Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo, som er hjemsted for Norges nationalballet og -opera, er en stor bygning af marmor og glas, som ligner en gletsjer, der stiger op af vandet.

Operahuset i Oslo er det største kulturcenter, der er bygget i Norge siden begyndelsen af det 14. århundrede. Det har tre scener og mere end 1.000 rum. Besøg stedet for at overvære en forestilling, eller oplev bygningens fantastiske arkitektur som en del af en guidet rundvisning.

Bygningens mest iøjnefaldende designmæssige detalje er et tag, der skråner meget stejlt op fra Oslofjordens vande. Taget er desuden et offentligt torv, som man kan gå på. Om sommeren kan man se folk, der solbader og holder picnic på taget.

Indenfor kan du beundre Bølgevæggen, som er en fire etager høj egetræsvæg, som omgiver operahusets tre scener.
Bygningen er udsmykket med otte kunstprojekter. Blandt højdepunkterne er de perforerede vægpaneler af Olafur Eliasson og hovedscenens tæppe, der ligner krøllet aluminiumsfolie.

Hør om, hvordan operaer og balletter iscenesættes, på en 50 minutter lang guidet rundvisning i bygningen og backstageområderne. Stå på hovedscenen, besøg kostumeværkstedet, og se, hvor de detaljerede kullisser males. Der afholdes rundvisninger dagligt, og de skal reserveres på forhånd. Nogle af de guidede rundvisninger inkluderer sceneprøver. Du kan finde yderligere oplysninger og priser på operahusets hjemmeside.

Det er muligt at få et glimt af, hvordan operahuset fungerer, uden at reservere en rundvisning. Åbenhed og tilgængelighed er kendetegnende for bygningens design. Der er store glasvinduer ind til hatte- og maskeafdelingen, syrummet og andre backstageområder.

Få mulighed for at sætte endnu større pris på den opera eller ballet, du skal se, ved at besøge operahusets uddannelsescenter. Der afholdes en indledende præsentation af hvert enkelt værk en time før, tæppet går. Præsentationerne varer ca. 30 minutter.

Operahuset i Oslo ligger i Bjorvika, som er et havnekvarter i det centrale Oslo. Mange besøgende tager NSB-toget til Oslos hovedbanegård og går derefter over gangbroen til operahuset. Der er parkeringspladser i de omkringliggende gader, og offentlige p-pladser i bymidten. Nord for operahuset i Operastræde er der handicapparkeringspladser. Du finder tidspunkter og priser for koncerter på hjemmesiden for Operahuset i Oslo.


Guide til at udforske Oslos operahus


Kort

Bedste hoteltilbud

Se alle 212 overnatningssteder i nærheden af Oslos operahus
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo DKK 1.136
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
   
  4.0 ud af 5.0

  Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum, kun 2 km fra Byporten Shopping og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jernbanetorget Sporvognsstation og Brugata Sporvognsstation.

  Anker Hotel DKK 3.376
  Anker Hotel

  Anker Hotel

  Storgata 55, Oslo
    
   3.0 ud af 5.0

   Dette moderne hotel i Oslo ligger ud til Aker-floden og er under en kilometer fra togstationen og tæt på Munch-museet.

   Citybox Oslo DKK 840
   Citybox Oslo

   Citybox Oslo

   Prinsensgate 6, Oslo
     
    3.0 ud af 5.0

    Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Cinemateket og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum 5 minutter derfra. Der er to minutters gang til Dronningens Gate Sporvognsstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

    Hotel Verdandi Oslo DKK 756
    Hotel Verdandi Oslo

    Hotel Verdandi Oslo

    Tordenskioldsgate 6b, Oslo
      
     3.5 ud af 5.0

     Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslo Turistinformasjonen og Aker Brygge. Derudover ligger Oslo Spektrum og Norsk museum for kulturhistorie ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Nationalteatret Sporvognsstation.

     Comfort Hotel Xpress Central Station DKK 641
     Comfort Hotel Xpress Central Station

     Comfort Hotel Xpress Central Station

     Fred Olsens Gate 11, Oslo
       
      3.0 ud af 5.0

      Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Byporten Shopping og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Der er to minutters gang til Oslo Centralstation og Oslo Centralstation.

      Thon Hotel Opera
      Thon Hotel Opera

      Thon Hotel Opera

      Dronning Eufemias Gate 4, Oslo
        
       4.0 ud af 5.0

       Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Norsk Tollmuseum og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Oslo Centralstation ligger inden for 4 i minutters gang, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

       Comfort Hotel Boersparken DKK 820
       Comfort Hotel Boersparken

       Comfort Hotel Boersparken

       Tollbugata 4, Oslo
         
        3.0 ud af 5.0

        Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Norsk Tollmuseum og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Dronningens Gate Sporvognsstation og Jernbanetorget Sporvognsstation.

        Comfort Hotel Grand Central DKK 898
        Comfort Hotel Grand Central

        Comfort Hotel Grand Central

        Jernbanetorget 1, Ostbanehallen, Oslo
          
         4.0 ud af 5.0

         Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Byporten Shopping og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Der er to minutters gang til Jernbanetorget Sporvognsstation og Oslo Centralstation.