Forum Romanum

Udforsk et af de kendteste arkæologiske steder i verden, og lad dig synke ned i den forhistoriske atmosfære, hvor det romerske imperium begyndte.

Da det var på sit højeste, dækkede Romerriget 6,5 millioner kvadratkilometer, men lige midt i imperiet lå Forum Romanum, som nu er et forvitret monument over fortidens kejsere og deres enorme hære.

Stedet, hvor Forum Romanum ligger, er relativt lille, men man kan alligevel nemt overse denne perle. Manglen på oplysninger om de bygninger, du vil se, er ikke just ideel, men for et lille beløb kan du låne en audioguide i den lille bod ved Titusbuen i nærheden af Colosseum.

Steder af interesse rundt om Forum Romanum omfatter frontsøjlerne ved Saturns tempel (ved stedets nordvestlige spids), som er de længst overlevende ruiner i komplekset, og den store marmorbue for Septimius Severus, som er bygget i år 203 for et fejre kejserens sejre over partherne. Andre populære højdepunkter omfatter Titusbuen (fra 1. århundrede), Vestatemplet og kirken Santi Luca e Martina (begge fra det 7. århundrede). Men med hundredvis af monumenter spredt ud over området er der også mindre kendte højdepunkter at se, som f.eks. de farvede marmormosaikgulve i Curia Julia, den bygning, hvor senatet oprindelig debatterede.

Den bedste måde at besøge Forum Romanum på er at kombinere det med et besøg i Colosseum, da billetten giver adgang til begge attraktioner (samt Palatinerhøjen). Billetten gælder i to dage, så du kan tage dig god tid til at udforske området grundigt. Vær dog opmærksom på, at Forum Romanum om sommeren kun har åbent til klokken 18.00 de fleste dage og kun til 13.00 om søndagen. Der er ikke meget skygge på stedet, så solcreme og vand er vigtigt.

Uanset hvornår du besøger området, kan du godt forberede dig på at blive forbløffet. Monumentet er nok forvitret, men når du begynder at gå ned ad Via dei Fori Imperiali, vil du se ruinerne af Forum Roman så imponerende som aldrig før.

Hovedindgangen ligger i Via dei Fori Imperiali, men der er også en indgang i Via San Gregorio 30.

Forum Romanum ligger i det centrale Rom. Busstoppesteder og metrostationen Colosseo ligger lige i nærheden.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Det romerske forum


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Det romerske forum

Vis alle hoteller i nærheden af Det romerske forum