca. 3 km derfra. Du kan desuden gå til Alésia Metrostation på 6 minutter og Porte d'Orléans Metrostation på 8 minutter.

     Hôtel Delambre DKK 650
     Hôtel Delambre

     Hôtel Delambre

     35 Rue Delambre, Paris, Paris
       
      3.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Montparnasse, kun 2 km fra Paris' katakomber og Luxembourg Gardens. Derudover ligger Notre-Dame og Champs-Elysees ca. 5 km derfra. Der er to minutters gang til Edgar Quinet Metrostation, mens Vavin Metrostation ligger inden for 4 minutters gang.

      CitizenM Paris Gare de Lyon DKK 663
      CitizenM Paris Gare de Lyon

      CitizenM Paris Gare de Lyon

      8 Rue van Gogh, Paris, Ile-de-France
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i 12. Arrondissement, kun 15 minutters gang fra Jardin des Plantes og AccorHotels Arena. Derudover ligger Notre-Dame og Centre Pompidou ca. 3 km derfra. Paris-Gare-de-Lyon Station ligger inden for 4 i minutters gang, mens Gare de Lyon Metrostation ligger inden for 6 minutters gang.

       Aparthotel Adagio Paris Montrouge DKK 443
       Aparthotel Adagio Paris Montrouge

       Aparthotel Adagio Paris Montrouge

       96 Rue Gabriel Peri, Montrouge, Hauts-de-Seine
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette overnatningssted ligger i Montrouge, kun 3 km fra Parc Montsouris, Paris' katakomber og Paris Expo Porte de Versailles. Derudover ligger Tour Montparnasse og Luxembourg Gardens ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Mairie de Montrouge Station på 8 minutter og Malakoff - Plateau de Vanves Metrostation på 15 minutter.

        Hotel Waldorf Montparnasse DKK 566
        Hotel Waldorf Montparnasse

        Hotel Waldorf Montparnasse

        17 rue du Depart, Paris, Paris
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Montparnasse, kun 5 minutters gang fra Tour Montparnasse, Le Bon Marche (stormagasin) og Necker-Enfants Malades Hospital. Derudover ligger Paris' katakomber og Luxembourg Gardens ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Montparnasse - Bienvenue Metrostation, mens Edgar Quinet Metrostation ligger inden for 3 minutters gang.