Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Circus Maximus (Circo Massimo)

Du kan vandre rundt i denne rolige park, som engang var hjem for det største underholdningsshow i det antikke Rom.

Circus Maximus var engang et kolossalt sportssted, hvor indbyggerne i den antikke hovedstad blev underholdt. Idag er det en græsbeklædt strækning. Stå i midten af denne store åbne park, og forestil dig de hurtige vogne, der engang ræsede omkring på banen.

Opførelsen af Circus Maximus menes at have været i det sene 700- eller 600-tal. Den var oprindeligt konstrueret i træ og har haft en kapacitet på ca. 145.000. Under Julius Cæsars regeringstid blev tribunerne ændret til sten for at forhindre brandskader, og stadiummet blev udvidet. Banen blev 600 m lang, mens det totale antal sæder blev forøget til et sted mellem 200.000 og 300.000, hvilket gjorde den meget større end de fleste stadiummer der findes idag.

Den 100 meter brede ovalformede bane er forsvundet for længst, og i stedet er banen dækket af græs, men det er nemt at forestille sig vogne, der stormer omkring ved halsbrækkende fart. I kontrast hertil udgør parken nu et fremragende sted at slippe væk fra larmen og folkemængden. Lokale familier og børn kommer her ofte for at slappe af, nyde en picnic eller spille spil. Gå en tur rundt under den stegende sol, lig i skyggen af løvrige træer, og kig på verden, der farer forbi.

Du kan slentre en tur rundt i parken til det sted, hvor den antikke obelisk stadig står. Denne obelisk blev brugt til at markere den første kurve på banen. Gå videre end det, og find en lille sektion af det gamle stadium. Dette er alt, hvad der er tilbage af den oprindelige struktur, så du må bruge din fantasi til at forestille dig, hvordan stedet har set ud, dengang den kvarte del af Roms befolkning kom her for at blive underholdt.

Circus Maximus er placeret lidt syd for byens centrum mellem Palatino og Aventino (to af byens syv højder), så et besøg her kan nemt kombineres med en tur til Palatino-højden, Colosseum og Forum Romano. Tag metroen til Circus Maximus, eller hop på en bus. Der er ingen begrænsning for, hvornår du kan besøge og intet indgangsgebyr.


Guide til at udforske Circo Massimo


Kort

Bedste hoteltilbud

Vis alle hoteller i 3.940 i nærheden af Circo Massimo
969 DKK
Hotel Cosmopolita

Hotel Cosmopolita

Via Santa Eufemia, 5, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.561 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Denne bygning fra det 19. århundrede har en fremragende beliggenhed i Rom 300 meter fra Forum Romanum, 500 meter fra Pantheon og 1 gade fra butikkerne på Via del Corso.

946 DKK
Starhotels Metropole

Starhotels Metropole

Via Principe Amedeo 3, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 1.654 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel med familievenlig profil ligger i centrum af Rom, kun 10 minutters gang fra Teatro dell'Opera di Roma og Basilica di Santa Maria Maggiore. Derudover ligger Det romerske forum og Trajans Marked ca. 2 km derfra.

990 DKK
Hotel Duca d'Alba

Hotel Duca d'Alba

Via Leonina 14, Rome
4,3
ud af 5 (baseret på 811 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette byhushotel er omgivet af kunstværksteder og antikvitetsforretninger i det trendy Rom Suburra-kvarter og ligger blot 500 meter fra Colosseum og Forum Romanum.

887 DKK
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
4,1
ud af 5 (baseret på 1.307 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel ligger i det centrale Rom i en bygning fra det sene 19. århundrede med strejf af imperiets storhed, 500 meter fra Quirinale Palace og 1 km fra Colosseum.

2,034 DKK
Fortyseven Hotel

Fortyseven Hotel

Via Luigi Petroselli 47, Rome
4,7
ud af 5 (baseret på 1.269 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette luksuriøse romerske hotel har til huse i en bygning fra 1930'erne og ligger en gade fra Tiberen over for det lille Vestatempel fra 2. århundrede f. Kr. og 150 meter fra Circus Maximus.

585 DKK
Hotel Domus Aventina

Hotel Domus Aventina

Via di Santa Prisca 11 B, Rome
4,2
ud af 5 (baseret på 247 anmeldelser)
3.0 ud af 5.0

Dette hotel i stilen boutique ligger i Rom og er tæt på Santa Prisca, Circo Massimo og Konstantinbuen. Colosseum og Foro Romano er også i nærheden.

1,151 DKK
Kolbe Hotel Rome

Kolbe Hotel Rome

Via di San Teodoro 48, Rome
4,4
ud af 5 (baseret på 941 anmeldelser)
4.0 ud af 5.0

Dette hotel i stilen boutique ligger i hjertet af Rom i gåafstand fra Lupercale, Foro Romano og Capitoline Museum. Colosseum og Circo Massimo er også i nærheden.