Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo, som er hjemsted for Norges nationalballet og -opera, er en stor bygning af marmor og glas, som ligner en gletsjer, der stiger op af vandet.

Operahuset i Oslo er det største kulturcenter, der er bygget i Norge siden begyndelsen af det 14. århundrede. Det har tre scener og mere end 1.000 rum. Besøg stedet for at overvære en forestilling, eller oplev bygningens fantastiske arkitektur som en del af en guidet rundvisning.

Bygningens mest iøjnefaldende designmæssige detalje er et tag, der skråner meget stejlt op fra Oslofjordens vande. Taget er desuden et offentligt torv, som man kan gå på. Om sommeren kan man se folk, der solbader og holder picnic på taget.

Indenfor kan du beundre Bølgevæggen, som er en fire etager høj egetræsvæg, som omgiver operahusets tre scener.
Bygningen er udsmykket med otte kunstprojekter. Blandt højdepunkterne er de perforerede vægpaneler af Olafur Eliasson og hovedscenens tæppe, der ligner krøllet aluminiumsfolie.

Hør om, hvordan operaer og balletter iscenesættes, på en 50 minutter lang guidet rundvisning i bygningen og backstageområderne. Stå på hovedscenen, besøg kostumeværkstedet, og se, hvor de detaljerede kullisser males. Der afholdes rundvisninger dagligt, og de skal reserveres på forhånd. Nogle af de guidede rundvisninger inkluderer sceneprøver. Du kan finde yderligere oplysninger og priser på operahusets hjemmeside.

Det er muligt at få et glimt af, hvordan operahuset fungerer, uden at reservere en rundvisning. Åbenhed og tilgængelighed er kendetegnende for bygningens design. Der er store glasvinduer ind til hatte- og maskeafdelingen, syrummet og andre backstageområder.

Få mulighed for at sætte endnu større pris på den opera eller ballet, du skal se, ved at besøge operahusets uddannelsescenter. Der afholdes en indledende præsentation af hvert enkelt værk en time før, tæppet går. Præsentationerne varer ca. 30 minutter.

Operahuset i Oslo ligger i Bjorvika, som er et havnekvarter i det centrale Oslo. Mange besøgende tager NSB-toget til Oslos hovedbanegård og går derefter over gangbroen til operahuset. Der er parkeringspladser i de omkringliggende gader, og offentlige p-pladser i bymidten. Nord for operahuset i Operastræde er der handicapparkeringspladser. Du finder tidspunkter og priser for koncerter på hjemmesiden for Operahuset i Oslo.


Guide til at udforske Oslos operahus


Kort

Bedste hoteltilbud i Oslos operahus

Se alle 230 overnatningssteder i nærheden af Oslos operahus
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo DKK 1.105
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum kun få skridt fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslo-domkirken (Domkirke) og Oslos operahus 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Jernbanetorget Sporvognsstation og Brugata Sporvognsstation.

  Citybox Oslo DKK 519
  Citybox Oslo

  Citybox Oslo

  Prinsensgate 6, Oslo
    
   3.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Cinemateket og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum 5 minutter derfra. Der er to minutters gang til Dronningens Gate Sporvognsstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

   Comfort Hotel Xpress Central Station DKK 555
   Comfort Hotel Xpress Central Station

   Comfort Hotel Xpress Central Station

   Fred Olsens Gate 11, Oslo
     
    3.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Karl Johans gade og Oslos operahus 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oslo Centralstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo DKK 971
    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

    Holbergs Gate 30, Oslo
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Kongeslottet og Nationalmuseet. Derudover ligger Parlament og Oslo-rådhuset 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Holbergs Plass Sporvognsstation, mens Høyskolesenteret Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

     Thon Hotel Opera
     Thon Hotel Opera

     Thon Hotel Opera

     Dronning Eufemias Gate 4, Oslo
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslos operahus. Derudover ligger Oslo-domkirken (Domkirke) og Oslo Spektrum 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Jernbanetorget Sporvognsstation på 5 minutter og Dronningens Gate Sporvognsstation på 7 minutter.

      Hotel Verdandi Oslo DKK 736
      Hotel Verdandi Oslo

      Hotel Verdandi Oslo

      Tordenskioldsgate 6b, Oslo
        
       3.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Oslofjord og Oslo-rådhuset. Derudover ligger Parlament og Nobels fredscenter 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Nationalteatret Sporvognsstation.

       Anker Hotel DKK 639
       Anker Hotel

       Anker Hotel

       Storgata 55, Oslo
         
        3.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslo-domkirken (Domkirke) og Munch-museet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Heimdalsgata Sporvognsstation, mens Nybrua Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

        Comfort Hotel Xpress Youngstorget DKK 520
        Comfort Hotel Xpress Youngstorget

        Comfort Hotel Xpress Youngstorget

        Møllergata 26, Oslo
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Oslo-domkirken (Domkirke) og Karl Johans gade. Derudover ligger Nationalmuseet og Oslo Spektrum 10 minutter derfra. Kirkeristen Sporvognsstation ligger inden for 5 i minutters gang, mens Brugata Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.