Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Det Dansende Hus i Prag (Tancici dum)

Denne moderne bygning, som rummer en bar og en restaurant, står i stærk kontrast til Prags traditionelle bybillede.

I denne by, der er så rig på historisk arkitektur, findes der ikke en mere kontroversiel bygning end Det Dansende Hus (Tančící Dům), der blev bygget mellem 1992 og 1996. Den kurvede, B-formede bygning, der primært er lavet af glas, står i kontrast til de gamle bygninger rundt om den. Besøg Det Dansende Hus for at se dette unikke arkitektoniske værk eller spise i dets populære restaurant.

Betragt Det Dansende Hus på afstand, så du kan se, i hvor høj grad det adskiller sig fra de øvrige bygninger i Den Nye By. Designet af Det Dansende Hus er et godt eksempel på dekonstruktivisme; en stilart, der er karakteriseret af kontrolleret kaos og forvrængninger. Kontrasten mellem dekonstruktivismen i Det Dansende Hus og barokken og jugendstilen i bygningerne omkring det kan give nogle fantastiske arkitekturbilleder.

Den tjekkisk-kroatiske Vlado Milunić og den canadiske Frank Gehry er arkitekterne bag projektet. Duoen mødte meget modstand mod bygningen, fordi den i så høj grad stak ud fra omgivelserne. På trods af modstanden i begyndelsen er Tancici Dum, som tjekkerne kalder det, blevet et meget afholdt vartegn for Prag. Bygningen blev endda afbildet på en tjekkisk mønt i 2012.

Når du har beundret Det Dansende Hus’ uforudsigelige arkitektur udefra, er det tid til at gå indenfor. Få noget at drikke i Celeste Bar i stueetagen, og tag derefter elevatoren op til tagterrassen for at nyde et måltid på et af Prags bedste spisesteder, Celeste Restaurant. Resten af bygningen er lukket for offentligheden.

Nyd den moderne europæiske middag, mens du ser solen gå ned over byen med udsigt over til Prags Borg. Eller besøg Det Dansende Hus, når der afholdes vinsmagning tirsdag og onsdag eftermiddag.

Det Dansende Hus ligger i Den Nye By, og du kan gå hertil fra Wenzelpladsen på 15 minutter. Der er også adgang hertil med metro eller sporvogn fra de forskellige andre attraktioner i centrum. I Celeste Restaurant serveres både frokost og aftensmad, men restauranten er lukket om søndagen.


Guide til at udforske Det dansende Hus


Bedste hoteltilbud i Det dansende Hus

Se alle 2.683 overnatningssteder i nærheden af Det dansende Hus
Grandior Hotel Prague DKK 366
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 543
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grandium Hotel Prague DKK 378
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Prag
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

    Majestic Plaza Hotel Prague DKK 287
    Majestic Plaza Hotel Prague

    Majestic Plaza Hotel Prague

    Stepanska 33, Prag
      
     4.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

     Grand Majestic Hotel Prague DKK 325
     Grand Majestic Hotel Prague

     Grand Majestic Hotel Prague

     Truhlarska 16, Prag
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

      Art Nouveau Palace Hotel DKK 413
      Art Nouveau Palace Hotel

      Art Nouveau Palace Hotel

      Panska 12, Prag
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum og Stænderteatret. Derudover ligger Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

       Iron Gate Hotel and Suites DKK 372
       Iron Gate Hotel and Suites

       Iron Gate Hotel and Suites

       Michalska 19, Prag
         
        5.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

        Park Inn Hotel Prague DKK 368
        Park Inn Hotel Prague

        Park Inn Hotel Prague

        Svobodova 1961/1, Prag
          
         4.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i Nové Mesto, kun 15 minutters gang fra Vyšehrad Slot og Det dansende Hus. Derudover ligger Wenzelspladsen og Kongrescenteret i Prag ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Výtoň Stop og Albertov Sporvognsstation.