Hohenzollern-broen

Nyd udsigten til byens berømte katedral fra denne store jernbanebro, som er et populært sted for par, der er ude på en romantisk gåtur.

Hohenzollern-broen krydser Rhinen tæt på Kölns hovedbanegård. Broen er kendt som et romantisk sted for par, som låser hængelåse, de såkaldte "kærlighedslåse", fast på rækværket. Den 409 meter høje bro er også et af de bedste udsigtspunkter, hvis du vil have den bedste udsigt over byen og floden.

Traditionen med hængelåsene begyndte i 2008. Låsene indgraveres normalt med initialer og en meddelelse. Derefter låses de fast til rækværket mellem fortovet og sporene, før nøglen smides i floden. Denne gestus ses som et kærlighedstegn og bindende tilsagn, og kan ses på broer i andre europæiske byer som f.eks. Paris og Prag. Køb en lås, få den indgraveret i byen, og sæt den fast på rækværket. Eller gå langs broen, og læs de søde, sørgelige og sommetider mærkelige meddelelser, der er indgraveret i låsene.  

Broen blev oprindeligt bygget i 1911 og opkaldt efter Hohenzollern-dynastiet. Denne familie regerede Tyskland indtil revolutionen i 1918, hvor de blev tvunget til at abdicere. Broen spillede også en vigtig rolle som transportvej under 2. verdenskrig, hvor den led minimal skade, til trods for at den blev udsat for mange luftangreb. Det tyske militær valgte selv at sprænge den luften i 1945 i et desperat forsøg på at sinke de allierede tropper i deres angreb på Köln.

Broen blev hurtigt genopbygget efter krigen, og den blev taget i brug igen i 1948. I dag krydser mere end 1.200 tog vandet dagligt. Broen er også et populært turiststed, hvis vejret er godt. Du får en fantastisk udsigt fra den del af broen, der ligger længst væk fra Kölner Dom.

Du kan gå ud på Hohenzollern-broen fra bagsiden af Kölner Dom, og den ligger meget tæt på undergrundsstationen Dom/Hauptbahnhof. Broen har åbent hele døgnet, og det er gratis at krydse den.


Oplev mere af Köln (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Hohenzollernbrücke


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Hohenzollernbrücke

Vis alle hoteller i nærheden af Hohenzollernbrücke