Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Pantheon

En af antikkens Roms største bedrifter kombinerer væsentlig historie og inspireret arkitektur.

I en hovedstad, som er velsignet med et væld af verdensberømt arkitektur, står dette 2000 år gamle tempel som et af de største monumenter over Romerrigets magt og ambition.

Pantheon blev oprindelig bygget i det første århundrede f.Kr. under den romerske general Marcus Agrippas auspicier, men det Pantheon, vi ser i dag, blev faktisk anlagt i år 126 af den berømte romerske kejser Hadrian. På trods af dette krediterer inskriptionen på facadens dets første ophavsmand med teksten "Marcus Agrippa, søn af Lucius, opførte denne bygning, da han var konsul for tredje gang".

Templets hovedbygning er berømt for sin søjlegang med otte iøjnefaldende korintiske søjler af granit med endnu otte søjler bagved – og de understøtter alle en enorm trekantet pediment – og bygningen er faktisk en rotunde, og oven på den står det, der er tilbage af den største ikke-understøttede betonkuppel i verden. Rotunden har en diameter på 43 meter, og højden fra det skakternede marmorgulv til kuplens øverste top er præcis den samme. Kuplen er det, der tiltrækker mest opmærksomhed, men tag dig alligevel tid til at kigge ned på gulvet, som er uændret siden romertiden.

Bygningen blev først opført som et tempel for de gamle romerske guder ("pantheon" kan oversættes til "for alle guder") og har været anvendt som en romersk katolsk kirke siden starten af det syvende århundrede. Denne kristne omstilling havde en enorm indflydelse på den indvendige udsmykning af bygningen. Fra de mange renæssancemesterværker, der pryder rotundens buede vægge, til alle de bemærkelsesværdige kristne, som er begravet i dens gravkammer (heriblandt den italienske konge Umberto I og den berømte kunstner Raphael) bringer Pantheon romersk mytologi og kristne dogmer sammen.

Der er millioner af turister, der udforsker det ikke særlig rummelige monument hvert eneste år, så du kan forvente køer, der går på tværs af Piazza della Rotonda, hver dag. Uanset hvor lang ventetid der er, er der ingen tvivl om, at Pantheon er ventetiden værd.

Pantheon ligger i det centrale Rom og er åbent syv dage om ugen. Gaderne i området er for smalle til busser, og den bedste måde at komme til Pantheon på er med taxa eller til fods. Nogle af busserne kommer ret tæt på, hvis du ikke vil gå for langt.


Guide til at udforske Pantheon


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.930 i nærheden af Pantheon
1,497 DKK
Grand Hotel Plaza

Grand Hotel Plaza

Via Del Corso 126, Rome
3,4
ud af 5 (baseret på 450 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette imponerende hotel fra det 19. århundrede ligger lidt tilbagetrukkent fra Roms hovedfærdselsåre Via del Corso i nærheden af Piazza di Spagna (Den Spanske Trappe) og designershoppingmulighederne på den berømte gade Via Dei Condotti.

969 DKK
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.561 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

946 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.654 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Det romerske forum og Trajans Marked ca. 2 km derfra.

1,388 DKK
Hotel Pantheon

Hotel Pantheon

Via dei Pastini 131, Rome
4,2
ud af 5 (baseret på 100 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Navona, kun 10 minutters gang fra Pantheon, Trevi-fontænen og Piazza Venezia. Derudover ligger Vittorio Emanuele II Monument og Piazza Navona 10 minutter derfra.

1,673 DKK
Albergo Del Senato

Albergo Del Senato

Piazza Della Rotonda 73, Rome
4,8
ud af 5 (baseret på 550 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Dette barokke hotel fra det 19. århundrede ligger på Roms Piazza della Rotonda over for Pantheon. Trevi-fontænen, Piazza Navona, Campo dei Fiori, Den Spanske Trappe og Via del Corso ligger inden for gåafstand.

887 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.307 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

1,016 DKK
Hotel Adriano

Hotel Adriano

Via di Pallacorda, 2, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 611 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Navona, kun 10 minutters gang fra La Pieta, Pantheon og Piazza Navona. Derudover ligger Den Spanske Trappe og Trevi-fontænen 15 minutter derfra.