Vigtigt: Denne destination har muligvis rejsebegrænsninger grundet COVID-19, herunder særlige restriktioner for logi. Tjek alle nationale og lokale sundhedsmæssige vejledninger for denne destination før du bestiller.

Old TownEdinburgh

Gå gennem de smalle gader i Edinburghs historiske centrum, og oplev de hengemte skatte i et område, som også er kendt for nogle af byens største seværdigheder.

I Edinburghs gamle bydel finder du nogle af den skotske hovedstads bedste seværdigheder, f.eks. Edinburgh Castle, National Museum of Scotland og The Scotch Whisky Experience. Men labyrinten af smalle gyder og aflukkede gader byder også på et væld af mindre og finurlige attraktioner, som er værd at se. Udforsk denne del af byen til fods, og gå langs ruter, som fører dig forbi middelalderlige boliger, ned i hengemte smøger og ind til små pladser.

Gå op til Edinburgh Castle, som ligger på en bakketop med udsigt over resten af byen - den gamle bydel ligger lige neden for slottet. Den historiske del er adskilt fra den nyere bydel med huse i georgiansk stil af Edinburgh Waverley Station.

Du kan spadsere op og ned ad Royal Mile, som er en af de vigtigste gennemgange i den gamle bydel. De brostensbelagte gader går fra Holyrood Palace i øst til toppen af bakken, hvor Edinburgh Castle ligger. Du kan snildt bruge noget tid på at udforske det enorme slot, som huser et museum.

The Royal Mile er også stedet, hvor St. Giles' Cathedral - centrum for den skotske kirke - og Camera Obscura ligger. Snyd din hjerne i museet for optiske illusioner, som blev bygget under en 150 år gammel linse, som bruger naturligt lys.

Træd ind i et af de mindre museer, hvor du kan se nogle af den gamle bydels smukkeste historiske bygninger. John Knox House, for eksempel, er dedikeret til den presbyterianske reformator af samme navn, mens Writers’ Museum hylder Skotlands berømte forfattere. Find dit indre barn frem på Museum of Childhood, og oplev byens fortid på Museum of Edinburgh.

Bagefter kan du slentre en tur langs George IV Bridge, som tager dig til National Library of Scotland, Greyfriars Kirkyard, hvor en lokal Skye Terrier vogtede sin ejers grav i 14 år, samt National Museum of Scotland. Slut dagen af på Grassmarket, som er en åben plads ikke langt fra slottet, hvor du kan gå på traditionel pub eller få noget lækkert at spise.

Du kommer til Edinburghs gamle bydel ved at tage toget til Edinburgh Waverley Station, som har hyppige togforbindelser til mange andre britiske destinationer.

Mest populære hoteller i Old Town

Anslået pris pr. nat for 2 voksne
ibis Edinburgh Centre Royal Mile – Hunter Square
ibis Edinburgh Centre Royal Mile – Hunter Square
3 out of 5
6 Hunter Square, Edinburgh, Skotland

Dette hotel ligger i Old Town, kun få skridt fra City Chambers, Royal Mile og Princes Street. Derudover ligger Real Mary King's Close og St. Giles' Cathedral ...

4.3/5Excellent! (1,247 anmeldelser)

"Lidt lille værelse"…"

Anmeldelse fra 3. aug. 2019

ibis Edinburgh Centre Royal Mile – Hunter Square
Novotel Edinburgh Centre
Novotel Edinburgh Centre
4 out of 5
80 Lauriston Place, Edinburgh, Skotland
Prisen er DKK 1.589 pr. nat

Dette hotel ligger i Old Town, kun 10 minutters gang fra The Meadows, Grassmarket og Royal Mile. Derudover ligger University of Edinburgh og Usher Hall 10 minutter ...

4.3/5Excellent! (1,996 anmeldelser)

"Jeg synes at det var et lækkert hotel som lå placeret rigtig godt i den gamle by. Personalet var meget hjælpsomme og imødekommende . Restauranten var hyggelig og lækker , værelserne var rigtig flotte og en dejlig stor seng . Dog var der ret koldt på værelset og varmeblæseren havde svært ved at varme ..."…"

Anmeldelse fra 6. feb. 2020

Novotel Edinburgh Centre
The Scotsman Hotel
The Scotsman Hotel
4 out of 5
20 North Bridge, Edinburgh, Skotland
Prisen er DKK 1.716 pr. nat

Dette hotel i boutique-stil ligger i Old Town kun få skridt fra City Art Centre, Princes Street og Royal Mile. Derudover ligger Edinburgh Dungeon og Real Mary ...

4.5/5Wonderful! (989 anmeldelser)
Great experience at this hotel

"A fantastic hotel, rooms very nice and quiet despite the central location. Breakfast was good. And really nice service from the reception, they even helped us getting tickets for the hibs-game:-)"…"

Anmeldelse fra 16. mar. 2019

The Scotsman Hotel
Princes Street Suites
Princes Street Suites
4 out of 5
16 Waterloo Place, Edinburgh, Skotland
Prisen er DKK 954 pr. nat

Dette lejlighedskompleks med luksusfaciliteter ligger i Old Town kun få skridt fra Waterloo Place og Princes Street. Derudover ligger George Street og Edinburgh ...

4.5/5Wonderful! (1,181 anmeldelser)
Meget centralt hotel, nem booking og check ud!

"Nem booking. Vi rejse to søstre og et barn under 1 og havde booket 1 vær lejlighed. Men blev gratis opgraderet til et 2 vær lejlighed, som mere ideelt. Vi fik baby seng, men den er meget hård, så blev ikke benyttet, så det var “heldigt” med to senge frem for een. Vores fly gik først omkring aften ..."…"

Anmeldelse fra 28. feb. 2020

Princes Street Suites
Leonardo Edinburgh City
Leonardo Edinburgh City
3 out of 5
79 Lauriston Place, Edinburgh, Skotland

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Old Town, kun 15 minutters gang fra Edinburgh International Conference Centre (EICC), Royal Mile og Edinburgh Castle. ...

4.4/5Wonderful! (1,705 anmeldelser)

"God beliggenhed, hyggeligt hotel og fint rent værelse med bad og toilet. Fuldt tilfreds. Udmærket morgenmad med alt hvad en behøver af mad og drikke. Kan varmt anbefales."…"

Anmeldelse fra 5. okt. 2019

Leonardo Edinburgh City
Hilton Edinburgh Carlton
Hilton Edinburgh Carlton
4 out of 5
19 North Bridge, Edinburgh, Skotland
Prisen er DKK 542 pr. nat

Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Old Town kun få skridt fra City Art Centre, Princes Street og Royal Mile. Derudover ligger Edinburgh Dungeon og Real ...

4.3/5Excellent! (1,145 anmeldelser)
Dejligt hotel med perfekt lokation.

"Flot hotel med dejlig beliggenhed. Hyggelig hotel bar, med rimelige priser. Personalet var meget venligt og imødekommende."…"

Anmeldelse fra 3. mar. 2020

Hilton Edinburgh Carlton

Populære steder at besøge i Old Town

Edinburgh Castle
Billede af Edinburgh Castle

Edinburgh Castle

4/5(29 anmeldelser)

Denne seværdighed, som overvåger byen, har spillet en afgørende rolle i skotsk historie, både som fæstning, slot og opvearingssted for kronjuvelerne.

Royal Mile
Billede af Royal Mile

Royal Mile

4/5(12 anmeldelser)

Udforsk dette område i hjertet af Edinburghs Old Town, hvor du kan finde gamle bygninger, historiske levn, butikker, museer og en lang række spisesteder.

Grassmarket
Billede af Grassmarket

Grassmarket

4/5(8 anmeldelser)

Du kan finde de mest perfekte gaver til familie og venner i Grassmarket, som er et populært shoppingcenter Edinburgh. Tag et kig på udvalget af udsøgte spisesteder og barer på dette familievenlige sted.

National Museum of Scotland
Billede af National Museum of Scotland

National Museum of Scotland

4.5/5(8 anmeldelser)

Videnskab, natur, historie og kultur mødes i en skøn forening på dette spektakulære museum, som hylder verdens vidundere og lærdom.

Edinburgh Military Tattoo
Billede af Edinburgh Military Tattoo

Edinburgh Military Tattoo

Edinburgh Military Tattoo er et populært teater i Edinburgh, som har en rig historie bag sig. Stedet er vellidt for sine monumenter og sine shoppingmuligheder, som begge anbefales, at du føjer til dine rejseplaner.

St. Giles' Cathedral
Billede af St. Giles' Cathedral

St. Giles' Cathedral

4/5(8 anmeldelser)

Se betagende kunstværker, smukke kapeller, gribende mindesmærker og musikforestillinger i dette gamle sted for tilbedelse.

De mest populære oplevelser i Old Town

Spring-køen-over-rundvisning af Edinburgh Castle
Billede af Spring-køen-over-rundvisning af Edinburgh Castle

Spring-køen-over-rundvisning af Edinburgh Castle

Anbefales af 88% af rejsende
DKK 267
pr. voksen
Edinburgh Dungeon-rundvisning
Billede af Edinburgh Dungeon-rundvisning

Edinburgh Dungeon-rundvisning

Anbefales af 92% af rejsende
DKK 125
pr. voksen
Tur på trehjulet motorcykel med chauffør
Billede af Tur på trehjulet motorcykel med chauffør

Tur på trehjulet motorcykel med chauffør

Anbefales af 74% af rejsende
DKK 1.293
pr. voksen
Hop-på-hop-af-bustur i Edinburgh
Billede af Hop-på-hop-af-bustur i Edinburgh

Hop-på-hop-af-bustur i Edinburgh

Anbefales af 96% af rejsende
DKK 134
pr. voksen
Loch Ness og det skotske højland med afhentning på hotellet i Edinburgh
Billede af Loch Ness og det skotske højland med afhentning på hotellet i Edinburgh

Loch Ness og det skotske højland med afhentning på hotellet i Edinburgh

Anbefales af 88% af rejsende
DKK 417
pr. voksen
Aspire Lounge med Servisair i Edinburgh lufthavn (EDI)
Billede af Aspire Lounge med Servisair i Edinburgh lufthavn (EDI)

Aspire Lounge med Servisair i Edinburgh lufthavn (EDI)

DKK 225
pr. voksen

Andre kvarterer i Edinburgh

Edinburgh som omfatter natteliv og historiske bygningsværker

New Town

4.5/5Wonderful!(14 anmeldelser af området)

Rejsende, der besøger New Town, taler varmt om de populære butikker. Hvis du har tid tilovers til at gå på opdagelse, bør du næsten lægge vejen forbi Princes Street og George Street.

New Town
Tollcross, Edinburgh, Skotland, Storbritannien
Fiona D på trover

Tollcross

4.5/5Wonderful!(2 anmeldelser af området)

Tollcross er populær på grund af sine mange spisemuligheder, og du kan lægge vejen forbi The Meadows, der er en velbesøgt seværdighed i området.

Tollcross
Bruntsfield, Edinburgh, Skotland, Storbritannien
Ashley Wanders på trover

Bruntsfield

Bruntsfield er populær på grund af sine mange spisemuligheder. Du kan desuden besøge seværdigheder som King's Theatre og The Meadows, når du er i byen.

Bruntsfield
Marchmont, Edinburgh, Skotland, Storbritannien

Marchmont

De besøgende i Marchmont synes godt om barerne, og hvis du gerne vil udforske området yderligere, er The Meadows et besøg værd.

Marchmont
Newington, Edinburgh, Skotland, Storbritannien

Newington

3.5/5Good!(6 anmeldelser af området)

De besøgende i Newington synes blandt andet godt om områdets historiske seværdigheder, museer og caféer. Besøg også Queen's Hall eller The Meadows, når du udforsker området.

Newington
West End, Edinburgh, Skotland, Storbritannien
Audrey Bergner på trover

West End

4/5Very Good!(15 anmeldelser af området)

Et af højdepunkterne i West End er de populære butikker. Mens du er i området, skal du næsten lægge vejen forbi Princes Street og Edinburgh Gin Distillery.

West End