Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten

Få mere at vide om en mindre kendt fortælling fra Berlins historie ved dette unikke mindesmærke for de faldne sovjetiske soldater, som ligger i den frodige park Tiergarten.

Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten er en tavs hyldest hugget i sten til minde om Den Røde Hærs march ind i Berlin ved Anden Verdenskrigs afslutning. På en rejse til Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten kan du få mere at vide om begivenhederne i slaget om Berlin – en voldsom historisk episode, der står i skærende kontrast til den fredelige skovidyl i Tiergarten.

Dette mindesmærke blev rejst i slutningen af 1945. Selvom det var placeret i Vestberlin, blev det beskyttet af sovjetiske vagter fra Østberlin under Den Kolde Krig.

Under et weekendophold til Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten bør du sætte tid af til at kigge nærmere på det imponerende monument, der indeholder en enorm kurvet gangsti og en 8 meter høj bronzestatue med et billede af en tildækket soldat med et gevær. Når du rejser til Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten, kan du læse inskriptionerne på søjlerne med navnene på de sovjetiske soldater, der mistede livet i slaget om Berlin. I nærheden finder du to ægte T-34-kampvogne, som menes at være de to første kampvogne, der kom ind i byen under dens besættelse. Bag monumentet ligger der omkring 2.500 umarkerede gravsteder.

I dag er det sovjetiske mindesmærke en turistattraktion og et pilgrimssted for krigsveteraner. Der holdes mindesgudstjenester her hvert år på den europæiske sejrsdag. I 2010'erne har der været kontroverser om mindesmærket, da læserne af en tabloidavis oprettede en afstemning med henblik på at få fjernet kampvognene som reaktion på Ruslands annektering af Krim.

Selvom almindelige turister ikke støder på så mange spor af den sovjetiske historie i Berlin, har byen rent faktisk tre sovjetiske mindesmærker, som alle blev opført efter krigen. Hvis du tager på ferie til Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten, finder du et meget større sovjetisk mindesmærke i Treptower-parken i den sydøstlige del af byen.

Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten ligger lige bag Brandenburger Tor, cirka et minuts gang derfra. Når du er i dette område, kan du også se den guldbelagte Siegessäule (Sejrssøjlen), som står midt i Tiergarten. Der kører busser gennem Tiergarten, og der er masser af cykel- og gangstier på kryds og tværs over hele parken. Du finder Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten i den østlige ende af parken tæt på Brandenburger Tor.


Guide til at udforske Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten


Kort

Bedste hoteltilbud i Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten

Se alle 1.271 overnatningssteder i nærheden af Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten
Hotel Berlin, Berlin DKK 541
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berlin, BE
   
  4.5 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, mindre end 3 km fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Nollendorfplatz U-Bahn på 8 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 518
  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
    
   0.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt DKK 771
   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

   Steigenberger Hotel Am Kanzleramt

   Ella-Trebe-Straße 5, Berlin, BE
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

    Cityhostel Berlin Mitte DKK 240
    Cityhostel Berlin Mitte

    Cityhostel Berlin Mitte

    Glinkastr. 5-7, Berlin, Berlin
      
     2.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hostel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Mall of Berlin 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Mohrenstrasse U-Bahn og Stadtmitte U-Bahn.

     MEININGER Hotel Berlin Tiergarten DKK 270
     MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

     MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

     Turmstrasse 25-26, Berlin
       
      3.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Berlin, kun 2 km fra Tiergarten-parken, Sejrssøjlen og Schloss Bellevue. Derudover ligger Rigsdagsbygningen og Brandenburger Tor ca. 3 km derfra. Turmstrasse U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Birkenstrasse U-Bahn ligger inden for 11 minutters gang.

      The Westin Grand, Berlin DKK 777
      The Westin Grand, Berlin

      The Westin Grand, Berlin

      Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin og Galeries Lafayette. Derudover ligger Den Franske Katedral og Brandenburger Tor 15 minutter derfra. Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Friedrichstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

       Berlin Marriott Hotel DKK 882
       Berlin Marriott Hotel

       Berlin Marriott Hotel

       Inge-Beisheim-Platz 1, Berlin, BE
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Potsdamer Platz og Mall of Berlin. Derudover ligger Sony Center og Berlinerfilharmonikaen 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Potsdamer Platz U-Bahn og Potsdamer Platz Station.

        Hilton Berlin DKK 855
        Hilton Berlin

        Hilton Berlin

        Mohrenstr. 30, Berlin, BE
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Gendarmenmarkt og Friedrichstrasse. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.