Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Notre Dame-katedralen

Udvendigt et storslået mesterværk inden for fransk gotisk arkitektur. Indvendigt er denne seværdighed af en katedral et roligt sted med plads til både religiøse og kunstinteresserede.

Notre Dame-katedralen ligger på den naturlige ø Île de la Cité. Dette er byens centrale punkt, og afstande fra Paris til alle dele af Frankrig måles herfra. Katedralen er resultatet af en massiv indsats inden for byggearbejde, der startede i 1163 og blev afsluttet i midten af det 14. århundrede. Et stort renoveringsarbejde begyndte i 1845 og varede i to årtier.

Ankom fra Place du Parvis for at få en dramatisk introduktion til katedralen. Herfra kan du se den store vestlige facade – berømt for de tre døråbninger, som er indrammet af kompliceret udskårede religiøse scener. Fra Square Jean XXIII på den syd- og østlige side af katedralen ser du de fritstående støttepiller fra deres bedste side. Seinen er også et fordelagtigt udsigtspunkt til at beundre katedralens arkitektur, og byens bådture passerer lige forbi.

Der er gratis adgang til katedralen, og der arrangeres informative guidede rundture af en times varighed hele dagen. Hvis du foretrækker selv at gå rundt, er en lydguide og brochure begge fremragende muligheder.

Der tages gebyr for at se de verdensberømte Notre Dame-tårne, der både er en historisk skat og kendt for tilknytningen til Victor Hugos klassiske roman, Klokkeren fra Notre Dame. En 50 minutters rundtur tager besøgende gennem den øverste sektion af den vestlige facade, så de kan få et nærmere kig på gargoilerne og den kolossale Emmanuel-klokke, der vejer over 13 ton.

Andre højdepunkter inde i katedralen inkluderer de tre ældgamle vinduer med glasmalerier, herunder det nordlige vindue, der daterer tilbage til det 13. århundrede, og det imponerende store orgel.

Under katedralen findes endnu et spændende område. Mere end 79 meter under Notre Dame findes den uhyggelige arkæologiske krypt. Den indeholder fascinerende gallo-romerske artefakter, herunder de ældgamle rester af et hus fra Lutéce, det navn, som Paris har i den romerske tidsalder. Krypten er åben dagligt med undtagelse af mandage og helligdage.

Notre Dame-katedralen ligger på Île de la Cité, og du kan komme dertil med offentlig transport eller bil. Der er parkeringsmuligheder. En anden mulighed er at læne dig tilbage og slappe af i en rundtursbus. Som en del af din rundtur i byen kan du købe billet til bussen på mange hoteller og turistbureauer.


Guide til at udforske Notre-Dame


De bedste tilbud på fly + hotel i Notre-Dame

Bedste hoteltilbud i Notre-Dame

Se alle 13.285 overnatningssteder i nærheden af Notre-Dame
Hotel Europe Saint Severin Paris DKK 447
Hotel Europe Saint Severin Paris

Hotel Europe Saint Severin Paris

38-40 Rue Saint Séverin, Paris, Paris
   
  3.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Paris Centrum, kun 5 minutters gang fra Ile de la Cité og Sainte Chapelle. Derudover ligger Notre-Dame og Sorbonne Universitet 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Saint-Michel Metrostation og Saint-Michel - Notre Dame Station.

  Hotel Le Cardinal DKK 462
  Hotel Le Cardinal

  Hotel Le Cardinal

  3 rue du Cardinal Mercier, Paris
    
   3.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Paris Centrum, kun 10 minutters gang fra Place de Clichy, La Machine du Moulin Rouge og Theatre Mogador. Derudover ligger Galeries Lafayette og Boulevard Haussmann 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Liège Metrostation og Place de Clichy Metrostation.

   CitizenM Paris Gare de Lyon DKK 663
   CitizenM Paris Gare de Lyon

   CitizenM Paris Gare de Lyon

   8 Rue van Gogh, Paris, Ile-de-France
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i 12. Arrondissement, kun 15 minutters gang fra Jardin des Plantes og AccorHotels Arena. Derudover ligger Notre-Dame og Centre Pompidou ca. 3 km derfra. Paris-Gare-de-Lyon Station ligger inden for 4 i minutters gang, mens Gare de Lyon Metrostation ligger inden for 6 minutters gang.

    Hôtel Terminus Lyon DKK 433
    Hôtel Terminus Lyon

    Hôtel Terminus Lyon

    19 Boulevard Diderot, Paris, Paris
      
     3.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i 12. Arrondissement, kun 5 minutters gang fra Canal Saint-Martin, AccorHotels Arena og Opera Bastille. Derudover ligger Bastillepladsen og Pitié-Salpêtrière Hospital ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Paris-Gare-de-Lyon Station og Paris-Gare-de-Lyon Station.

     Melia Paris Notre-Dame DKK 1.191
     Melia Paris Notre-Dame

     Melia Paris Notre-Dame

     7 Rue De L'Hotel Colbert, Paris, Paris
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel i romantisk stil ligger i Paris Centrum kun få skridt fra Notre-Dame og Ile de la Cité. Derudover ligger Sorbonne Universitet og Île Saint Louis 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Maubert-Mutualité Metrostation og Saint-Michel - Notre Dame Station.

      Hotel Duo DKK 1.186
      Hotel Duo

      Hotel Duo

      11 rue du temple, Paris, Paris
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Paris Centrum, kun 10 minutters gang fra Bazar de l'Hotel de Ville (indkøbscenter), Centre Pompidou og Notre-Dame. Derudover ligger Forum des Halles og Bastillepladsen ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Hôtel de Ville Metrostation, mens Châtelet Metrostation ligger inden for 6 minutters gang.

       Hotel Britannique DKK 441
       Hotel Britannique

       Hotel Britannique

       20 Avenue Victoria, Paris, Paris
         
        3.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel i romantisk stil ligger i Paris Centrum kun få skridt fra Châtelet Teater, Les Halles og Rue de Rivoli. Derudover ligger Conciergerie og Ile de la Cité 5 minutter derfra. Der er to minutters gang til Châtelet Metrostation, mens Pont Neuf Metrostation ligger inden for 4 minutters gang.

        Residence Henri IV DKK 910
        Residence Henri IV

        Residence Henri IV

        50 Rue Des Bernardins, Paris, Paris
          
         4.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med spa ligger i Paris Centrum, kun 10 minutters gang fra Ile de la Cité, Sorbonne Universitet og Panthéon. Derudover ligger Notre-Dame og Île Saint Louis 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Cardinal Lemoine Metrostation og Maubert-Mutualité Metrostation.