Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Det Astronomiske Ur (Prazsky Orloj)

Hver time udføres der en forestilling af dette mesterværk fra det 15. århundrede på Rådhuset i den gamle bydel –·det er en sand turistmagnet, som bare skal opleves.

På sydmuren af Rådhuset i den gamle bydel sidder et af verdens ældste fungerende astronomiske ure: Pražský Orloj, Det Astronomiske Ur. Uret blev bygget i 1410 og er ofte gået i stykker, så dets mekanik er blevet repareret mange gange. Heldigvis er det aldrig blevet ødelagt, og det er endda blevet opgraderet med symbolske figurer, så uret tikker stadig af sted. Og det mest fantastiske er, at det kommer til live hver time!

Sørg for at møde op på torvet i den gamle bydel i tide til at se urets berømte forestilling. Hver time åbnes små døre, bevægelige figurer dukker op, og skulpturerne på uret bevæger sig. Døden, der holder et timeglas, virker ivrig efter, at der tages hul på en ny time. De tre andre skulpturer repræsenterer forfængelighed, grådighed og fornøjelse. De 12 træfigurer repræsenterer apostlene. Når den gyldne hane bevæger sine vinger, ringer klokken og markerer timeslaget.

Find en café med god udsigt til uret, bestil noget at drikke, og læn dig tilbage for at nyde forestillingen. Læg mærke til, at den astronomiske urskive er den ældste del af uret, og herunder ser du kalenderskiven. Ud over at holde styr på tiden viser disse urskiver en række detaljer. Du kan se solens og månens position, og de udsmykkede medaljoner viser hver enkelt måned. Du kan endda se det aktuelle stjernetegn på ringen med stjernernes position.

Gå op i toppen af klokketårnet på Rådhuset i den gamle bydel for at opleve en af de bedste udsigter i Prag. Se ud over Den Gamle By og Moldaufloden og over til Prags Borg, der ligger på sin bakketop.

Det er gratis at se Det Astronomiske Ur, men det skal betales en beskeden entré for at få adgang til tårnet. På grund af de mange mennesker, der samles om uret hver time i løbet af dagen, anbefaler vi, at du besøger uret tidligt om morgenen.

Det Astronomiske Ur er placeret på torvet i den gamle bydel, og der er adgang hertil med både sporvogn og metro.


Guide til at udforske Det Astronomiske Ur i Prag


Kort

Bedste hoteltilbud i Det Astronomiske Ur i Prag

Se alle 2.254 overnatningssteder i nærheden af Det Astronomiske Ur i Prag
Grandior Hotel Prague DKK 454
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Palladium (indkøbscenter) og Mucha Museum 15 minutter derfra. Florenc Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Station ligger inden for 9 minutters gang.

  Grandium Hotel Prague DKK 485
  Grandium Hotel Prague

  Grandium Hotel Prague

  Politickych veznu 913/12, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Prag Hovedbanegård ligger inden for 6 minutters gang.

   Grand Majestic Hotel Prague DKK 437
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Prag
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Florenc Station på 9 minutter og Náměstí Republiky Station på 10 minutter.

    K+K Hotel Central Prague DKK 437
    K+K Hotel Central Prague

    K+K Hotel Central Prague

    Hybernska 10, Prag
      
     4.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Hybernia Teater, Pulvertårnet og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Praha Masarykovo Station ligger inden for 3 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Station ligger inden for 7 minutters gang.

     Cosmopolitan Hotel Prague DKK 652
     Cosmopolitan Hotel Prague

     Cosmopolitan Hotel Prague

     Zlatnicka 3, Prag
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Královská Cesta og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Palladium (indkøbscenter) 10 minutter derfra. Praha Masarykovo Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Florenc Station ligger inden for 7 minutters gang.

      Majestic Plaza Hotel Prague DKK 336
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Prag
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Station på 8 minutter og I. P. Pavlova Station på 8 minutter.

       Grand Hotel Praha DKK 738
       Grand Hotel Praha

       Grand Hotel Praha

       Staroměstské náměstí 481/22, Prag
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Prag, kun få skridt fra Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads. Derudover ligger Pulvertårnet og Den gamle jødiske kirkegård 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Staroměstská Station på 6 minutter og Můstek Station på 7 minutter.

        InterContinental Prague DKK 821
        InterContinental Prague

        InterContinental Prague

        Parizska 30, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Pařížská (gade) og Den gamle jødiske kirkegård. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Det Astronomiske Ur i Prag 10 minutter derfra. Staroměstská Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Malostranská Station ligger inden for 10 minutters gang.