Det europæiske FN-hovedkvarter

Tag på rundvisning i hovedkvarteret for en af verdens vigtigste organisationer, FN. Se de imponerende kontorer, kunstværker og monumenter i den omgivende park.

Vær en af de mange tusinde besøgende, der hvert år kommer for at beundre det majestætiske europæiske FN-hovedkvarter. Afsæt et par timer til at udforske denne imponerende institution og beundre de elegante monumenter, der ligger i den omgivende Ariana Park.

Tag på en rundtur i denne historiske bygning, der har været vært for møder mellem verdens ledere, siden den blev bygget kort efter Anden Verdenskrig. Få mere at vide om historien bag det globale samarbejde, som startede med Folkenes Forbund, og som i dag er FN.

Besøg de forskellige kontorer og den enorme mødesal, Palais des Nations. Se, hvor heftige debatter og vigtige globale aftaler finder sted. Guiderne fortæller med glæde om institutionens historie, og om hvilke problemer FN i øjeblikket arbejder med.

Hovedkvarteret er også hjemsted for en stor samling kunstværker, der afspejler målene for global ligestilling og forskellighed. I Human Rights and Alliance of Civilizations Room kan du se betydningsfulde kunstværker af den berømte kunstner Miqel Barceló, og i Council Chamber kan du se vægmalerier af José Maria Sert.

Når du er færdig med at beundre bygningerne indenfor, kan du gå en tur i den omgivende Ariana Park. I dette frodige landskab på 46 hektar finder du 800 træsorter og en bestand af påfugle. Nyd den rolige atmosfære, og se monumenter som Celestial Sphere, der blev bygget i 1939 til minde om grundlæggelsen af Folkenes Forbund. Besøg Ariana Museum, der er en charmerende nyklassicistisk bygning, hvor der findes en imponerende keramiksamling.

Det europæiske FN-hovedkvarter har åbent i ugedagene hele året rundt. Om sommeren er der også åbent om lørdagen. Rundvisningerne koster et beskedent beløb, og de afholdes på 15 forskellige sprog. Hovedkvarteret ligger centralt, og du kommer nemt dertil med bus, sporvogn eller tog. Du skal huske at medbringe et gyldigt personligt id, som skal fremvises ved indgangen.


Oplev mere af Genève (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på FN's europæiske hovedkontor


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af FN's europæiske hovedkontor

Vis alle hoteller i nærheden af FN's europæiske hovedkontor