Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Nationalmuseet

Dyk ned i Tjekkiets etnografiske historie og musikhistorie, og se kunstudstillinger og udstillinger om afrikansk og asiatisk kultur på rækken af museer, der udgør Nationalmuseet, og som ligger spredt i Prags centrum.

Nationalmuseet (Národní muzeum) består af en samling af museer, som præsenterer forskellige aspekter af tjekkisk og international kultur. Her kan du se kunstudstillinger og lære mere om landets berømte komponister. Du kan også fordybe dig i folkeminder fra Tjekkiet og andre steder i verden. Lad dig imponere af Nationalmuseets bygninger, hvis arkitektur gør dem til seværdigheder i sig selv.

Nationalmuseets hovedafdeling ligger ved Skt. Wenzels Plads i Prags nye bydel. Museet er lukket på grund af renovering indtil 2018, men det er værd at se bygningen udefra på grund af dens flotte nyrenæssancestil. Den er designet af Josef Schulz i slutningen af 1800-tallet. Nabobygningen er Nationalmuseets nye bygning, som huser en udstilling af udstoppede dyr, der forbindes med Noas ark, samt flere skiftende udstillinger.

Det nærliggende Antonín Dvořák Museum fortæller historien om en af Tjekkiets mest berømte komponisters liv. Her kan du se udstillinger af hans personlige ejendele, herunder møbler, et klaver og en bratsch.

Få indblik i legender og livsstil hos oldgamle asiatiske, afrikanske, indonesiske og oceaniske kulturer på Náprstek Museum. På Bedřicha Smetany Museum kan du få historien om en anden af Tjekkiets store komponister, Bedřicha Smetany, og lære mere om hans liv og værker. Fra museet, som ligger ned til floden i den gamle bydel, er der en flot udsigt over Karlsbroen og Vltava-floden.

På den anden side af floden, i Malá Strana-distriktet, ligger Musikmuseet i et gammelt kloster fra 1600-tallet. Her kan du se fantastiske samlinger af guitarer, klaviaturer, lutter og violiner samt mange andre instrumenter. Du kan også se en udstilling af nyklassicistiske malerier og et studie af populærmusik fra 1900-tallet. Det kan også anbefales at besøge Etnografisk Museum (Národopisné muzeum), som giver et indblik i den tjekkiske landbefolknings liv og folketraditionerne i Bøhmen, Mähren og Schlesien.

Det er nemt at komme rundt til Nationalmuseets forskellige afdelinger med offentlige busser, sporvogn eller metro. Planlæg dit besøg, alt efter hvilke afdelinger der ligger tæt på hinanden. Hvis du har energi til det, er det muligt at gå mellem de forskellige afdelinger.

Besøg Nationalmuseets officielle hjemmeside for at få oplysninger om åbningstider og entré. Her kan du også finde oplysninger om tilknyttede museer, som ligger uden for Prags centrum.


Guide til at udforske Nationalmuseet


Bedste hoteltilbud i Nationalmuseet

Se alle 2.682 overnatningssteder i nærheden af Nationalmuseet
Grandior Hotel Prague DKK 366
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 543
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grandium Hotel Prague DKK 378
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Prag
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

    Grand Majestic Hotel Prague DKK 325
    Grand Majestic Hotel Prague

    Grand Majestic Hotel Prague

    Truhlarska 16, Prag
      
     4.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

     Majestic Plaza Hotel Prague DKK 287
     Majestic Plaza Hotel Prague

     Majestic Plaza Hotel Prague

     Stepanska 33, Prag
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

      Art Nouveau Palace Hotel DKK 413
      Art Nouveau Palace Hotel

      Art Nouveau Palace Hotel

      Panska 12, Prag
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum og Stænderteatret. Derudover ligger Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

       Iron Gate Hotel and Suites DKK 372
       Iron Gate Hotel and Suites

       Iron Gate Hotel and Suites

       Michalska 19, Prag
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

        Jalta Boutique Hotel DKK 461
        Jalta Boutique Hotel

        Jalta Boutique Hotel

        Vaclavske namesti 45, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Wenzelspladsen og Nationalmuseet. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Muzeum Station og Václavské náměstí Stop.