Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Karlspladsen

I hjertet af Prags nye bydel ligger Karlspladsen med en smuk park, som er udsmykket med statuer af berømte tjekker og omkranset af historiske bygninger.

Saml tankerne i fredelige omgivelser på Karlspladsen (Karlovo náměstí). Tag en slentretur langs de træomkransede stier, mens du kigger på skulpturer af berømte figurer fra den tjekkiske populærkultur. Du kan også beundre vartegn fra barokken og renæssancen, som er typiske for Prags arkitektoniske landskab.

Kong Karl IV anlagde Karlspladsen i 1348 som midtpunkt for Prags nye bydel. Pladsen tjente fra 1400-tallet som kvægmarked, men blev omdannet til en park i 1800-tallet. Men den har også en dyster fortid. Historierne fortæller, at den engang blev brugt som henrettelsesplads. Oprørske aristokrater og gejstlige siges at have mødt deres skæbne her.

Parken er hele året rundt et godt sted at tilbringe nogle afslappende timer. Om foråret og sommeren bugner blomsterbedene af farver. Det smukke efterårsløv danner en flot forgrund til den omgivende arkitektur. Og om vinteren kaster de snedækkede plæner et skær af romantik over det hele. Sæt dig på en bænk, og nyd et roligt øjeblik på afstand af Prags altid travle gamle bydel.

Kig på samlingen af statuer, der forestiller berømte tjekker. Her kan du blandt andet finde den tjekkiske komponist Vítězslav Hálek og anatomen Jan Evangelista Purkyně. Du kan også se statuer af forfatteren Karolina Světlá og den feministiske skribent Eliška Krásnohorská.

I pladsens nordlige ende ligger Det Nye Rådhus, der er bygget i renæssancestil. Her kan du se skiftende udstillinger af moderne kunst og tage på en guidet rundtur i det 70 meter høje tårn, som du kan komme op i via en trætrappe. I den modsatte ende ligger Faust-huset, et barokpalæ, som forbindes med sort magi og djævelen. Du kan også se Skt. Ignatius' Kirke, som er en af Prags tidligste barokbygninger.

Karlspladsen ligger i Prags nye bydel og kan let nås via metro og sporvogn. Metrostationen Karlovo náměstí ligger blot 5 minutters gang væk. Ud over de historiske bygninger er der også masser af barer, caféer og restauranter i de omkringliggende gader. Vær særligt opmærksom, hvis du besøger pladsen om aftenen, da den er et yndet mål for lommetyve.


Guide til at udforske Karlspladsen


Bedste hoteltilbud i Karlspladsen

Se alle 2.698 overnatningssteder i nærheden af Karlspladsen
Grandior Hotel Prague DKK 324
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 707
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grandium Hotel Prague DKK 368
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Prag
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

    Majestic Plaza Hotel Prague DKK 299
    Majestic Plaza Hotel Prague

    Majestic Plaza Hotel Prague

    Stepanska 33, Prag
      
     4.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

     Grand Majestic Hotel Prague DKK 335
     Grand Majestic Hotel Prague

     Grand Majestic Hotel Prague

     Truhlarska 16, Prag
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

      Art Nouveau Palace Hotel DKK 360
      Art Nouveau Palace Hotel

      Art Nouveau Palace Hotel

      Panska 12, Prag
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Karlsbroen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

       Iron Gate Hotel and Suites DKK 342
       Iron Gate Hotel and Suites

       Iron Gate Hotel and Suites

       Michalska 19, Prag
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

        Park Inn Hotel Prague DKK 462
        Park Inn Hotel Prague

        Park Inn Hotel Prague

        Svobodova 1961/1, Prag
          
         4.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Nové Mesto, mindre end 2 km fra Det dansende Hus, Kongrescenteret i Prag og Wenzelspladsen. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads ca. 3 km derfra. Der er fem minutters gang til både Výtoň Stop og Albertov Sporvognsstation.