Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Hallgrimskirkja

Denne kirke er én af Reykjaviks mest berømte seværdigheder. Dens fantastiske tårn dominerer byens skyline og er utroligt praktisk, da du altid ved, hvor i byen du befinder dig i forhold til det.

Hallgrimskirkja blev designet i 1939 af den nu afdøde arkitekt, Guðjón Samúelsson. Den indeholder 1000 pladser og tog mere end 40 år at bygge færdig. Samúelsson fik sin inspiration fra de forskellige former i det islandske landskab. Han byggede kirken ud fra den måde lava fra et vulkanudbrud ser ud, når det afkøles. Tag til søndagsgudstjeneste eller kig forbi for at se én af de smukkeste udsigter i Reykjavik.

Hallgrimskirkja ligger på bakken Skólavörðuholt. Dens fantastiske 73 meter høje tårn kan ses fra en afstand på 20 kilometer, og er et godt udgangspunkt, når du skal finde rundt i byen. Udefra giver betonfacaden et dramatisk udtryk, hvorimod det indvendige af kirken er fredeligt og badet i lys. Kirken er hjemsted for et enormt, tysk orgel, der blev bygget i 1992, og som består af 5275 orgelpiber. Hvis du undersøger tidspunkterne på forhånd, kan du være heldig at opleve én af de mange musikopførelser, koncerter og indspilninger, der foregår sommeren igennem. Der kan købes cd'er af disse i kirken.

Tag elevatoren op i klokketårnet for at se den helt fantastiske udsigt over de farverige hustage i den gamle bydel og den smukke natur længere borte. På en klar dag ser himlen ud til at strække sig helt uendeligt langt.

Foran kirken kan du se statuen af vikingen Leifur Eiríksson (Leif den Lykkelige), der rejste til USA flere århundreder før Christopher Columbus. Statuen er designet af Alexander Stirling Calder og var en gave fra USA i 1930, som en anerkendelse af 1000 års jubilæet for det islandske parlament. Selve kirken er opkaldt efter den højtelskede, islandske digter Hallgrímur Pétursson (1614 – 1674), der var en meget indflydelsesrig præst under Islands overgang til lutheranismen.

Kirken er åben dagligt, og der er gratis adgang. Der skal dog betales for at tage elevatoren op i klokketårnet. I sommermånederne går al indtægt efter kl. 17 til lokale velgørenhedsorganisationer. Hvis du besøger kirken i februar, vil kirken være belyst som en del af Vinter Lysfestivalen.

Hallgrimskirkja er beliggende i Skólavörðuholt, som er et charmerende område i den indre by, og som du helt sikkert bør udforske i løbet af dit besøg i Reykjavik.


Guide til at udforske Hallgrimskirkja


Bedste hoteltilbud i Hallgrimskirkja

Se alle 765 overnatningssteder i nærheden af Hallgrimskirkja
Hotel Odinsve DKK 589
Hotel Odinsve

Hotel Odinsve

Odinstorg Thorsgata 1, Reykjavik
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Centrum, kun 5 minutters gang fra Ásgrimur Jónsson-samlingen, Laugavegur og Hallgrimskirkja. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Harpa 10 minutter derfra.

  Reykjavik Lights by Keahotels DKK 730
  Reykjavik Lights by Keahotels

  Reykjavik Lights by Keahotels

  Sudurlandsbraut 12, Reykjavik
    
   3.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Laugardalur, kun 10 minutters gang fra Asmundarsafn og Laugavegur. Derudover ligger Laugardalslaugs geotermiske pool og Hallgrimskirkja ca. 3 km derfra.

   Hotel Reykjavik Centrum DKK 893
   Hotel Reykjavik Centrum

   Hotel Reykjavik Centrum

   Adalstraeti 16, Reykjavik
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med historisk profil ligger i Centrum kun få skridt fra Parlamentsbygningen og Reykjaviks Rådhus. Derudover ligger Laugavegur og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

    Miðgarður by Center Hotels DKK 808
    Miðgarður by Center Hotels

    Miðgarður by Center Hotels

    Laugavegur 120, Reykjavik
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Hlíðar, kun 15 minutters gang fra Laugavegur og Hallgrimskirkja. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn ca. 2 km derfra.

     Hotel Borg by Keahotels DKK 1.092
     Hotel Borg by Keahotels

     Hotel Borg by Keahotels

     Posthusstraeti 11, Reykjavik
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Centrum kun få skridt fra Den Nationale Katedral og Laugavegur. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

      Alda Hotel Reykjavik
      Alda Hotel Reykjavik

      Alda Hotel Reykjavik

      Laugavegur 66-68, Reykjavik
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Centrum, kun 10 minutters gang fra Laugavegur og Hallgrimskirkja. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Harpa 15 minutter derfra.

       Room With A View Apartments DKK 754
       Room With A View Apartments

       Room With A View Apartments

       Laugavegur 18, Reykjavik
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette lejlighedskompleks ligger i Centrum, kun 10 minutters gang fra Laugavegur, Reykjaviks Rådhus og Hallgrimskirkja. Derudover ligger Reykjavik Havn og Harpa 15 minutter derfra.

        Reykjavik Residence Hotel DKK 1.002
        Reykjavik Residence Hotel

        Reykjavik Residence Hotel

        Hverfisgata 60, Reykjavik
          
         4.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette lejlighedshotel ligger i Centrum, kun 10 minutters gang fra Laugavegur, Hallgrimskirkja og Harpa. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn 15 minutter derfra.