Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Forum Romanum

Udforsk et af de kendteste arkæologiske steder i verden, og lad dig synke ned i den forhistoriske atmosfære, hvor det romerske imperium begyndte.

Da det var på sit højeste, dækkede Romerriget 6,5 millioner kvadratkilometer, men lige midt i imperiet lå Forum Romanum, som nu er et forvitret monument over fortidens kejsere og deres enorme hære.

Stedet, hvor Forum Romanum ligger, er relativt lille, men man kan alligevel nemt overse denne perle. Manglen på oplysninger om de bygninger, du vil se, er ikke just ideel, men for et lille beløb kan du låne en audioguide i den lille bod ved Titusbuen i nærheden af Colosseum.

Steder af interesse rundt om Forum Romanum omfatter frontsøjlerne ved Saturns tempel (ved stedets nordvestlige spids), som er de længst overlevende ruiner i komplekset, og den store marmorbue for Septimius Severus, som er bygget i år 203 for et fejre kejserens sejre over partherne. Andre populære højdepunkter omfatter Titusbuen (fra 1. århundrede), Vestatemplet og kirken Santi Luca e Martina (begge fra det 7. århundrede). Men med hundredvis af monumenter spredt ud over området er der også mindre kendte højdepunkter at se, som f.eks. de farvede marmormosaikgulve i Curia Julia, den bygning, hvor senatet oprindelig debatterede.

Den bedste måde at besøge Forum Romanum på er at kombinere det med et besøg i Colosseum, da billetten giver adgang til begge attraktioner (samt Palatinerhøjen). Billetten gælder i to dage, så du kan tage dig god tid til at udforske området grundigt. Vær dog opmærksom på, at Forum Romanum om sommeren kun har åbent til klokken 18.00 de fleste dage og kun til 13.00 om søndagen. Der er ikke meget skygge på stedet, så solcreme og vand er vigtigt.

Uanset hvornår du besøger området, kan du godt forberede dig på at blive forbløffet. Monumentet er nok forvitret, men når du begynder at gå ned ad Via dei Fori Imperiali, vil du se ruinerne af Forum Roman så imponerende som aldrig før.

Hovedindgangen ligger i Via dei Fori Imperiali, men der er også en indgang i Via San Gregorio 30.

Forum Romanum ligger i det centrale Rom. Busstoppesteder og metrostationen Colosseo ligger lige i nærheden.


Guide til at udforske Det romerske forum


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.884 i nærheden af Det romerske forum
715 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.342 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

628 DKK
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 831 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette byhushotel er omgivet af kunstværksteder og antikvitetsforretninger i det trendy Rom Suburra-kvarter og ligger blot 500 meter fra Colosseum og Forum Romanum.

910 DKK
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.591 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

386 DKK
Hotel De Monti

Hotel De Monti

Via Panisperna 95, Rome
4,2
ud af 5 (baseret på 78 anmeldelser)
2.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Monti, kun 10 minutters gang fra Basilica di Santa Maria Maggiore og Teatro dell'Opera di Roma. Derudover ligger Det romerske forum og Colosseum 15 minutter derfra.

1,072 DKK
Hotel Delle Nazioni

Hotel Delle Nazioni

Via Poli 7, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.327 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med historie ligger i Rom og er tæt på Fontana dei Trevi, Foro Romano og Den spanske trappe. Vittorio Emanuele Monument og Pantheon er også i nærheden.

977 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.674 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Trevi-fontænen og Det romerske forum ca. 2 km derfra.

778 DKK
Mecenate Palace

Mecenate Palace

Via Carlo Alberto 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.301 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel i 2 bygninger i Rom ligger kun en kort gåtur fra Santa Maria Maggiore Plads, 500 meter syd for Termini Togstation og i nærheden af Forum Romanum og Colosseum.

1,146 DKK
The K Boutique Hotel

The K Boutique Hotel

Largo Visconti Venosta, 228, Rome
4,2
ud af 5 (baseret på 5 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i Monti, kun 10 minutters gang fra Det romerske forum, Basilica di Santa Maria Maggiore og Colosseum. Derudover ligger Teatro dell'Opera di Roma og Piazza Venezia 15 minutter derfra.