Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Det Astronomiske Ur (Prazsky Orloj)

Hver time udføres der en forestilling af dette mesterværk fra det 15. århundrede på Rådhuset i den gamle bydel –·det er en sand turistmagnet, som bare skal opleves.

På sydmuren af Rådhuset i den gamle bydel sidder et af verdens ældste fungerende astronomiske ure: Pražský Orloj, Det Astronomiske Ur. Uret blev bygget i 1410 og er ofte gået i stykker, så dets mekanik er blevet repareret mange gange. Heldigvis er det aldrig blevet ødelagt, og det er endda blevet opgraderet med symbolske figurer, så uret tikker stadig af sted. Og det mest fantastiske er, at det kommer til live hver time!

Sørg for at møde op på torvet i den gamle bydel i tide til at se urets berømte forestilling. Hver time åbnes små døre, bevægelige figurer dukker op, og skulpturerne på uret bevæger sig. Døden, der holder et timeglas, virker ivrig efter, at der tages hul på en ny time. De tre andre skulpturer repræsenterer forfængelighed, grådighed og fornøjelse. De 12 træfigurer repræsenterer apostlene. Når den gyldne hane bevæger sine vinger, ringer klokken og markerer timeslaget.

Find en café med god udsigt til uret, bestil noget at drikke, og læn dig tilbage for at nyde forestillingen. Læg mærke til, at den astronomiske urskive er den ældste del af uret, og herunder ser du kalenderskiven. Ud over at holde styr på tiden viser disse urskiver en række detaljer. Du kan se solens og månens position, og de udsmykkede medaljoner viser hver enkelt måned. Du kan endda se det aktuelle stjernetegn på ringen med stjernernes position.

Gå op i toppen af klokketårnet på Rådhuset i den gamle bydel for at opleve en af de bedste udsigter i Prag. Se ud over Den Gamle By og Moldaufloden og over til Prags Borg, der ligger på sin bakketop.

Det er gratis at se Det Astronomiske Ur, men det skal betales en beskeden entré for at få adgang til tårnet. På grund af de mange mennesker, der samles om uret hver time i løbet af dagen, anbefaler vi, at du besøger uret tidligt om morgenen.

Det Astronomiske Ur er placeret på torvet i den gamle bydel, og der er adgang hertil med både sporvogn og metro.


Guide til at udforske Det Astronomiske Ur i Prag


Bedste hoteltilbud i Det Astronomiske Ur i Prag

Se alle 2.682 overnatningssteder i nærheden af Det Astronomiske Ur i Prag
Grandior Hotel Prague DKK 324
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 622
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grand Majestic Hotel Prague DKK 335
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Prag
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

    Grandium Hotel Prague DKK 368
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Prag
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

     Iron Gate Hotel and Suites DKK 342
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Prag
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

      Art Nouveau Palace Hotel DKK 360
      Art Nouveau Palace Hotel

      Art Nouveau Palace Hotel

      Panska 12, Prag
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Karlsbroen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

       Majestic Plaza Hotel Prague DKK 299
       Majestic Plaza Hotel Prague

       Majestic Plaza Hotel Prague

       Stepanska 33, Prag
         
        4.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

        Cosmopolitan Hotel Prague DKK 416
        Cosmopolitan Hotel Prague

        Cosmopolitan Hotel Prague

        Zlatnicka 3, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Královská Cesta og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Palladium (indkøbscenter) 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Náměstí Republiky Stop og Masarykovo Nádraží Station.