Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Oslo Domkirke

En af Oslos mest berømte bygninger stammer tilbage fra det 17. århundrede og indeholder træskærerarbejder fra barokken og yderst detaljerede loftsmalerier.

Oslo Domkirkes spir er et vartegn, som har været et dominerende element i byens skyline i mere end 150 år. I dag er kirken berømt for sin arkitektur og sine malerier.

Kirken stammer tilbage fra 1697, men bronzespiret kom til i 1850'erne, da kirken blev ombygget i nygotisk stil. Bygningen er blevet ombygget drastisk i løbet af sin historie i overensstemmelse med forskellige perioders kunstneriske modeluner. Den er gået fra barok til nygotisk over gotisk og tilbage til barok. Disse stilarter kan ses i domkirkens kunst og arkitektur.

Se altertavlen, som er bevaret fra det oprindelige barokke interiør. Undersøg træskærerarbejderne af Jesus med apostlene og på korset. Prædikestolen og hovedorglets facade er skabt i en lignende stil og var også en del af det oprindelige interiør.

Kirken er berømt for sine malerier, specielt de omfattende loftsmalerier i alle fire hvælvinger. De dækker et området på 1.500 kvadratmeter og blev malet mellem 1936 og 1950. Tag dig tid til at beundre kunstværkerne, mens du betragter scener fra Det Gamle og Det Nye Testamente.

I sakristiet kan du se en stor samling portrætter af alle Oslos biskopper siden starten af det 16. århundrede. Du kan få mere at vide om kirkens kunstværker og historie ved at reservere en guidet rundvisning, som varer mellem 45 minutter og en time. Du finder yderligere oplysninger og priser på kirkens hjemmeside.

Hvis du er i Oslo om sommeren, kan du prøve at overvære en af de orgelkoncerter, som afholdes hver lørdag middag i juli og august. Det er muligt at købe billetter ved indgangen, kort tid før hver koncert begynder.

Kirken ligger på Stortorvet, som er et af Oslos hovedtorv, og det er nemt at komme dertil med offentlige transportmidler.

Oslo Domkirke har åbent hver dag fra om formiddagen til midt på eftermiddagen. Om fredagen er den åben hele aftenen for mennesker, som vil bede eller bare sidde i stilhed. Det er tilladt at fotografere i domkirken, men brug af blitz er ikke tilladt. Der er gratis entré.


Guide til at udforske Oslo-domkirken


Kort

Bedste hoteltilbud i Oslo-domkirken

Se alle 266 overnatningssteder i nærheden af Oslo-domkirken
Citybox Oslo DKK 477
Citybox Oslo

Citybox Oslo

Prinsensgate 6, Oslo
   
  3.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Cinemateket og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum 5 minutter derfra. Der er to minutters gang til Dronningens Gate Sporvognsstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo DKK 1.028
  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

  Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum kun få skridt fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslo-domkirken (Domkirke) og Oslos operahus 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Jernbanetorget Sporvognsstation og Brugata Sporvognsstation.

   Comfort Hotel Xpress Central Station DKK 614
   Comfort Hotel Xpress Central Station

   Comfort Hotel Xpress Central Station

   Fred Olsens Gate 11, Oslo
     
    3.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Karl Johans gade og Oslos operahus 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oslo Centralstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo DKK 903
    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

    Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

    Holbergs Gate 30, Oslo
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Ikke langt fra pisterne i Oslo Centrum finder du Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo. dette hotel ligger i centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Kongeslottet og Nationalmuseet. Derudover ligger Parlament og Oslo-rådhuset 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Holbergs Plass Sporvognsstation, mens Høyskolesenteret Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

     Anker Hotel DKK 440
     Anker Hotel

     Anker Hotel

     Storgata 55, Oslo
       
      3.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslo-domkirken (Domkirke) og Munch-museet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Heimdalsgata Sporvognsstation, mens Nybrua Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

      Clarion Hotel The Hub DKK 1.052
      Clarion Hotel The Hub

      Clarion Hotel The Hub

      Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Oslofjord og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Karl Johans gade og Parlament 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Jernbanetorget Sporvognsstation og Oslo Centralstation.

       Hotell Bondeheimen DKK 677
       Hotell Bondeheimen

       Hotell Bondeheimen

       Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
         
        3.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord, Nationalmuseet og Parlament. Derudover ligger Karl Johans gade og Oslo-rådhuset 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Tinghuset Sporvognsstation, mens Stortinget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

        Comfort Hotel Xpress Youngstorget DKK 468
        Comfort Hotel Xpress Youngstorget

        Comfort Hotel Xpress Youngstorget

        Møllergata 26, Oslo
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Ikke langt fra pisterne i Oslo Centrum finder du Comfort Hotel Xpress Youngstorget. dette hotel ligger i centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Oslo-domkirken (Domkirke) og Karl Johans gade. Derudover ligger Nationalmuseet og Oslo Spektrum 10 minutter derfra. Kirkeristen Sporvognsstation ligger inden for 5 i minutters gang, mens Brugata Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.