Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Den Spanske Trappe

Den Spanske Trappe er en imponerende trappe med en imponerende fortid og ligger både helt bogstaveligt og i overført betydning i hjertet af Rom.

Der er mange berømte trapper rundt omkring i verden, fra Potemkintrappen i Odessa i Ukraine til Escadaria Selaron i Rio de Janeiro i Brasilien. Men få kan hamle op med romantikken ved Den Spanske Trappe i Rom.

Sammenlignet med de fleste af Roms turistattraktioner er Den Spanske Trappe en ret ny tilføjelse til byen, men den er alligevel ældre end grundlæggelsen af USA. Trappen har fået sit navn, fordi den spanske ambassade engang lå her.

I 1717 udviklede arkitekten Francesco de Sanctis sammen med Alessandro Specchi et design til en trappe med 138 trin, som ville give bedre adgang til kirken Trinita dei Monti. De indarbejdede buer, rette linjer, udsigter og terrasser i designet, som passer ind i piazzaens omgivende arkitektur.

Siden dengang har trappen spillet en markant rolle i Roms historie. I det 18. og 19. århundrede blev Den Spanske Trappe et samlingssted for lokale kunstnere, forfattere, elegantierer og bohemer. I det 20. århundrede blev den udødeliggjort på det store lærred i film fra Cykeltyven (1948) og Prinsessen holder fridag (1953) til The Talented Mr. Ripley (1999).

I dag, hvor den tidligere så populære beskæftigelse med at spise picnic eller gelato på trapperne er forbudt, er Den Spanske Trappe stadig et af byens mest sociale steder, hvor lokale og turister kommer for at sidde, snakke sammen og sole sig i byens skønhed.

Ved toppen af trappen ligger den storslåede kirke fra det 16. århundrede, og ved foden den skønne Piazza di Spagna fra det 17. århundrede med Berninis mesterværk Fontana della Barcaccia som omdrejningspunkt. Hvis du slentrer på trappen og snakker med venner, vil du få en fornemmelse af Spanien i et ægte romersk landskab.

Den Spanske Trappe ligger i det centrale Rom. Tag metrolinje A (den røde linje) til stationen Spagna, som ligger lige ved siden af trappen. Busser er for store til at komme gennem de smalle gader i området, men der er mange, der stopper ved Piazza del Popolo, som ligger 10 minutters gang derfra.


Guide til at udforske Den Spanske Trappe


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.930 i nærheden af Den Spanske Trappe
887 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.308 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

946 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.654 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Trevi-fontænen og Det romerske forum ca. 2 km derfra.

1,021 DKK
Hotel Condotti

Hotel Condotti

Via Mario Dè Fiori 37, Rome
4,2
ud af 5 (baseret på 252 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Disse overnatningssteder ligger i flere forskellige områder af Rom.

1,497 DKK
Grand Hotel Plaza

Grand Hotel Plaza

Via Del Corso 126, Rome
3,4
ud af 5 (baseret på 451 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette imponerende hotel fra det 19. århundrede ligger lidt tilbagetrukkent fra Roms hovedfærdselsåre Via del Corso i nærheden af Piazza di Spagna (Den Spanske Trappe) og designershoppingmulighederne på den berømte gade Via Dei Condotti.

1,087 DKK
Hotel Imperiale

Hotel Imperiale

Via Vittorio Veneto 24, Rome
3,9
ud af 5 (baseret på 181 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i et shoppingområde i Rom, kun 10 minutters gang fra Palazzo Barberini og Trevi-fontænen. Derudover ligger Teatro dell'Opera di Roma og Villa Borghese 15 minutter derfra.

1,082 DKK
Trevi Collection

Trevi Collection

Via Capo le Case, 60, Rome
3,9
ud af 5 (baseret på 246 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel i romantisk stil ligger i Rome City Centre, kun 10 minutters gang fra Caffe Greco og Trevi-fontænen. Derudover ligger Pantheon og Piazza del Popolo 15 minutter derfra.

1,758 DKK
Grand hotel via Veneto

Grand hotel via Veneto

Via Vittorio Veneto 155, Rome
4,5
ud af 5 (baseret på 163 anmeldelser)
5.0 ud af 5.0

Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Rome City Centre, kun 15 minutters gang fra Villa Borghese, Borghese-galleriet og Trevi-fontænen. Derudover ligger Teatro dell'Opera di Roma og Bioparco di Roma 15 minutter derfra.