Circus Maximus (Circo Massimo)

Du kan vandre rundt i denne rolige park, som engang var hjem for det største underholdningsshow i det antikke Rom.

Circus Maximus var engang et kolossalt sportssted, hvor indbyggerne i den antikke hovedstad blev underholdt. Idag er det en græsbeklædt strækning. Stå i midten af denne store åbne park, og forestil dig de hurtige vogne, der engang ræsede omkring på banen.

Opførelsen af Circus Maximus menes at have været i det sene 700- eller 600-tal. Den var oprindeligt konstrueret i træ og har haft en kapacitet på ca. 145.000. Under Julius Cæsars regeringstid blev tribunerne ændret til sten for at forhindre brandskader, og stadiummet blev udvidet. Banen blev 600 m lang, mens det totale antal sæder blev forøget til et sted mellem 200.000 og 300.000, hvilket gjorde den meget større end de fleste stadiummer der findes idag.

Den 100 meter brede ovalformede bane er forsvundet for længst, og i stedet er banen dækket af græs, men det er nemt at forestille sig vogne, der stormer omkring ved halsbrækkende fart. I kontrast hertil udgør parken nu et fremragende sted at slippe væk fra larmen og folkemængden. Lokale familier og børn kommer her ofte for at slappe af, nyde en picnic eller spille spil. Gå en tur rundt under den stegende sol, lig i skyggen af løvrige træer, og kig på verden, der farer forbi.

Du kan slentre en tur rundt i parken til det sted, hvor den antikke obelisk stadig står. Denne obelisk blev brugt til at markere den første kurve på banen. Gå videre end det, og find en lille sektion af det gamle stadium. Dette er alt, hvad der er tilbage af den oprindelige struktur, så du må bruge din fantasi til at forestille dig, hvordan stedet har set ud, dengang den kvarte del af Roms befolkning kom her for at blive underholdt.

Circus Maximus er placeret lidt syd for byens centrum mellem Palatino og Aventino (to af byens syv højder), så et besøg her kan nemt kombineres med en tur til Palatino-højden, Colosseum og Forum Romano. Tag metroen til Circus Maximus, eller hop på en bus. Der er ingen begrænsning for, hvornår du kan besøge og intet indgangsgebyr.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Circo Massimo

Vis alle hoteller i nærheden af Circo Massimo