Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Frammuseet

Oplev en istunnel, og gå ombord på et berømt skib for at se, hvordan norske opdagelsesrejsende overlevede at opholde sig på de koldeste steder i verden.

Besøg Frammuseet for at få mere at vide om nogle af historiens mest risikable ekspeditioner og de damp- eller sejlskibe, som gjorde dem mulige. Gå ombord på Fram, det norskbyggede fartøj, som bragte den opdagelsesrejsende Roald Amundsen til Antarktis, hvor han opdagede Sydpolen.

Fram var det stærkeste polarfartøj af træ, som nogensinde var bygget, og det var designet til at kunne modstå det tilfrosne hav. Mellem 1893 og 1912 deltog det i tre større ekspeditioner til begge polarområder. I dag er det placeret midt i museet. Rundt om det på tre etager finder man genstande fra de nævnte rejser.

Gå på dækket, stil dig bag roret, og forestil dig, hvordan det må have været at navigere gennem de arktiske og antarktiske vande. Ombord på skibet kan du se, hvordan besætningen klarede den ekstreme kulde i polarområderne. Forestil dig, hvordan det var at bo eller arbejde i kahytterne, salonerne, lastrummet, køkkenet og maskinrummet. Du kan se den grammofon og det klaver, som har underholdt de opdagelsesrejsende på de lange rejser.

Gå igennem udstillingerne med videnskabelige instrumenter og personligt og medicinsk udstyr. De omfatter slædekompasser, vindmålere og det kronometer, som Amundsen anvendte på ekspeditionen til Sydpolen. Besøg Framheim, som er en rekonstruktion af Amundsens base i Antarktis.

Gåtur i mørke er en fordybende oplevelse fordelt på tre rum, hvor du oplever en polarekspedition, der er gået galt. Stå på et skibsdæk, der bevæger sig, mens fantasivæsner angriber, og temperaturen daler til minus ti grader celsius. Gå gennem istunnellen, men pas på isbjørnen, der nærmer sig.
Museet har også udstillinger, som omhandler mindre kendte norske opdagelsesrejsende. De omfatter bl.a. Carsten Borchgrevink, som ledte den første vinterekspedition på det antarktiske fastland.

Museet ligger på halvøen Bygdøy, og det er nemt at komme dertil med bus fra Oslos centrum. I sommermånederne sejler der en færge hertil fra Rådhuskajen.

Frammuseet har åbent hver dag undtagen juleaften og juledag. Der er et lille entrégebyr.


Guide til at udforske Fram-museet


Kort

Bedste hoteltilbud

Se alle 207 overnatningssteder i nærheden af Fram-museet
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo DKK 1.136
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
   
  4.0 ud af 5.0

  Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum, kun 2 km fra Byporten Shopping og Oslo Spektrum. Derudover ligger Aker Brygge og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jernbanetorget Sporvognsstation og Brugata Sporvognsstation.

  Hotel Verdandi Oslo DKK 756
  Hotel Verdandi Oslo

  Hotel Verdandi Oslo

  Tordenskioldsgate 6b, Oslo
    
   3.5 ud af 5.0

   Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslo Turistinformasjonen og Aker Brygge. Derudover ligger Oslo Spektrum og Norsk museum for kulturhistorie ca. 5 km derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Nationalteatret Sporvognsstation.

   THE THIEF
   THE THIEF

   THE THIEF

   Landgangen 1, Oslo
     
    5.0 ud af 5.0

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Frogner, kun 5 minutters gang fra Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst og Aker Brygge. Derudover ligger Oslo Spektrum og Oslo-universitetet ca. 5 km derfra. Du kan gå til Aker Brygge Sporvognsstation på 8 minutter og Vikatorvet Sporvognsstation på 10 minutter.

    Anker Hotel DKK 3.376
    Anker Hotel

    Anker Hotel

    Storgata 55, Oslo
      
     3.0 ud af 5.0

     Dette moderne hotel i Oslo ligger ud til Aker-floden og er under en kilometer fra togstationen og tæt på Munch-museet.

     Citybox Oslo DKK 840
     Citybox Oslo

     Citybox Oslo

     Prinsensgate 6, Oslo
       
      3.0 ud af 5.0

      Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Cinemateket og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum 5 minutter derfra. Der er to minutters gang til Dronningens Gate Sporvognsstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

      Frogner Oslo Apartments
      Frogner Oslo Apartments

      Frogner Oslo Apartments

      4 Svoldergata, Oslo
        
       3.5 ud af 5.0

       Dette lejlighedskompleks ligger i Frogner, kun 15 minutters gang fra Nasjonalbiblioteket og Aker Brygge. Derudover ligger Oslo Spektrum og Norsk museum for kulturhistorie ca. 5 km derfra. Skillebekk Letbanestation ligger inden for 2 i minutters gang, mens Skarpsno Letbanestation ligger inden for 7 minutters gang.

       Frogner House Apartments - Gabelsgate 3
       Frogner House Apartments - Gabelsgate 3

       Frogner House Apartments - Gabelsgate 3

       Gabels gate 3, Oslo
         
        4.0 ud af 5.0

        Dette lejlighedskompleks ligger i Frogner, kun 2 km fra Kongeslottet og Oslo-rådhuset. Derudover ligger Parlament og Gustav Vigeland-skulpturparken ca. 3 km derfra. Skillebekk Letbanestation ligger inden for 2 i minutters gang, mens Skarpsno Letbanestation ligger inden for 7 minutters gang.

        Clarion Collection Hotel Gabelshus DKK 1.991
        Clarion Collection Hotel Gabelshus

        Clarion Collection Hotel Gabelshus

        Gabelsgate 16, Oslo
          
         3.5 ud af 5.0

         Dette hotel ligger i Frogner, kun 15 minutters gang fra Nasjonalbiblioteket og Aker Brygge. Derudover ligger Oslo Spektrum og Norsk museum for kulturhistorie ca. 5 km derfra. Der er to minutters gang til Skillebekk Letbanestation, mens Skarpsno Letbanestation ligger inden for 6 minutters gang.