Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Torvet i Den Gamle By (Staromestske Namesti)

Denne offentlige plads er lige så vigtig for indbyggerne i Prag i dag, som den var for tusind år siden.

Torvet i Den Gamle By (Staroměstské Náměstí) var engang det pulserende centrum i Prag. I dag er der stadig lige travlt, og det er her, du finder mange af de attraktioner i Prag, som du bare skal se. Torvet er et godt udgangspunkt for dit besøg i Prag, for her kan du få en fornemmelse af byens rige historie, købe kort og informationsfoldere, og få dig en kop kaffe på et af torvets udendørsserveringssteder.

Lad dig opsluge af den historiske atmosfære af det traditionelle Europa, mens du går rundt mellem de pastelfarvede butikker og restauranter, som omgiver torvet. Det livlige torv er altid fyldt med gøglere, kunstnere og turistguider.

Nyd udsigten 360 grader rundt til nogle af Prags mest maleriske arkitektoniske stilarter fra midten af torvet eller fra udsigtstårnene. Dem, der tiltrækker sig mest opmærksomhed, er den gotiske Týn-kirke, Skt. Nikolaj Kirke i barokstil og Det Astronomiske Ur fra middelalderen. Sørg for at besøge torvet, når klokken slår hel, for at se, hvad dette berømte ur på Rådhuset i Den Gamle By kan præstere.

De blankslidte brosten på torvet har lagt overflade til trafikken fra århundreders fødder og til en gribende historie. Find de 27 hvide kors, der er afmærket i stenene. Hvert af dem er et mindesmærke for en martyr, der blev halshugget efter Slaget ved Det Hvide Bjerg.

Se op på bronzestatuen af Jan Hus, og lær om denne lokale prædikant, der blev bandlyst af paven og brændt på bålet i 1415. Han havde et budskab, som stadig er gyldigt i dag: “Elsk hinanden, og ønsk, at alle skal leve i sandhed”. Hans død fremkaldte et oprør; Husitterkrigene.

Køb gaver eller lokale produkter ved årstidens markeder på torvet. De mest maleriske af disse er jule- og påskemarkedet, der afholdes i de tre uger op til helligdagene.

Torvet i Den Gamle By ligger centralt, og der er nem adgang hertil med sporvogn, med metro eller til fods fra de fleste af de andre historiske attraktioner i Prag. Da dette område er meget besøgt, skal du passe ekstra godt på dine ejendele, da der ofte er lommetyve på spil i området.


Guide til at udforske Den Gamle Rådhusplads


Bedste hoteltilbud i Den Gamle Rådhusplads

Se alle 2.682 overnatningssteder i nærheden af Den Gamle Rådhusplads
Grandior Hotel Prague DKK 324
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Prag
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter), Obecní dům Koncertsal og Pulvertårnet. Derudover ligger Mucha Museum og Den Gamle Rådhusplads ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Bílá labuť Stop, mens Florenc Station ligger inden for 5 minutters gang.

  Hotel Kings Court DKK 622
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Prag
    
   5.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta, Obecní dům Koncertsal og Palladium (indkøbscenter). Derudover ligger Det Astronomiske Ur i Prag og Den Gamle Rådhusplads 10 minutter derfra. Dlouhá třída Stop ligger inden for 5 i minutters gang, mens Náměstí Republiky Stop ligger inden for 6 minutters gang.

   Grand Majestic Hotel Prague DKK 335
   Grand Majestic Hotel Prague

   Grand Majestic Hotel Prague

   Truhlarska 16, Prag
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Palladium (indkøbscenter) og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Mucha Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop.

    Grandium Hotel Prague DKK 368
    Grandium Hotel Prague

    Grandium Hotel Prague

    Politickych veznu 913/12, Prag
      
     5.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Jindřišská Věž Tårn. Derudover ligger Museum om kommunisme og Den Gamle Rådhusplads 15 minutter derfra. Muzeum Station ligger inden for 5 i minutters gang, mens Jindřišská Sporvognsstation ligger inden for 5 minutters gang.

     Iron Gate Hotel and Suites DKK 342
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Prag
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1 kun få skridt fra Královská Cesta og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Týnkirken 5 minutter derfra. Du kan desuden gå til Můstek Metrostation på 5 minutter og Staroměstská Metrostation på 6 minutter.

      Art Nouveau Palace Hotel DKK 360
      Art Nouveau Palace Hotel

      Art Nouveau Palace Hotel

      Panska 12, Prag
        
       5.0 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Mucha Museum, Wenzelspladsen og Det Astronomiske Ur i Prag. Derudover ligger Den Gamle Rådhusplads og Karlsbroen ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Jindřišská Sporvognsstation og Václavské náměstí Stop.

       Majestic Plaza Hotel Prague DKK 299
       Majestic Plaza Hotel Prague

       Majestic Plaza Hotel Prague

       Stepanska 33, Prag
         
        4.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 10 minutters gang fra Det nye rådhus, Lucerna Palads og Wenzelspladsen. Derudover ligger Mucha Museum og Museum om kommunisme 15 minutter derfra. Du kan desuden gå til Vodičkova Stop på 5 minutter og Štěpánská Stop på 5 minutter.

        Cosmopolitan Hotel Prague DKK 416
        Cosmopolitan Hotel Prague

        Cosmopolitan Hotel Prague

        Zlatnicka 3, Prag
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Prag 1, kun 5 minutters gang fra Královská Cesta og Obecní dům Koncertsal. Derudover ligger Pulvertårnet og Palladium (indkøbscenter) 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Náměstí Republiky Stop og Masarykovo Nádraží Station.