Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Frammuseet

Oplev en istunnel, og gå ombord på et berømt skib for at se, hvordan norske opdagelsesrejsende overlevede at opholde sig på de koldeste steder i verden.

Besøg Frammuseet for at få mere at vide om nogle af historiens mest risikable ekspeditioner og de damp- eller sejlskibe, som gjorde dem mulige. Gå ombord på Fram, det norskbyggede fartøj, som bragte den opdagelsesrejsende Roald Amundsen til Antarktis, hvor han opdagede Sydpolen.

Fram var det stærkeste polarfartøj af træ, som nogensinde var bygget, og det var designet til at kunne modstå det tilfrosne hav. Mellem 1893 og 1912 deltog det i tre større ekspeditioner til begge polarområder. I dag er det placeret midt i museet. Rundt om det på tre etager finder man genstande fra de nævnte rejser.

Gå på dækket, stil dig bag roret, og forestil dig, hvordan det må have været at navigere gennem de arktiske og antarktiske vande. Ombord på skibet kan du se, hvordan besætningen klarede den ekstreme kulde i polarområderne. Forestil dig, hvordan det var at bo eller arbejde i kahytterne, salonerne, lastrummet, køkkenet og maskinrummet. Du kan se den grammofon og det klaver, som har underholdt de opdagelsesrejsende på de lange rejser.

Gå igennem udstillingerne med videnskabelige instrumenter og personligt og medicinsk udstyr. De omfatter slædekompasser, vindmålere og det kronometer, som Amundsen anvendte på ekspeditionen til Sydpolen. Besøg Framheim, som er en rekonstruktion af Amundsens base i Antarktis.

Gåtur i mørke er en fordybende oplevelse fordelt på tre rum, hvor du oplever en polarekspedition, der er gået galt. Stå på et skibsdæk, der bevæger sig, mens fantasivæsner angriber, og temperaturen daler til minus ti grader celsius. Gå gennem istunnellen, men pas på isbjørnen, der nærmer sig.
Museet har også udstillinger, som omhandler mindre kendte norske opdagelsesrejsende. De omfatter bl.a. Carsten Borchgrevink, som ledte den første vinterekspedition på det antarktiske fastland.

Museet ligger på halvøen Bygdøy, og det er nemt at komme dertil med bus fra Oslos centrum. I sommermånederne sejler der en færge hertil fra Rådhuskajen.

Frammuseet har åbent hver dag undtagen juleaften og juledag. Der er et lille entrégebyr.


Guide til at udforske Fram-museet


Bedste hoteltilbud i Fram-museet

Se alle 289 overnatningssteder i nærheden af Fram-museet
Clarion Hotel The Hub DKK 1.106
Clarion Hotel The Hub

Clarion Hotel The Hub

Biskop Gunnerus Gate 3, Oslo
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslos operahus og Nobels fredscenter ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Jernbanetorget Sporvognsstation og Oslo Centralstation.

  Scandic Victoria DKK 608
  Scandic Victoria

  Scandic Victoria

  Rosenkrantzgate 13, Oslo
    
   3.5 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Nobels fredscenter. Derudover ligger Kongeslottet og Aker Brygge 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Stortinget Sporvognsstation.

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo DKK 808
   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Holbergs Gate 30, Oslo
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord og Kongeslottet. Derudover ligger Nobels fredscenter og Aker Brygge 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Holbergs Plass Sporvognsstation, mens Høyskolesenteret Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

    Grand Hotel Oslo DKK 1.317
    Grand Hotel Oslo

    Grand Hotel Oslo

    Karl Johansgate 31, Oslo
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Karl Johans gade, Nobels fredscenter og Kongeslottet. Derudover ligger Oslo Spektrum og Aker Brygge 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stortinget Sporvognsstation og Stortinget T-bane-station.

     THE THIEF DKK 2.084
     THE THIEF

     THE THIEF

     Landgangen 1, Oslo
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med familievenlig profil ligger ved vandet i Oslo, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Aker Brygge. Derudover ligger Nobels fredscenter og Kongeslottet ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Aker Brygge Sporvognsstation på 8 minutter og Vikatorvet Sporvognsstation på 10 minutter.

      Comfort Hotel Xpress Central Station DKK 508
      Comfort Hotel Xpress Central Station

      Comfort Hotel Xpress Central Station

      Fred Olsens Gate 11, Oslo
        
       3.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Oslos operahus og Oslo Spektrum. Derudover ligger Nobels fredscenter og Kongeslottet ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Oslo Centralstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 2 minutters gang.

       Clarion Collection Hotel Gabelshus DKK 899
       Clarion Collection Hotel Gabelshus

       Clarion Collection Hotel Gabelshus

       Gabelsgate 16, Oslo
         
        3.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Frogner, kun 15 minutters gang fra Oslofjord og Aker Brygge. Derudover ligger Kongeslottet og Nobels fredscenter ca. 2 km derfra. Skillebekk Letbanestation ligger inden for 2 i minutters gang, mens Skarpsno Letbanestation ligger inden for 7 minutters gang.

        Scandic Solli Oslo DKK 627
        Scandic Solli Oslo

        Scandic Solli Oslo

        Parkveien 68, Box 2458 Solli, Oslo
          
         3.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Frogner, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Kongeslottet og Aker Brygge. Derudover ligger Oslos operahus og Nobels fredscenter ca. 3 km derfra. Der er fem minutters gang til både Solli Letbanestation og Vikatorvet Sporvognsstation.