Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Oslo Domkirke

En af Oslos mest berømte bygninger stammer tilbage fra det 17. århundrede og indeholder træskærerarbejder fra barokken og yderst detaljerede loftsmalerier.

Oslo Domkirkes spir er et vartegn, som har været et dominerende element i byens skyline i mere end 150 år. I dag er kirken berømt for sin arkitektur og sine malerier.

Kirken stammer tilbage fra 1697, men bronzespiret kom til i 1850'erne, da kirken blev ombygget i nygotisk stil. Bygningen er blevet ombygget drastisk i løbet af sin historie i overensstemmelse med forskellige perioders kunstneriske modeluner. Den er gået fra barok til nygotisk over gotisk og tilbage til barok. Disse stilarter kan ses i domkirkens kunst og arkitektur.

Se altertavlen, som er bevaret fra det oprindelige barokke interiør. Undersøg træskærerarbejderne af Jesus med apostlene og på korset. Prædikestolen og hovedorglets facade er skabt i en lignende stil og var også en del af det oprindelige interiør.

Kirken er berømt for sine malerier, specielt de omfattende loftsmalerier i alle fire hvælvinger. De dækker et området på 1.500 kvadratmeter og blev malet mellem 1936 og 1950. Tag dig tid til at beundre kunstværkerne, mens du betragter scener fra Det Gamle og Det Nye Testamente.

I sakristiet kan du se en stor samling portrætter af alle Oslos biskopper siden starten af det 16. århundrede. Du kan få mere at vide om kirkens kunstværker og historie ved at reservere en guidet rundvisning, som varer mellem 45 minutter og en time. Du finder yderligere oplysninger og priser på kirkens hjemmeside.

Hvis du er i Oslo om sommeren, kan du prøve at overvære en af de orgelkoncerter, som afholdes hver lørdag middag i juli og august. Det er muligt at købe billetter ved indgangen, kort tid før hver koncert begynder.

Kirken ligger på Stortorvet, som er et af Oslos hovedtorv, og det er nemt at komme dertil med offentlige transportmidler.

Oslo Domkirke har åbent hver dag fra om formiddagen til midt på eftermiddagen. Om fredagen er den åben hele aftenen for mennesker, som vil bede eller bare sidde i stilhed. Det er tilladt at fotografere i domkirken, men brug af blitz er ikke tilladt. Der er gratis entré.


Guide til at udforske Oslo-domkirken


Bedste hoteltilbud i Oslo-domkirken

Se alle 292 overnatningssteder i nærheden af Oslo-domkirken
Clarion Hotel The Hub DKK 1.106
Clarion Hotel The Hub

Clarion Hotel The Hub

Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslos operahus og Nobels fredscenter ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Jernbanetorget Sporvognsstation og Oslo Centralstation.

  Comfort Hotel Xpress Youngstorget DKK 440
  Comfort Hotel Xpress Youngstorget

  Comfort Hotel Xpress Youngstorget

  Møllergata 26, Oslo
    
   3.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Oslo Centrum, mindre end 2 km fra Oslo Spektrum, Oslos operahus og Nobels fredscenter. Derudover ligger Munch-museet og Aker Brygge ca. 2 km derfra. Kirkeristen Sporvognsstation ligger inden for 5 i minutters gang, mens Brugata Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

   Comfort Hotel Xpress Central Station DKK 474
   Comfort Hotel Xpress Central Station

   Comfort Hotel Xpress Central Station

   Fred Olsens Gate 11, Oslo
     
    3.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Oslos operahus og Oslo Spektrum. Derudover ligger Nobels fredscenter og Kongeslottet ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Oslo Centralstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

    Scandic Victoria DKK 610
    Scandic Victoria

    Scandic Victoria

    Rosenkrantzgate 13, Oslo
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Nobels fredscenter. Derudover ligger Kongeslottet og Aker Brygge 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Stortinget Sporvognsstation.

     Grand Hotel Oslo DKK 1.317
     Grand Hotel Oslo

     Grand Hotel Oslo

     Karl Johansgate 31, Oslo
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Karl Johans gade, Nobels fredscenter og Kongeslottet. Derudover ligger Oslo Spektrum og Aker Brygge 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stortinget Sporvognsstation og Stortinget T-bane-station.

      Comfort Hotel Karl Johan DKK 695
      Comfort Hotel Karl Johan

      Comfort Hotel Karl Johan

      Karl Johans Gate 12, Oslo
        
       3.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Karl Johans gade, Oslos operahus og Oslo Spektrum. Derudover ligger Nobels fredscenter og Kongeslottet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stortorvet Sporvognsstation og Stortinget Sporvognsstation.

       Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo DKK 808
       Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

       Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

       Holbergs Gate 30, Oslo
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Kongeslottet. Derudover ligger Nobels fredscenter og Aker Brygge 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Holbergs Plass Sporvognsstation, mens Høyskolesenteret Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

        Hotel Verdandi Oslo DKK 591
        Hotel Verdandi Oslo

        Hotel Verdandi Oslo

        Tordenskioldsgate 6b, Oslo
          
         3.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Nobels fredscenter og Aker Brygge. Derudover ligger Oslos operahus og Kongeslottet ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Nationalteatret Sporvognsstation.