Den Spanske Trappe

Den Spanske Trappe er en imponerende trappe med en imponerende fortid og ligger både helt bogstaveligt og i overført betydning i hjertet af Rom.

Der er mange berømte trapper rundt omkring i verden, fra Potemkintrappen i Odessa i Ukraine til Escadaria Selaron i Rio de Janeiro i Brasilien. Men få kan hamle op med romantikken ved Den Spanske Trappe i Rom.

Sammenlignet med de fleste af Roms turistattraktioner er Den Spanske Trappe en ret ny tilføjelse til byen, men den er alligevel ældre end grundlæggelsen af USA. Trappen har fået sit navn, fordi den spanske ambassade engang lå her.

I 1717 udviklede arkitekten Francesco de Sanctis sammen med Alessandro Specchi et design til en trappe med 138 trin, som ville give bedre adgang til kirken Trinita dei Monti. De indarbejdede buer, rette linjer, udsigter og terrasser i designet, som passer ind i piazzaens omgivende arkitektur.

Siden dengang har trappen spillet en markant rolle i Roms historie. I det 18. og 19. århundrede blev Den Spanske Trappe et samlingssted for lokale kunstnere, forfattere, elegantierer og bohemer. I det 20. århundrede blev den udødeliggjort på det store lærred i film fra Cykeltyven (1948) og Prinsessen holder fridag (1953) til The Talented Mr. Ripley (1999).

I dag, hvor den tidligere så populære beskæftigelse med at spise picnic eller gelato på trapperne er forbudt, er Den Spanske Trappe stadig et af byens mest sociale steder, hvor lokale og turister kommer for at sidde, snakke sammen og sole sig i byens skønhed.

Ved toppen af trappen ligger den storslåede kirke fra det 16. århundrede, og ved foden den skønne Piazza di Spagna fra det 17. århundrede med Berninis mesterværk Fontana della Barcaccia som omdrejningspunkt. Hvis du slentrer på trappen og snakker med venner, vil du få en fornemmelse af Spanien i et ægte romersk landskab.

Den Spanske Trappe ligger i det centrale Rom. Tag metrolinje A (den røde linje) til stationen Spagna, som ligger lige ved siden af trappen. Busser er for store til at komme gennem de smalle gader i området, men der er mange, der stopper ved Piazza del Popolo, som ligger 10 minutters gang derfra.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Den Spanske Trappe


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Den Spanske Trappe

Vis alle hoteller i nærheden af Den Spanske Trappe