Starten af hovedsektionen
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo, som er hjemsted for Norges nationalballet og -opera, er en stor bygning af marmor og glas, som ligner en gletsjer, der stiger op af vandet.

Operahuset i Oslo er det største kulturcenter, der er bygget i Norge siden begyndelsen af det 14. århundrede. Det har tre scener og mere end 1.000 rum. Besøg stedet for at overvære en forestilling, eller oplev bygningens fantastiske arkitektur som en del af en guidet rundvisning.

Bygningens mest iøjnefaldende designmæssige detalje er et tag, der skråner meget stejlt op fra Oslofjordens vande. Taget er desuden et offentligt torv, som man kan gå på. Om sommeren kan man se folk, der solbader og holder picnic på taget.

Indenfor kan du beundre Bølgevæggen, som er en fire etager høj egetræsvæg, som omgiver operahusets tre scener.
Bygningen er udsmykket med otte kunstprojekter. Blandt højdepunkterne er de perforerede vægpaneler af Olafur Eliasson og hovedscenens tæppe, der ligner krøllet aluminiumsfolie.

Hør om, hvordan operaer og balletter iscenesættes, på en 50 minutter lang guidet rundvisning i bygningen og backstageområderne. Stå på hovedscenen, besøg kostumeværkstedet, og se, hvor de detaljerede kullisser males. Der afholdes rundvisninger dagligt, og de skal reserveres på forhånd. Nogle af de guidede rundvisninger inkluderer sceneprøver. Du kan finde yderligere oplysninger og priser på operahusets hjemmeside.

Det er muligt at få et glimt af, hvordan operahuset fungerer, uden at reservere en rundvisning. Åbenhed og tilgængelighed er kendetegnende for bygningens design. Der er store glasvinduer ind til hatte- og maskeafdelingen, syrummet og andre backstageområder.

Få mulighed for at sætte endnu større pris på den opera eller ballet, du skal se, ved at besøge operahusets uddannelsescenter. Der afholdes en indledende præsentation af hvert enkelt værk en time før, tæppet går. Præsentationerne varer ca. 30 minutter.

Operahuset i Oslo ligger i Bjorvika, som er et havnekvarter i det centrale Oslo. Mange besøgende tager NSB-toget til Oslos hovedbanegård og går derefter over gangbroen til operahuset. Der er parkeringspladser i de omkringliggende gader, og offentlige p-pladser i bymidten. Nord for operahuset i Operastræde er der handicapparkeringspladser. Du finder tidspunkter og priser for koncerter på hjemmesiden for Operahuset i Oslo.


Guide til at udforske Oslos operahus


Kort

Bedste hoteltilbud i Oslos operahus

Se alle 291 overnatningssteder i nærheden af Oslos operahus
Clarion Hotel The Hub DKK 1.118
Clarion Hotel The Hub

Clarion Hotel The Hub

Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslos operahus og Aker Brygge ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Jernbanetorget Sporvognsstation og Oslo Centralstation.

  Comfort Hotel Xpress Central Station DKK 431
  Comfort Hotel Xpress Central Station

  Comfort Hotel Xpress Central Station

  Fred Olsens Gate 11, Oslo
    
   3.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Oslos operahus og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Der er to minutters gang til Oslo Centralstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

   Hotel Verdandi Oslo DKK 597
   Hotel Verdandi Oslo

   Hotel Verdandi Oslo

   Tordenskioldsgate 6b, Oslo
     
    3.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Aker Brygge. Derudover ligger Oslos operahus og Oslo Spektrum ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Nationalteatret Sporvognsstation.

    Smarthotel Oslo DKK 591
    Smarthotel Oslo

    Smarthotel Oslo

    St. Olavsgate 26, Oslo
      
     3.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 15 minutters gang fra Kongeslottet, Nobels fredscenter og Aker Brygge. Derudover ligger Oslos operahus og Munch-museet ca. 3 km derfra. Der er fem minutters gang til både Holbergs Plass Sporvognsstation og Tullinlokka Sporvognsstation.

     Comfort Hotel Boersparken
     Comfort Hotel Boersparken

     Comfort Hotel Boersparken

     Tollbugata 4, Oslo
       
      3.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Oslos operahus og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Vikingeskibsmuseet ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Dronningens Gate Sporvognsstation og Jernbanetorget Sporvognsstation.

      Thon Hotel Opera DKK 917
      Thon Hotel Opera

      Thon Hotel Opera

      Dronning Eufemias Gate 4, Oslo
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslos operahus. Derudover ligger Oslo Spektrum og Aker Brygge ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Jernbanetorget Sporvognsstation på 5 minutter og Dronningens Gate Sporvognsstation på 7 minutter.

       Comfort Hotel Karl Johan DKK 702
       Comfort Hotel Karl Johan

       Comfort Hotel Karl Johan

       Karl Johans Gate 12, Oslo
         
        3.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Karl Johans gade, Oslos operahus og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Stortorvet Sporvognsstation og Stortinget Sporvognsstation.

        Grand Hotel Oslo DKK 1.329
        Grand Hotel Oslo

        Grand Hotel Oslo

        Karl Johansgate 31, Oslo
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Oslo Centrum, kun 15 minutters gang fra Karl Johans gade, Oslo Spektrum og Aker Brygge. Derudover ligger Oslos operahus og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Stortinget Sporvognsstation og Stortinget T-bane-station.