Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 895.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Colosseum

Det 2000 år gamle Colosseum er en sand arkitektonisk sværvægter og opfattes ofte som et af verdens syv "moderne" underværker.

Colosseum stod færdigt i år 80, hvor Titus var hersker, og det var det største amfiteater, der nogensinde var bygget i det romerske kejserrige. Det rummede en gang jævnligt 50.000 tilskuere, som jublede og buhede ad kæmpende gladiatorer, henrettelser og genopførelser af slag. De råbende masser er der ikke længere, men bygningsværket selv har modstået jordskælv, stentyve, og bilforurening og står den dag i hjertet af Rom.

Hvis du er forudseende og køber kombinerede billetter til Colosseum, Forum Roman og Palatinerhøjen på forhånd, starter indgangen til det berømte sted med at suse forbi den lange kø og direkte indenfor. Men vær ikke alt for bekymret, selvom du er nødt til at stå i kø. Det, du kommer til at se, når du kommer ind i dette enorme amfiteater, er helt sikkert ventetiden værd.

Betal for en guidet rundvisning, når du kommer indenfor, så får du mest ud af det. Du kan også leje en audioguide. Selvom den indvendige del af Colosseum nu i stor udstrækning er nedbrudt, er der stadig en masse at se. Bygningsværkets centrum er dets hypogeum, som er en del af det underjordiske netværk, som arenaens gulv oprindelig lå over. Sno dig mellem søjlerne og plantelivet, som det passer dig.

Det er også muligt at besøge det bugtede net af underjordiske tunneler – hvor gladiatorerne tog mod til sig, inden de skulle stå ansigt til ansigt med menneskemængden – og Colloseums tredje sal. Det kræver en særlig guide og skal reserveres i forvejen. Hvis du ikke får mulighed for dette, kan du gå rundt om hele den udvendige del af bygningsværket og beundre travertinbuerne i tre etager og se, hvordan hele bygningen er sat sammen. Læg specielt mærke til det nederste lag af buer, som ikke er bygget for æstetikkens skyld, men snarere som et væsentligt middel til at styre folkemængden med.

Gladiatorkampene og jagten på levende dyr er for længst forbi, men Colosseum bruges stadig fra tid til anden som en storslået baggrund for sommerkoncerter og ofte for store stjerner som Paul McCartney og Simon og Garfunkel, så sørg for at tjekke programmet, inden du besøger stedet.

Colosseum ligger lige midt i Rom. Busstoppesteder og metrostationen Colosseo ligger lige i nærheden.


Guide til at udforske Colosseum


Kort

Bedste hoteltilbud

Se alle 6.640 overnatningssteder i nærheden af Colosseum
Hotel Quirinale DKK 485
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  ud af 5 (baseret på 3.031 anmeldelser)
  4.0 ud af 5.0

  Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

  iQ Hotel Roma DKK 530
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Rome
    
   4,7
   ud af 5 (baseret på 3.327 anmeldelser)
   4.0 ud af 5.0

   Dette hotel ligger i hjertet af Rom og er i gåafstand fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Fontana dei Trevi og Foro Romano er også i nærheden.

   Hotel Artemide DKK 803
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rome
     
    4,8
    ud af 5 (baseret på 2.235 anmeldelser)
    4.0 ud af 5.0

    Storstået bygning fra det 19. århundrede med udsigt over Roms centrale Via Nazionale, nogle få skridt fra Piazza della Repubblica og 1 kilometer fra Trevi-fontænen og Den Spanske Trappe.

    UNAHOTELS Decò Roma DKK 847
    UNAHOTELS Decò Roma

    UNAHOTELS Decò Roma

    Via Giovanni Amendola, 57, Rome
      
     4,4
     ud af 5 (baseret på 2.212 anmeldelser)
     4.0 ud af 5.0

     Dette hotel er egnet til forretningsfolk og ligger i hjertet af Rom i gåafstand fra Palazzo Massimo alle Terme, Piazza Santa Maria Maggiore og Piazza della Repubblica-Rome. Udstillingspaladset og Teatro dell'Opera di Roma er også i nærheden.

     Radisson Blu es. Hotel, Roma DKK 646
     Radisson Blu es. Hotel, Roma

     Radisson Blu es. Hotel, Roma

     Via Filippo Turati 171, Rome
       
      3,5
      ud af 5 (baseret på 1.052 anmeldelser)
      5.0 ud af 5.0

      Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 15 minutters gang fra Colosseum, Basilica di Santa Maria Maggiore og Teatro dell'Opera di Roma. Derudover ligger Trevi-fontænen og Det romerske forum ca. 2 km derfra. Der er to minutters gang til Laziali Togstation, mens Vittorio Emanuele Metrostation ligger inden for 4 minutters gang.

      Monti Palace Hotel DKK 635
      Monti Palace Hotel

      Monti Palace Hotel

      Via Cavour, n.185, Rome
        
       4,6
       ud af 5 (baseret på 1.027 anmeldelser)
       4.0 ud af 5.0

       Dette hotel ligger i Monti, kun 5 minutters gang fra Colosseum og Via del Boschetto. Derudover ligger Basilica di Santa Maria Maggiore og Kejserfora 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Cavour Metrostation, mens Colosseo Metrostation ligger inden for 9 minutters gang.

       Hotel Colosseum DKK 388
       Hotel Colosseum

       Hotel Colosseum

       Via Sforza 10, Rome
         
        4,2
        ud af 5 (baseret på 2.047 anmeldelser)
        3.0 ud af 5.0

        Dette hotel ligger i Monti, kun 5 minutters gang fra Colosseum og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Trevi-fontænen og Teatro dell'Opera di Roma 15 minutter derfra. Cavour Metrostation ligger inden for 4 i minutters gang, mens Colosseo Metrostation ligger inden for 12 minutters gang.

        Hotel Cosmopolita DKK 452
        Hotel Cosmopolita

        Hotel Cosmopolita

        Via Santa Eufemia, 5, Rome
          
         4,0
         ud af 5 (baseret på 2.130 anmeldelser)
         4.0 ud af 5.0

         Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.