Colosseum

Det 2000 år gamle Colosseum er en sand arkitektonisk sværvægter og opfattes ofte som et af verdens syv "moderne" underværker.

Colosseum stod færdigt i år 80, hvor Titus var hersker, og det var det største amfiteater, der nogensinde var bygget i det romerske kejserrige. Det rummede en gang jævnligt 50.000 tilskuere, som jublede og buhede ad kæmpende gladiatorer, henrettelser og genopførelser af slag. De råbende masser er der ikke længere, men bygningsværket selv har modstået jordskælv, stentyve, og bilforurening og står den dag i hjertet af Rom.

Hvis du er forudseende og køber kombinerede billetter til Colosseum, Forum Roman og Palatinerhøjen på forhånd, starter indgangen til det berømte sted med at suse forbi den lange kø og direkte indenfor. Men vær ikke alt for bekymret, selvom du er nødt til at stå i kø. Det, du kommer til at se, når du kommer ind i dette enorme amfiteater, er helt sikkert ventetiden værd.

Betal for en guidet rundvisning, når du kommer indenfor, så får du mest ud af det. Du kan også leje en audioguide. Selvom den indvendige del af Colosseum nu i stor udstrækning er nedbrudt, er der stadig en masse at se. Bygningsværkets centrum er dets hypogeum, som er en del af det underjordiske netværk, som arenaens gulv oprindelig lå over. Sno dig mellem søjlerne og plantelivet, som det passer dig.

Det er også muligt at besøge det bugtede net af underjordiske tunneler – hvor gladiatorerne tog mod til sig, inden de skulle stå ansigt til ansigt med menneskemængden – og Colloseums tredje sal. Det kræver en særlig guide og skal reserveres i forvejen. Hvis du ikke får mulighed for dette, kan du gå rundt om hele den udvendige del af bygningsværket og beundre travertinbuerne i tre etager og se, hvordan hele bygningen er sat sammen. Læg specielt mærke til det nederste lag af buer, som ikke er bygget for æstetikkens skyld, men snarere som et væsentligt middel til at styre folkemængden med.

Gladiatorkampene og jagten på levende dyr er for længst forbi, men Colosseum bruges stadig fra tid til anden som en storslået baggrund for sommerkoncerter og ofte for store stjerner som Paul McCartney og Simon og Garfunkel, så sørg for at tjekke programmet, inden du besøger stedet.

Colosseum ligger lige midt i Rom. Busstoppesteder og metrostationen Colosseo ligger lige i nærheden.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Colosseum


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Colosseum

Vis alle hoteller i nærheden af Colosseum