Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Besøg Den Lille Havfrue

Skulpturen af karakteren fra et af Danmarks yndlingseventyr har været byens ikon i mere end et århundrede.

Engang for længe, længe siden blev en lille statue bygget, som sidenhen erobrede københavnernes hjerter. Den Lille Havfrue sidder på en sten i havnens hovedområde og byder alle Københavns gæster velkommen. Denne skulptur er blevet byens ikon og er en af de mest fotograferede seværdigheder blandt turister. Det er ikke ualmindeligt at se havfruen omringet af en lille flok mennesker på en solrig dag.

Den lille bronzeskulptur portrætterer en karakter fra et kendt dansk eventyr, en trist historie om ubesvaret kærlighed. En ung havfrue overbeviser en heks om at tage hendes stemme i bytte for ben, så hun kan bo på bredden med den prins, hun elsker. Da han beslutter sig for at gifte sig med en prinsesse i stedet for, nægter hun at slå ham ihjel, så hun kan hæve fortryllelsen og vende tilbage til havet. Den Lille Havfrue blev skrevet af den berømte forfatter, H. C. Andersen, som boede i København i 1800-tallet. Du vil sætte større pris på Den Lille Havfrue, hvis du læser eventyret, inden du lægger vejen forbi skulpturen.

For at komme hen til statuen skal du følge den maleriske Langeliniepromenade, som strækker sig langs havnen og Langelinieparken. Promenaden er en af de mest afslappende gåture i byen. Lyt til de skræppende måger og se krydstogtskibene, der lægger til. Medbring en frokostkurv, og gør brug af picnic-faciliteterne i Langelinieparken.

Besøgende bedes lade være med at klatre på statuen, da dens ydre har lidt stor skade i det forgangne århundrede. Statuen er blevet halshugget adskillige gange. I 2003 blev den blæst ned af stenen med sprængstof - noget af en bedrift, eftersom den vejer mere end 175 kg.

Den Lille Havfrue sidder i nærheden af centrum, og du kommer lettest dertil på cykel eller til fods. Østerport Metrostation ligger kun en kort gåtur væk. Ankommer du i bil, kan du parkere ved havneterminalen mod et gebyr.


Guide til at udforske Den Lille Havfrue


Kort

Bedste hoteltilbud i Den Lille Havfrue

Se alle 528 overnatningssteder i nærheden af Den Lille Havfrue
Copenhagen Admiral Hotel DKK 850
Copenhagen Admiral Hotel

Copenhagen Admiral Hotel

Toldbodgade 24-28, København
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i København Centrum, kun 5 minutters gang fra Skuespilhuset, Amalienborg Slot og Nyhavn. Derudover ligger Frederikskirken og Københavns Operahus 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Kongens Nytorv Station på 8 minutter og Christianshavn Station på 17 minutter.

  Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade DKK 630
  Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

  Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade

  Bernstorffsgade 35, København
    
   2.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i København Centrum, kun 10 minutters gang fra Ny Carlsberg Glyptotek og Danmarks Nationalmuseum. Derudover ligger Tivoli og Rådhuspladsen 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Københavns Hovedbanegård på 10 minutter og Vesterport Station på 12 minutter.

   Hotel Kong Arthur DKK 931
   Hotel Kong Arthur

   Hotel Kong Arthur

   Nørre Søgade 11, København
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i København, kun 15 minutters gang fra Arbejdermuseet, Rundetårn og Strøget. Derudover ligger Rosenborg Slot og Københavns Universitet 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Nørreport Station på 7 minutter og Nørreport Station på 7 minutter.

    Hotel Østerport DKK 513
    Hotel Østerport

    Hotel Østerport

    Oslo Plads 5, København
      
     3.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i København Centrum, kun 5 minutters gang fra Statens Museum for Kunst, Frederikskirken og Den Lille Havfrue. Derudover ligger Rosenborg Slot og Amalienborg Slot 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Østerport Station og Østerport Station.

     Adina Apartment Hotel Copenhagen DKK 956
     Adina Apartment Hotel Copenhagen

     Adina Apartment Hotel Copenhagen

     Amerika Plads 7, Osterbro, København
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette lejlighedshotel med miljøvenlig profil ligger i København Centrum, kun 2 km fra Kastellet, Den Lille Havfrue og Statens Museum for Kunst. Derudover ligger Frederikskirken og Amalienborg Slot ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Nordhavn Station på 11 minutter og Østerport Station på 11 minutter.

      HOTEL SKT. ANNÆ DKK 1.125
      HOTEL SKT. ANNÆ

      HOTEL SKT. ANNÆ

      Sankt Annæ Plads 18-20, København
        
       4.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel ligger i København Centrum, kun få skridt fra Skuespilhuset og Nyhavn. Derudover ligger Amalienborg Slot og Kongens Nytorv 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Kongens Nytorv Station på 6 minutter og Christianshavn Station på 16 minutter.

       Wakeup Copenhagen Borgergade DKK 680
       Wakeup Copenhagen Borgergade

       Wakeup Copenhagen Borgergade

       Borgergade 9, København
         
        2.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med miljøvenlig profil ligger i København Centrum, kun 10 minutters gang fra Kongens Nytorv, Nyhavn og Rundetårn. Derudover ligger Frederikskirken og Rosenborg Slot 10 minutter derfra. Du kan desuden gå til Kongens Nytorv Station på 7 minutter og Nørreport Station på 13 minutter.

        Phoenix Copenhagen DKK 1.080
        Phoenix Copenhagen

        Phoenix Copenhagen

        Bredgade 37, København
          
         4.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel i romantisk stil ligger i København Centrum, kun 5 minutters gang fra Frederikskirken og Nyhavn. Derudover ligger Amalienborg Slot og Rosenborg Slot 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Kongens Nytorv Station på 5 minutter og Østerport Station på 15 minutter.