Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Colosseum

Det 2000 år gamle Colosseum er en sand arkitektonisk sværvægter og opfattes ofte som et af verdens syv "moderne" underværker.

Colosseum stod færdigt i år 80, hvor Titus var hersker, og det var det største amfiteater, der nogensinde var bygget i det romerske kejserrige. Det rummede en gang jævnligt 50.000 tilskuere, som jublede og buhede ad kæmpende gladiatorer, henrettelser og genopførelser af slag. De råbende masser er der ikke længere, men bygningsværket selv har modstået jordskælv, stentyve, og bilforurening og står den dag i hjertet af Rom.

Hvis du er forudseende og køber kombinerede billetter til Colosseum, Forum Roman og Palatinerhøjen på forhånd, starter indgangen til det berømte sted med at suse forbi den lange kø og direkte indenfor. Men vær ikke alt for bekymret, selvom du er nødt til at stå i kø. Det, du kommer til at se, når du kommer ind i dette enorme amfiteater, er helt sikkert ventetiden værd.

Betal for en guidet rundvisning, når du kommer indenfor, så får du mest ud af det. Du kan også leje en audioguide. Selvom den indvendige del af Colosseum nu i stor udstrækning er nedbrudt, er der stadig en masse at se. Bygningsværkets centrum er dets hypogeum, som er en del af det underjordiske netværk, som arenaens gulv oprindelig lå over. Sno dig mellem søjlerne og plantelivet, som det passer dig.

Det er også muligt at besøge det bugtede net af underjordiske tunneler – hvor gladiatorerne tog mod til sig, inden de skulle stå ansigt til ansigt med menneskemængden – og Colloseums tredje sal. Det kræver en særlig guide og skal reserveres i forvejen. Hvis du ikke får mulighed for dette, kan du gå rundt om hele den udvendige del af bygningsværket og beundre travertinbuerne i tre etager og se, hvordan hele bygningen er sat sammen. Læg specielt mærke til det nederste lag af buer, som ikke er bygget for æstetikkens skyld, men snarere som et væsentligt middel til at styre folkemængden med.

Gladiatorkampene og jagten på levende dyr er for længst forbi, men Colosseum bruges stadig fra tid til anden som en storslået baggrund for sommerkoncerter og ofte for store stjerner som Paul McCartney og Simon og Garfunkel, så sørg for at tjekke programmet, inden du besøger stedet.

Colosseum ligger lige midt i Rom. Busstoppesteder og metrostationen Colosseo ligger lige i nærheden.


Guide til at udforske Colosseum


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.946 i nærheden af Colosseum
1,388 DKK
Monti Palace Hotel

Monti Palace Hotel

Via Cavour, n.185, Rome
4,6
ud af 5 (baseret på 221 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne ejendom ligger i Monti, kun 10 minutters gang fra Domus Aurea, Det romerske forum og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Teatro dell'Opera di Roma og Colosseum 15 minutter derfra.

887 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.307 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

990 DKK
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 811 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette byhushotel er omgivet af kunstværksteder og antikvitetsforretninger i det trendy Rom Suburra-kvarter og ligger blot 500 meter fra Colosseum og Forum Romanum.

969 DKK
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.561 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

946 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.654 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Det romerske forum og Trajans Marked ca. 2 km derfra.