Nationalmonument Victor Emmanuel II

Kig i beundring på det hvide skinnende eksteriør og de enorme bronzestatuer på dette imponerende monument.

Som et af Roms mest særprægede syn har der længe været delte meninger om nationalmonumentet Victor Emmanuel II. Nogle beundrer dens kolossale rytterstatue i bronze og dens snørklede relieffer, mens andre har kritiseret den for at være for prangende og overdreven. Se den selv for at danne din egen mening. Opdag den forræderiske historie om foreningen af Italien på museet i nærheden, og tag elevatoren helt op til taget for at opleve et af de bedste udsigtspunkter i byen.

Vittoriano blev færdigt i 1925 og blev bygget for at ære Italiens første konge, som har fået æren for at skabe ét Italien i 1861. Bygningen er lavet ud af tyk, skinnende hvid marmor, er 70 meter høj og kan ses fra flere steder i byen.

Gå igennem pladsen mod monumentet, og kig efter den gyldne bronzefigur af den tidligere konge. Denne 12 meter høje statue står over et alter, som er dekoreret med relieffer, der repræsenterer 14 af Italiens vigtigste byer. Udvis respekt overfor krigens helte ved den evige ild, der brænder lige foran dette alter. Dette markerer graven for en ukendt soldat fra 1. Verdenskrig og er en gribende tribut til dem, som døde og aldrig blev identificeret.

Gå videre op ad den brede trappe for at nå hovedbygningen. Understøttet af tårnhøje korintiske

søjler og dekoreret med hvirvlende motiver og udskæringer af guder. Højt oppe på begge sider af taget er to bronzevogne, der bliver redet af Victoria, den romerske sejrsgudinde. Disse skulpturer symboliserer enhed og frihed i hele landet.

Udnyt den fantastiske billedemulighed øverst på trappen, før du begiver dig ind i den forbundne Museo Centrale del Risorgimento. Gå igennem et udvalg af udstillinger og fremvisninger, der fortæller om de blodige kampe og konflikter, som endelig førte til den italienske forening.

Prøv Roma dal Cielo-elevatoren før du går, som fører dig helt op monumentets top. Nyd det panoramiske udsyn over hele byen, og se ned over udvalget af statuer og fontæner nedenfor.

Nationalmonumentet Victor Emmanuel II er placeret i Piazza Venezia. Gå fra bymidten, eller tag en bus til pladsen. Monumentet har åbent dagligt, og der er gratis adgang.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Nationalmonument af Victor Emmanuel II


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Nationalmonument af Victor Emmanuel II

Vis alle hoteller i nærheden af Nationalmonument af Victor Emmanuel II