Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Besøg Den Lille Havfrue

Skulpturen af karakteren fra et af Danmarks yndlingseventyr har været byens ikon i mere end et århundrede.

Engang for længe, længe siden blev en lille statue bygget, som sidenhen erobrede københavnernes hjerter. Den Lille Havfrue sidder på en sten i havnens hovedområde og byder alle Københavns gæster velkommen. Denne skulptur er blevet byens ikon og er en af de mest fotograferede seværdigheder blandt turister. Det er ikke ualmindeligt at se havfruen omringet af en lille flok mennesker på en solrig dag.

Den lille bronzeskulptur portrætterer en karakter fra et kendt dansk eventyr, en trist historie om ubesvaret kærlighed. En ung havfrue overbeviser en heks om at tage hendes stemme i bytte for ben, så hun kan bo på bredden med den prins, hun elsker. Da han beslutter sig for at gifte sig med en prinsesse i stedet for, nægter hun at slå ham ihjel, så hun kan hæve fortryllelsen og vende tilbage til havet. Den Lille Havfrue blev skrevet af den berømte forfatter, H. C. Andersen, som boede i København i 1800-tallet. Du vil sætte større pris på Den Lille Havfrue, hvis du læser eventyret, inden du lægger vejen forbi skulpturen.

For at komme hen til statuen skal du følge den maleriske Langeliniepromenade, som strækker sig langs havnen og Langelinieparken. Promenaden er en af de mest afslappende gåture i byen. Lyt til de skræppende måger og se krydstogtskibene, der lægger til. Medbring en frokostkurv, og gør brug af picnic-faciliteterne i Langelinieparken.

Besøgende bedes lade være med at klatre på statuen, da dens ydre har lidt stor skade i det forgangne århundrede. Statuen er blevet halshugget adskillige gange. I 2003 blev den blæst ned af stenen med sprængstof - noget af en bedrift, eftersom den vejer mere end 175 kg.

Den Lille Havfrue sidder i nærheden af centrum, og du kommer lettest dertil på cykel eller til fods. Østerport Metrostation ligger kun en kort gåtur væk. Ankommer du i bil, kan du parkere ved havneterminalen mod et gebyr.


Guide til at udforske Den Lille Havfrue


Kort

Bedste hoteltilbud i Den Lille Havfrue

Se alle 779 overnatningssteder i nærheden af Den Lille Havfrue
Copenhagen Admiral Hotel DKK 835
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, København
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i København Centrum, kun 5 minutters gang fra Skuespilhuset, Nyhavn og Amalienborg Slot. Derudover ligger Københavns Operahus og Den Lille Havfrue ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Kongens Nytorv Station på 8 minutter og Marmorkirken Metrostation på 10 minutter.

  Skt. Petri DKK 1.150
  Skt. Petri

  Skt. Petri

  Krystalgade 22, København
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i København Centrum, kun få skridt fra Københavns Universitet og Vor Frue Kirke. Derudover ligger Strøget og Torvehallerne 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Nørreport Station og Nørreport Station.

   Adina Apartment Hotel Copenhagen DKK 788
   Adina Apartment Hotel Copenhagen

   Adina Apartment Hotel Copenhagen

   Amerika Plads 7, Osterbro, København
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette lejlighedshotel med miljøvenlig profil ligger i København Centrum, kun 15 minutters gang fra Langeliniekajen og Den Lille Havfrue. Derudover ligger Amalienborg Slot og Rosenborg Slot ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Nordhavn Station på 11 minutter og Østerport Station på 11 minutter.

    Hotel Østerport DKK 700
    Hotel Østerport

    Hotel Østerport

    Oslo Plads 5, København
      
     3.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i København Centrum, kun 5 minutters gang fra Statens Museum for Kunst, Den Lille Havfrue og Rosenborg Slot. Derudover ligger Amalienborg Slot og Botanisk Have 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Østerport Station og Østerport Station.

     Ascot Hotel
     Ascot Hotel

     Ascot Hotel

     Studiestræde 61, København
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i København Centrum, kun 5 minutters gang fra Pumpehuset og Rådhuspladsen. Derudover ligger Tivoli og Strøget 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Vesterport Station og Rådhuspladsen Metrostation.

      Wakeup Copenhagen Borgergade DKK 610
      Wakeup Copenhagen Borgergade

      Wakeup Copenhagen Borgergade

      Borgergade 9, København
        
       2.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i København Centrum, kun 10 minutters gang fra Kongens Nytorv, Nyhavn og Rundetårn. Derudover ligger Rosenborg Slot og Amalienborg Slot 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Marmorkirken Metrostation på 6 minutter og Kongens Nytorv Station på 7 minutter.

       Hotel SKT. Annæ DKK 1.595
       Hotel SKT. Annæ

       Hotel SKT. Annæ

       Sankt Annæ Plads 18-20, København
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i København Centrum, kun få skridt fra Skuespilhuset og Nyhavn. Derudover ligger Amalienborg Slot og Kongens Nytorv 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Kongens Nytorv Station på 6 minutter og Marmorkirken Metrostation på 8 minutter.

        Comfort Hotel Vesterbro DKK 685
        Comfort Hotel Vesterbro

        Comfort Hotel Vesterbro

        Vesterbrogade 23-29, København
          
         3.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i København Centrum, kun 10 minutters gang fra Tivoli og Rådhuspladsen. Derudover ligger Strøget og Torvehallerne ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Vesterport Station og Københavns Hovedbanegård.