Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche er en mindekirke, hvor ruinerne af en protestantisk kirke side om side med et topmoderne bedested danner en scene, der udtrykker den destruktion – og nyskabelse – som krig fører med sig.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, eller kejser Wilhelms mindekirke, er et berømt vartegn i Charlottenburg, som var centrum i det tidligere Vestberlin. Under anden verdenskrig, nærmere bestemt i 1943, bombede de allierede styrker den nyromanske kirke, der stammer slutningen af 1800-tallet. I begyndelsen af 60'erne byggede man så et nyt ottekantet kirketårn ved siden af ruinerne af kirken . Det gamle kirketårn, der står side om side med det moderne klokketårn, er i lige høj grad et symbol for Berlins ødelæggelse som for den beslutsomhed, der ligger bag byens genopbygning.

Kejser Wilhelm II fik bygget Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche til ære for sin bedstefar, den tidligere tyske kejser og konge af Preussen. Kirken er bemærkelsesværdig på grund af sin fine udsmykning, og fordi den udgør en markant kontrast til det moderne butikskvarter, der omgiver den. Kirken brændte næsten ned, da den blev bombet i 1943. Kirkens beskadigede forhal og spir, som de lokale kalder "den hule tand," blev bevaret, og to nye bygningsværker blev opført på hver sin side af ruinerne.

Du kan udforske den moderne kirke og dens forhal med de bemærkelsesværdige interiører. Den ottekantede kirke er udsmykket med smukke glasmosaikker i blå, røde og gule farver. Bemærk også Kristusfiguren og korset udsmykket med sølv og krystaller på alteret.

På den anden side af ruinerne ligger det kolossale, 53 meter høje klokketårn med kapel. Tårnet er udstyret med seks bronzeklokker, som bl.a. kan høres ved festlige lejligheder, mindeceremonier og gudstjenester.

Det beskadigede, oprindelige kirkespir huser en mindesal, som er åben for besøgende. Her kan du bl.a. beundre de snørklede bibelske mosaikker og basreliefferne. Du kan også se 16 paneler, der repræsenterer kirkens historie og ødelæggelse foruden symboler for krig og fred.

Mindekirken Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche ligger på Breitscheidplatz i kvarteret Charlottenburg ikke langt fra Berlin Zoologischer Garten. Der er gratis adgang til katedralen. Der afholdes gudstjenester to gange dagligt om søndagen. Kirken har åbent dagligt, og her afholdes jævnligt koncerter, f.eks. orgel- og korkoncerter, i den moderne bygning.

Du kan deltage i en gratis 30-minutters rundvisning i kirken og mindesalen, og hvis I er flere, kan I bestille en grupperundvisning mod et mindre gebyr.  På mindekirkens officielle hjemmeside kan du finde programmet og mødestedet for de gratis rundvisninger.


Guide til at udforske Kaiser Wilhelm Memorial Church


Bedste hoteltilbud i Kaiser Wilhelm Memorial Church

Se alle 1.848 overnatningssteder i nærheden af Kaiser Wilhelm Memorial Church
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Steigenberger Hotel Berlin DKK 589
  Steigenberger Hotel Berlin

  Steigenberger Hotel Berlin

  Los-Angeles-Platz 1, Berlin, BE
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf, kun 5 minutters gang fra Kurfürstendamm og Kaiser Wilhelm Memorial Church. Derudover ligger Europacentret og Kaufhaus des Westens 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Kurfürstendamm U-Bahn på 5 minutter og Zoologischer Garten U-Bahn på 6 minutter.

   Hotel Bristol Berlin DKK 625
   Hotel Bristol Berlin

   Hotel Bristol Berlin

   Kurfuerstendamm 27, Berlin, BE
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Berlin, kun 5 minutters gang fra Kurfürstendamm og Theatre of the West. Derudover ligger Kaiser Wilhelm Memorial Church og Europacentret 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Uhlandstrasse U-Bahn, mens Kurfürstendamm U-Bahn ligger inden for 3 minutters gang.

    Hotel Riu Plaza Berlin DKK 558
    Hotel Riu Plaza Berlin

    Hotel Riu Plaza Berlin

    Martin Luther Strasse 1, Berlin, Berlin
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Schöneberg, kun 15 minutters gang fra Kaufhaus des Westens, Berlin Zoo og Europacentret. Wittenbergplatz U-Bahn ligger inden for 4 i minutters gang, mens Nollendorfplatz U-Bahn ligger inden for 9 minutters gang.

     H10 Berlin Ku'damm DKK 498
     H10 Berlin Ku'damm

     H10 Berlin Ku'damm

     Joachimsthaler Strasse 31-32, Berlin, BE
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf, kun 10 minutters gang fra Kaiser Wilhelm Memorial Church, Käthe-Kollwitz-Museum og Theatre of the West. Derudover ligger Europacentret og Kaufhaus des Westens 15 minutter derfra. Kurfürstendamm U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Zoologischer Garten U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

      25hours Hotel Bikini Berlin DKK 1.183
      25hours Hotel Bikini Berlin

      25hours Hotel Bikini Berlin

      Budapester Str. 40, Berlin, BE
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf, kun 5 minutters gang fra Berlin Zoo og Berlin Aquarium. Derudover ligger Kaufhaus des Westens og Theatre of the West 10 minutter derfra. Zoologischer Garten U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Zoologischer Garten S-Bahn ligger inden for 7 minutters gang.

       Hotel Palace Berlin DKK 983
       Hotel Palace Berlin

       Hotel Palace Berlin

       Budapester Strasse 45, Berlin, BE
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Charlottenburg-Wilmersdorf kun få skridt fra Berlin Aquarium, Kurfürstendamm og Berlin Zoo. Derudover ligger Europacentret og Kaiser Wilhelm Memorial Church 5 minutter derfra. Zoologischer Garten U-Bahn ligger inden for 4 i minutters gang, mens Kurfürstendamm U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

        Waldorf Astoria Berlin DKK 1.607
        Waldorf Astoria Berlin

        Waldorf Astoria Berlin

        Hardenbergstr. 28, Berlin, BE
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med familievenlig profil ligger tæt på lufthavnen i Berlin, kun 5 km fra Berlin Zoo, Potsdamer Platz og Brandenburger Tor. Derudover ligger Rigsdagsbygningen og Checkpoint Charlie-museet ca. 5 km derfra. Der er to minutters gang til Zoologischer Garten U-Bahn, mens Zoologischer Garten S-Bahn ligger inden for 3 minutters gang.