Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Oslo Domkirke

En af Oslos mest berømte bygninger stammer tilbage fra det 17. århundrede og indeholder træskærerarbejder fra barokken og yderst detaljerede loftsmalerier.

Oslo Domkirkes spir er et vartegn, som har været et dominerende element i byens skyline i mere end 150 år. I dag er kirken berømt for sin arkitektur og sine malerier.

Kirken stammer tilbage fra 1697, men bronzespiret kom til i 1850'erne, da kirken blev ombygget i nygotisk stil. Bygningen er blevet ombygget drastisk i løbet af sin historie i overensstemmelse med forskellige perioders kunstneriske modeluner. Den er gået fra barok til nygotisk over gotisk og tilbage til barok. Disse stilarter kan ses i domkirkens kunst og arkitektur.

Se altertavlen, som er bevaret fra det oprindelige barokke interiør. Undersøg træskærerarbejderne af Jesus med apostlene og på korset. Prædikestolen og hovedorglets facade er skabt i en lignende stil og var også en del af det oprindelige interiør.

Kirken er berømt for sine malerier, specielt de omfattende loftsmalerier i alle fire hvælvinger. De dækker et området på 1.500 kvadratmeter og blev malet mellem 1936 og 1950. Tag dig tid til at beundre kunstværkerne, mens du betragter scener fra Det Gamle og Det Nye Testamente.

I sakristiet kan du se en stor samling portrætter af alle Oslos biskopper siden starten af det 16. århundrede. Du kan få mere at vide om kirkens kunstværker og historie ved at reservere en guidet rundvisning, som varer mellem 45 minutter og en time. Du finder yderligere oplysninger og priser på kirkens hjemmeside.

Hvis du er i Oslo om sommeren, kan du prøve at overvære en af de orgelkoncerter, som afholdes hver lørdag middag i juli og august. Det er muligt at købe billetter ved indgangen, kort tid før hver koncert begynder.

Kirken ligger på Stortorvet, som er et af Oslos hovedtorv, og det er nemt at komme dertil med offentlige transportmidler.

Oslo Domkirke har åbent hver dag fra om formiddagen til midt på eftermiddagen. Om fredagen er den åben hele aftenen for mennesker, som vil bede eller bare sidde i stilhed. Det er tilladt at fotografere i domkirken, men brug af blitz er ikke tilladt. Der er gratis entré.


Guide til at udforske Oslo-domkirken


Kort

Bedste hoteltilbud i Oslo-domkirken

Se alle 219 overnatningssteder i nærheden af Oslo-domkirken
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo DKK 1.105
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum kun få skridt fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslo-domkirken (Domkirke) og Oslos operahus 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Jernbanetorget Sporvognsstation og Brugata Sporvognsstation.

  Citybox Oslo DKK 519
  Citybox Oslo

  Citybox Oslo

  Prinsensgate 6, Oslo
    
   3.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Cinemateket og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum 5 minutter derfra. Der er to minutters gang til Dronningens Gate Sporvognsstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo DKK 971
   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Holbergs Gate 30, Oslo
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Kongeslottet og Nationalmuseet. Derudover ligger Parlament og Oslo-rådhuset 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Holbergs Plass Sporvognsstation, mens Høyskolesenteret Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

    Hotel Verdandi Oslo DKK 736
    Hotel Verdandi Oslo

    Hotel Verdandi Oslo

    Tordenskioldsgate 6b, Oslo
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Oslofjord og Oslo-rådhuset. Derudover ligger Parlament og Nobels fredscenter 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Nationalteatret Sporvognsstation.

     Comfort Hotel Xpress Central Station DKK 555
     Comfort Hotel Xpress Central Station

     Comfort Hotel Xpress Central Station

     Fred Olsens Gate 11, Oslo
       
      3.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Karl Johans gade og Oslos operahus 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oslo Centralstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

      Anker Hotel DKK 639
      Anker Hotel

      Anker Hotel

      Storgata 55, Oslo
        
       3.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslo-domkirken (Domkirke) og Munch-museet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Heimdalsgata Sporvognsstation, mens Nybrua Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

       Hotell Bondeheimen DKK 736
       Hotell Bondeheimen

       Hotell Bondeheimen

       Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
         
        3.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord, Nationalmuseet og Parlament. Derudover ligger Karl Johans gade og Oslo-rådhuset 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Tinghuset Sporvognsstation, mens Stortinget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

        Comfort Hotel Xpress Youngstorget DKK 520
        Comfort Hotel Xpress Youngstorget

        Comfort Hotel Xpress Youngstorget

        Møllergata 26, Oslo
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Oslo-domkirken (Domkirke) og Karl Johans gade. Derudover ligger Nationalmuseet og Oslo Spektrum 10 minutter derfra. Kirkeristen Sporvognsstation ligger inden for 5 i minutters gang, mens Brugata Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.