Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche er en mindekirke, hvor ruinerne af en protestantisk kirke side om side med et topmoderne bedested danner en scene, der udtrykker den destruktion – og nyskabelse – som krig fører med sig.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, eller kejser Wilhelms mindekirke, er et berømt vartegn i Charlottenburg, som var centrum i det tidligere Vestberlin. Under anden verdenskrig, nærmere bestemt i 1943, bombede de allierede styrker den nyromanske kirke, der stammer slutningen af 1800-tallet. I begyndelsen af 60'erne byggede man så et nyt ottekantet kirketårn ved siden af ruinerne af kirken . Det gamle kirketårn, der står side om side med det moderne klokketårn, er i lige høj grad et symbol for Berlins ødelæggelse som for den beslutsomhed, der ligger bag byens genopbygning.

Kejser Wilhelm II fik bygget Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche til ære for sin bedstefar, den tidligere tyske kejser og konge af Preussen. Kirken er bemærkelsesværdig på grund af sin fine udsmykning, og fordi den udgør en markant kontrast til det moderne butikskvarter, der omgiver den. Kirken brændte næsten ned, da den blev bombet i 1943. Kirkens beskadigede forhal og spir, som de lokale kalder "den hule tand," blev bevaret, og to nye bygningsværker blev opført på hver sin side af ruinerne.

Du kan udforske den moderne kirke og dens forhal med de bemærkelsesværdige interiører. Den ottekantede kirke er udsmykket med smukke glasmosaikker i blå, røde og gule farver. Bemærk også Kristusfiguren og korset udsmykket med sølv og krystaller på alteret.

På den anden side af ruinerne ligger det kolossale, 53 meter høje klokketårn med kapel. Tårnet er udstyret med seks bronzeklokker, som bl.a. kan høres ved festlige lejligheder, mindeceremonier og gudstjenester.

Det beskadigede, oprindelige kirkespir huser en mindesal, som er åben for besøgende. Her kan du bl.a. beundre de snørklede bibelske mosaikker og basreliefferne. Du kan også se 16 paneler, der repræsenterer kirkens historie og ødelæggelse foruden symboler for krig og fred.

Mindekirken Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche ligger på Breitscheidplatz i kvarteret Charlottenburg ikke langt fra Berlin Zoologischer Garten. Der er gratis adgang til katedralen. Der afholdes gudstjenester to gange dagligt om søndagen. Kirken har åbent dagligt, og her afholdes jævnligt koncerter, f.eks. orgel- og korkoncerter, i den moderne bygning.

Du kan deltage i en gratis 30-minutters rundvisning i kirken og mindesalen, og hvis I er flere, kan I bestille en grupperundvisning mod et mindre gebyr.  På mindekirkens officielle hjemmeside kan du finde programmet og mødestedet for de gratis rundvisninger.


Kort

Bedste hoteltilbud i Kaiser Wilhelm Memorial Church

Se alle 1.345 overnatningssteder i nærheden af Kaiser Wilhelm Memorial Church
Hotel Berlin, Berlin DKK 585
Hotel Berlin, Berlin

Hotel Berlin, Berlin

Lützowplatz 17, Berlin, BE
   
  4.5 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, mindre end 3 km fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Nollendorfplatz U-Bahn på 8 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.

  Steigenberger Hotel Berlin DKK 687
  Steigenberger Hotel Berlin

  Steigenberger Hotel Berlin

  Los-Angeles-Platz 1, Berlin, BE
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf, kun 5 minutters gang fra Kurfürstendamm og Kaiser Wilhelm Memorial Church. Derudover ligger Europacentret og Kaufhaus des Westens 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Kurfürstendamm U-Bahn på 5 minutter og Zoologischer Garten U-Bahn på 6 minutter.

   Hotel Riu Plaza Berlin DKK 560
   Hotel Riu Plaza Berlin

   Hotel Riu Plaza Berlin

   Martin Luther Strasse 1, Berlin, Berlin
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Schöneberg, kun 15 minutters gang fra Kaufhaus des Westens, Berlin Zoo og Europacentret. Wittenbergplatz U-Bahn ligger inden for 4 i minutters gang, mens Nollendorfplatz U-Bahn ligger inden for 9 minutters gang.

    Hampton by Hilton Berlin City West DKK 595
    Hampton by Hilton Berlin City West

    Hampton by Hilton Berlin City West

    Uhlandstr. 188-189, Berlin, BE
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf, kun 15 minutters gang fra Kaiser Wilhelm Memorial Church og Berlin Zoo. Derudover ligger Potsdamer Platz og Brandenburger Tor ca. 5 km derfra. Uhlandstrasse U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Savignyplatz S-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

     Waldorf Astoria Berlin DKK 1.333
     Waldorf Astoria Berlin

     Waldorf Astoria Berlin

     Hardenbergstr. 28, Berlin, BE
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Berlin, kun 5 km fra Berlin Zoo, Potsdamer Platz og Brandenburger Tor. Derudover ligger Rigsdagsbygningen og Checkpoint Charlie-museet ca. 5 km derfra. Der er to minutters gang til Zoologischer Garten U-Bahn, mens Zoologischer Garten S-Bahn ligger inden for 3 minutters gang.

      Pullman Berlin Schweizerhof DKK 695
      Pullman Berlin Schweizerhof

      Pullman Berlin Schweizerhof

      Budapester Str. 25, Berlin, BE
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Kurfürstendamm og Berlin Zoo. Derudover ligger Europacentret og Kaiser Wilhelm Memorial Church 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Zoologischer Garten U-Bahn på 9 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.

       IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 465
       IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

       IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

       Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
         
        0.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

        H10 Berlin Ku'damm DKK 476
        H10 Berlin Ku'damm

        H10 Berlin Ku'damm

        Joachimsthaler Strasse 31-32, Berlin, BE
          
         4.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf, kun 10 minutters gang fra Kaiser Wilhelm Memorial Church, Käthe-Kollwitz-Museum og Theatre of the West. Derudover ligger Europacentret og Kaufhaus des Westens 15 minutter derfra. Kurfürstendamm U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Zoologischer Garten U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.