Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Frammuseet

Oplev en istunnel, og gå ombord på et berømt skib for at se, hvordan norske opdagelsesrejsende overlevede at opholde sig på de koldeste steder i verden.

Besøg Frammuseet for at få mere at vide om nogle af historiens mest risikable ekspeditioner og de damp- eller sejlskibe, som gjorde dem mulige. Gå ombord på Fram, det norskbyggede fartøj, som bragte den opdagelsesrejsende Roald Amundsen til Antarktis, hvor han opdagede Sydpolen.

Fram var det stærkeste polarfartøj af træ, som nogensinde var bygget, og det var designet til at kunne modstå det tilfrosne hav. Mellem 1893 og 1912 deltog det i tre større ekspeditioner til begge polarområder. I dag er det placeret midt i museet. Rundt om det på tre etager finder man genstande fra de nævnte rejser.

Gå på dækket, stil dig bag roret, og forestil dig, hvordan det må have været at navigere gennem de arktiske og antarktiske vande. Ombord på skibet kan du se, hvordan besætningen klarede den ekstreme kulde i polarområderne. Forestil dig, hvordan det var at bo eller arbejde i kahytterne, salonerne, lastrummet, køkkenet og maskinrummet. Du kan se den grammofon og det klaver, som har underholdt de opdagelsesrejsende på de lange rejser.

Gå igennem udstillingerne med videnskabelige instrumenter og personligt og medicinsk udstyr. De omfatter slædekompasser, vindmålere og det kronometer, som Amundsen anvendte på ekspeditionen til Sydpolen. Besøg Framheim, som er en rekonstruktion af Amundsens base i Antarktis.

Gåtur i mørke er en fordybende oplevelse fordelt på tre rum, hvor du oplever en polarekspedition, der er gået galt. Stå på et skibsdæk, der bevæger sig, mens fantasivæsner angriber, og temperaturen daler til minus ti grader celsius. Gå gennem istunnellen, men pas på isbjørnen, der nærmer sig.
Museet har også udstillinger, som omhandler mindre kendte norske opdagelsesrejsende. De omfatter bl.a. Carsten Borchgrevink, som ledte den første vinterekspedition på det antarktiske fastland.

Museet ligger på halvøen Bygdøy, og det er nemt at komme dertil med bus fra Oslos centrum. I sommermånederne sejler der en færge hertil fra Rådhuskajen.

Frammuseet har åbent hver dag undtagen juleaften og juledag. Der er et lille entrégebyr.


Guide til at udforske Fram-museet


Kort

Bedste hoteltilbud i Fram-museet

Se alle 225 overnatningssteder i nærheden af Fram-museet
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo DKK 1.105
Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo

Sonja Henies Plass 3 Postboks 9206, Oslo
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum kun få skridt fra Oslofjord og Oslo Spektrum. Derudover ligger Oslo-domkirken (Domkirke) og Oslos operahus 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Jernbanetorget Sporvognsstation og Brugata Sporvognsstation.

  Citybox Oslo DKK 519
  Citybox Oslo

  Citybox Oslo

  Prinsensgate 6, Oslo
    
   3.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Cinemateket og Oslo-domkirken (Domkirke). Derudover ligger Småflaskemuseet og Norsk Tollmuseum 5 minutter derfra. Der er to minutters gang til Dronningens Gate Sporvognsstation, mens Jernbanetorget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo DKK 971
   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo

   Holbergs Gate 30, Oslo
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Oslofjord, Kongeslottet og Nationalmuseet. Derudover ligger Parlament og Oslo-rådhuset 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Holbergs Plass Sporvognsstation, mens Høyskolesenteret Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

    Hotel Verdandi Oslo DKK 736
    Hotel Verdandi Oslo

    Hotel Verdandi Oslo

    Tordenskioldsgate 6b, Oslo
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun få skridt fra Oslofjord og Oslo-rådhuset. Derudover ligger Parlament og Nobels fredscenter 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Kontraskjæret Sporvognsstation og Nationalteatret Sporvognsstation.

     THE THIEF
     THE THIEF

     THE THIEF

     Landgangen 1, Oslo
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Frogner, kun 5 minutters gang fra Oslofjord og Aker Brygge. Derudover ligger Nobels fredscenter og Oslo-rådhuset 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Aker Brygge Sporvognsstation på 8 minutter og Vikatorvet Sporvognsstation på 10 minutter.

      Smarthotel Oslo DKK 595
      Smarthotel Oslo

      Smarthotel Oslo

      St. Olavsgate 26, Oslo
        
       3.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 10 minutters gang fra Kongeslottet og Karl Johans gade. Derudover ligger Oslo-rådhuset og Nobels fredscenter 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Holbergs Plass Sporvognsstation og Tullinlokka Sporvognsstation.

       Hotell Bondeheimen DKK 736
       Hotell Bondeheimen

       Hotell Bondeheimen

       Rosenkrantz' Gate 8, Oslo
         
        3.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Oslo Centrum, kun 5 minutters gang fra Oslofjord, Nationalmuseet og Parlament. Derudover ligger Karl Johans gade og Oslo-rådhuset 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Tinghuset Sporvognsstation, mens Stortinget Sporvognsstation ligger inden for 4 minutters gang.

        Grand Hotel Oslo
        Grand Hotel Oslo

        Grand Hotel Oslo

        Karl Johansgate 31, Oslo
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Oslo Centrum kun få skridt fra Oslofjord, Parlament og Karl Johans gade. Derudover ligger Nationalmuseet og Oslo-rådhuset 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stortinget Sporvognsstation og Stortinget T-bane-station.