Konstantin-buen

Denne store triumfbue er en af de sidste eksisterende monumenter fra Romerriget og er dækket med flotte statuer og overdådige motiver.

Konstantin-buen er en flot påmindelse om en magtfuld civilisation, der står stolt for enden af den historiske Hellige vej. Du kan beundre størrelsen på den enorme bue på afstand og komme tæt på for at undersøge de fantastiske udskæringer, der afbilder en af de største kampe i det antikke Rom.

Denne imponerende bue blev opført for at mindes kejser Konstantins sejr i Slaget ved den milviske bro. Konstantin besejrede sin rival og medkejser Maxentius i 312, og buen blev færdigbygget tre år senere. Den er blandt de mest prominente og imponerende antikke monumenter i Rom.

Stå overfor buen, og undersøg de otte livagtige statuer af Dacian-fanger, som kan ses oven på søjlerne på begge sider af hovedbuen. Som mange af de andre elementer på buen, blev disse statuer plyndret fra ældre monumenter, som var blevet skabt for at ære tidligere kejsere.

Andre prominente detaljer på buen inkluderer de cirkulære relieffer over sideindgangene. Disse har engang udsmykket et nu tabt monument for kejser Hadrian. Undersøg disse relieffer på nært hold, og forsøg at få øje på kejser Konstantin, som kan ses på løve- og vildsvinejagt samt ofre til guderne, så som Hercules og Apollo.

Se de snørklede friser, der er opført langs en del af den nedre bue. Som en af buernes mest imponerende detaljer omfatter denne frise adskillige udskæringer, der afbilder Konstantins vej til sejr over Maxentius. Kig op i beundring af den bemærkelsesværdige opmærksomhed for detaljer, som er tydelig i alle otte billeder. Særlige højdepunkter inkluderer udskæringen af belejringen af Verona og panelet, der portrætterer kejseren, som fordeler penge til folket.

Find Konstantin-buen på Den hellige vej ved siden af Colosseum. Tag metroen til Colosseo, eller gå fra byens centrum.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Konstantin-buen


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Konstantin-buen

Vis alle hoteller i nærheden af Konstantin-buen