Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Besøg Den Nationale Katedral

Denne beskedne kirke er Reykjaviks ældste. Fra et historisk synspunkt er den utrolig vigtig både som centrum for Islands lutherske tro og som fødestedet for uafhængigheden.

Domkirkjan, Den Nationale Katedral, er en beskeden kirke, der blev færdigbygget i 1796. Den ligger ved siden af Parlamentet på byens centrale torv. Katedralen blev færdigbygget i 1796, og det var her, at den lutherske kirke endelig godkendte den islandske suverænitet og uafhængighed i 1845, selvom den moderne islandske republik ikke blev grundlagt indtil 1944. I dag ligger denne diskrete kirke i stærk kontrast til Hallgrímskirkjas høje tårn, og det er det perfekte sted at sidde og reflektere eller deltage i de lokale indbyggeres gudstjeneste.  

Nyd synet af de imponerende trædøre, når du går ind i kirken, og derefter af det lysfyldte interiør i denne enkle, neoklassiske kirke. Mod bagvæggen vil du kunne beundre kirkeorglet. Foran alteret bør du kigge efter den ekstraordinære, udskårne døbefont af marmor, der er af skulptøren Bertel Thorvaldsen og fra det 19. århundrede. En række enkle glasvinduer gør det muligt for lyset at strømme ind og giver en dejlig, fredfyldt atmosfære.  

Kirken er åben for besøgende hver dag, og gæster er velkommen til at deltage i gudstjenesterne. Hvert år, når parlamentet åbnes, begynder dette med en gudstjeneste i katedralen.  

Ved siden af ligger den tilsvarende enkle parlamentsbygning, Alþingishúsið, som også er et besøg værd. Den er bygget af dolerit, en subvulkansk stenart. Fra oktober til maj kan du betragte møderne i Alþingi fra et område forbeholdt besøgende. Bag ved Alþingishúsið ligger parlamentets have, der er landets ældste park. 

Både den Nationale Katedral og parlamentsbygningen har udsigt over Austurvöllur, Reykjaviks ældste torv. Torvet var oprindeligt en mark og var skueplads for de politiske demonstrationer i 2008 under finanskrisen. I dag anvendes den som udendørs koncertområde, og er et sted, hvor de lokale komme for at solbade og have picnic. Om aftenen kan man sidde og se verden glide forbi fra en af torvets mange barer og restauranter, før man tager hen på en natklub i nærheden.

Domkirkjan, den Nationale Katedral, ligger centralt i Reykjavik og er kun en kort gåtur fra de større museer, den gamle havn og søen Tjörnin.


Guide til at udforske Den Nationale Katedral


Bedste hoteltilbud i Den Nationale Katedral

Se alle 765 overnatningssteder i nærheden af Den Nationale Katedral
Hotel Odinsve DKK 610
Hotel Odinsve

Hotel Odinsve

Odinstorg Thorsgata 1, Reykjavik
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Centrum, kun 5 minutters gang fra Ásgrimur Jónsson-samlingen, Laugavegur og Hallgrimskirkja. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Harpa 10 minutter derfra.

  Hotel Reykjavik Centrum
  Hotel Reykjavik Centrum

  Hotel Reykjavik Centrum

  Adalstraeti 16, Reykjavik
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med historisk profil ligger i Centrum kun få skridt fra Parlamentsbygningen og Reykjaviks Rådhus. Derudover ligger Laugavegur og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

   Hotel Borg by Keahotels DKK 1.092
   Hotel Borg by Keahotels

   Hotel Borg by Keahotels

   Posthusstraeti 11, Reykjavik
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Centrum kun få skridt fra Den Nationale Katedral og Laugavegur. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

    Center Hotels Plaza DKK 677
    Center Hotels Plaza

    Center Hotels Plaza

    Adalstraeti 4, Reykjavik
      
     3.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Centrum, kun 5 minutters gang fra Reykjavik Stadsbibliotek, Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn. Derudover ligger Laugavegur og Harpa 10 minutter derfra.

     Kvosin Downtown Hotel DKK 1.220
     Kvosin Downtown Hotel

     Kvosin Downtown Hotel

     Kirkjutorg 4, Reykjavik
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel i boutique-stil ligger i Centrum kun få skridt fra Den Nationale Katedral, Laugavegur og Reykjaviks Rådhus. Derudover ligger Reykjavik Havn og Harpa 10 minutter derfra.

      Apotek Hotel by Keahotels DKK 1.031
      Apotek Hotel by Keahotels

      Apotek Hotel by Keahotels

      Austurstraeti 16, Reykjavik
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med spa ligger i Centrum kun få skridt fra Den Nationale Katedral og Laugavegur. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

       Canopy by Hilton Reykjavik City Centre
       Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

       Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

       Smidjustigur 4, Reykjavik
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Centrum, kun 5 minutters gang fra Laugavegur og Harpa. Derudover ligger Reykjaviks Rådhus og Reykjavik Havn 10 minutter derfra.

        Guesthouse Galtafell DKK 363
        Guesthouse Galtafell

        Guesthouse Galtafell

        Laufasvegur 46, Reykjavik
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette gæstehus ligger i Centrum, kun 10 minutters gang fra Ásgrimur Jónsson-samlingen, Laugavegur og Reykjaviks Rådhus. Derudover ligger Hallgrimskirkja og Islands Nationalmuseum 10 minutter derfra.