Farnese-haverne (Orti Farnesiani)

Dette udendørs område udgør en af Europas ældste botaniske haver og prydes af charmerende Renæssance-arkitektur og storslåede udsigter over Roman Forum.

De fredfyldte Farnese-haver er fyldt med kønne levende hegn, duftende blomsterbede og en fantastisk udsigt over byen, og er et fremragende sted at gå en tur. Du kan beundre det elegante dobbelte voliere, og lære om den arkæologiske udgravning, der foregår i nærheden.

Haverne har fået deres navn fra kardinal Alessandro Farnese, som købte jorden i 1550 og fik en luksusvilla bygget her. De omkringliggende haver blev designet af en arkitekt ved navn Giacomo Barozzi fra Vignola og var blandt de første private botaniske haver, der blev bygget i Europa.

Når du nærmer dig haverne, kan du kigge efter tegn på et stort udgravningsprojekt på stedet. Projektet har været i gang siden det 19. århundrede og er et resultat af havens position oven på Tiberius-paladset fra det 1. århundrede.

På trods af det arkitektoniske arbejde er haverne stadig et dejligt sted at vandre med rigeligt med stier og en stor variation af planter. Stå i skyggen af de sødt duftende grantræer, og følg perfekt trimmede hække, der fører forbi farverige blomster.

Fortsæt op ad bakken for at nå det dobbelte voliere for oven. Disse identiske firkantede pavilloner har et typisk Renæssance-design med hvide gipsvægge og et skrå tegltag. Gå igennem de smalle buehvælvede indgange, og nyd den fantastiske udsigt ned ad bakken. Herfra kan du se de mange bygninger i det store Forum Romano så vel som forskellige vartegn rundt om i byen inklusiv Colosseum, et par km mod øst.

For at komme til Farnese-haverne, skal du tage metroen eller lokale busser. Det stop der er tættest på Farnese-haverne er Via dei Fori Imperiali. Herfra er det en 10 minutters gåtur sydpå mod haverne forbi Forum. Hvis du ankommer til fods, skal du gå op ad trapperne fra Forum Romano ved den nordvestlige ende af Palatine Hill. Haverne er åbent året rundt, og der opkræves entré.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på De Farnesiske Haver


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af De Farnesiske Haver

Vis alle hoteller i nærheden af De Farnesiske Haver