Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten

Få mere at vide om en mindre kendt fortælling fra Berlins historie ved dette unikke mindesmærke for de faldne sovjetiske soldater, som ligger i den frodige park Tiergarten.

Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten er en tavs hyldest hugget i sten til minde om Den Røde Hærs march ind i Berlin ved Anden Verdenskrigs afslutning. På en rejse til Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten kan du få mere at vide om begivenhederne i slaget om Berlin – en voldsom historisk episode, der står i skærende kontrast til den fredelige skovidyl i Tiergarten.

Dette mindesmærke blev rejst i slutningen af 1945. Selvom det var placeret i Vestberlin, blev det beskyttet af sovjetiske vagter fra Østberlin under Den Kolde Krig.

Under et weekendophold til Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten bør du sætte tid af til at kigge nærmere på det imponerende monument, der indeholder en enorm kurvet gangsti og en 8 meter høj bronzestatue med et billede af en tildækket soldat med et gevær. Når du rejser til Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten, kan du læse inskriptionerne på søjlerne med navnene på de sovjetiske soldater, der mistede livet i slaget om Berlin. I nærheden finder du to ægte T-34-kampvogne, som menes at være de to første kampvogne, der kom ind i byen under dens besættelse. Bag monumentet ligger der omkring 2.500 umarkerede gravsteder.

I dag er det sovjetiske mindesmærke en turistattraktion og et pilgrimssted for krigsveteraner. Der holdes mindesgudstjenester her hvert år på den europæiske sejrsdag. I 2010'erne har der været kontroverser om mindesmærket, da læserne af en tabloidavis oprettede en afstemning med henblik på at få fjernet kampvognene som reaktion på Ruslands annektering af Krim.

Selvom almindelige turister ikke støder på så mange spor af den sovjetiske historie i Berlin, har byen rent faktisk tre sovjetiske mindesmærker, som alle blev opført efter krigen. Hvis du tager på ferie til Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten, finder du et meget større sovjetisk mindesmærke i Treptower-parken i den sydøstlige del af byen.

Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten ligger lige bag Brandenburger Tor, cirka et minuts gang derfra. Når du er i dette område, kan du også se den guldbelagte Siegessäule (Sejrssøjlen), som står midt i Tiergarten. Der kører busser gennem Tiergarten, og der er masser af cykel- og gangstier på kryds og tværs over hele parken. Du finder Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten i den østlige ende af parken tæt på Brandenburger Tor.


Bedste hoteltilbud i Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten

Se alle 1.853 overnatningssteder i nærheden af Mindesmærke for Sovjetkrig i Tiergarten
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Select Hotel Berlin The Wall DKK 323
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

   MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof DKK 255
   MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

   MEININGER Hotel Berlin Hauptbahnhof

   Ella - Trebe - Straße 9, Berlin, BE
     
    3.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri, Rigsdagsbygningen og Charite. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

    Hotel Adlon Kempinski DKK 1.818
    Hotel Adlon Kempinski

    Hotel Adlon Kempinski

    Unter Den Linden 77, Berlin, BE
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Madame Tussauds og Brandenburger Tor. Potsdamer Platz ligger 1,2 km derfra. Der er to minutters gang til Brandenburger Tor Station, mens Mohrenstrasse U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

     IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 531
     IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

     IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

     Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
       
      0.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten DKK 319
      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

      MEININGER Hotel Berlin Tiergarten

      Turmstrasse 25-26, Berlin
        
       3.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Berlin, kun 3 km fra Schloss Bellevue, Rigsdagsbygningen og Berlin Zoo. Derudover ligger Sejrssøjlen og Charite ca. 3 km derfra. Turmstrasse U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Birkenstrasse U-Bahn ligger inden for 11 minutters gang.

       Grand Hyatt Berlin DKK 1.385
       Grand Hyatt Berlin

       Grand Hyatt Berlin

       Marlene-Dietrich-Platz 2, Berlin, BE
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte kun få skridt fra Berlinale Palast og Sony Center. Derudover ligger Potsdamer Platz og Berlinerfilharmonikaen 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Potsdamer Platz U-Bahn på 7 minutter og Mendelssohn-Bartholdy-Park U-Bahn på 8 minutter.

        Berlin Marriott Hotel DKK 953
        Berlin Marriott Hotel

        Berlin Marriott Hotel

        Inge-Beisheim-Platz 1, Berlin, BE
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Potsdamer Platz og Mall of Berlin. Derudover ligger Sony Center og Berlinerfilharmonikaen 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Potsdamer Platz U-Bahn og Potsdamer Platz Station.