Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Checkpoint Charlie

Engang var nerverne på højkant, og der var dramatiske flugtforsøg via dette levn fra den kolde krig. I dag er det en af Berlins største turistattraktioner.

Checkpoint Charlie var det primære overgangssted ved Berlinmuren for soldater, udlændinge og diplomats på de allieredes side. Det berømte skilt "You are now leaving the American sector" findes stadig som et relikvie fra den kolde krig, der splittede Berlin mellem 1961 og 1989. Der er også en kopi af et vagthus som en tankevækkende påmindelse om den frygt og nervøsitet, Berlins borgere måtte leve med hver dag. Den ligger på Friedrichstrasse, en af hovedgaderne i det centrale Berlin.    

I 1961 byggede en desperat østtysk regering Berlinmuren for at forhindre den massive udvandring, der var i gang blandt landets borgere. Først var den et basalt pigtrådshegn, men siden blev den til en 155 kilometer lang, massiv betonmur. Checkpoint Charlie var det primære overgangssted og omdrejningspunktet for en højspændt nervekrig, der involverede russiske og amerikanske kampvogne i 1961. Vagterne på Checkpoint Charlie i dag tjekker dog ikke pas, og de er ikke soldater, men skuespillere, der gerne stiller op til billeder.

Du kan købe efterligninger af russiske militærkasketter og andre koldkrigssouvenirs i de nærliggende boder. Hvis du vil have mere at vide om kontrolstedet og om muren, kan du besøge Museum Haus Am Checkpoint Charlie. Det åbnede blot et år, efter at muren blev bygget, og det har dokumenteret historierne og de samfundsmæssige konsekvenser af den store mur lige siden. Gennem personlige historier og tankevækkende fotos dokumenterer det de mange flugtforsøg over muren. Der er genstande fra nogle af de mere dumdristige planer, blandt andet biler med hemmelige rum og et udhulet surfbræt.

Museet rummer også en café, selvom det med Checkpoint Charlies beliggenhed på Friedrichstrasse – en af Berlins travleste gader – in mente ikke er særlig svært at finde et spisested i nærheden. Der er også en museumsbutik, der sælger alle tænkelige koldkrigssouvenirs, blandt andet små stykker af muren.

Det er nemt at komme til Checkpoint Charlie via U-Bahn-stationen Kochstrasse.


Guide til at udforske Checkpoint Charlie-museet


Bedste hoteltilbud i Checkpoint Charlie-museet

Se alle 1.534 overnatningssteder i nærheden af Checkpoint Charlie-museet
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 365
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Select Hotel Berlin The Wall DKK 399
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

   Select Hotel Berlin Checkpoint Charlie DKK 365
   Select Hotel Berlin Checkpoint Charlie

   Select Hotel Berlin Checkpoint Charlie

   Hedemannstraße 11-12, Berlin, BE
     
    4.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel ligger i Kreuzberg, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie-museet og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz ca. 2 km derfra. Kochstrasse U-Bahn ligger inden for 4 i minutters gang, mens Hallesches Tor U-Bahn ligger inden for 9 minutters gang.

    TITANIC Comfort Berlin Mitte DKK 414
    TITANIC Comfort Berlin Mitte

    TITANIC Comfort Berlin Mitte

    Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
      
     3.5 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Spittelmarkt U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Märkisches Museum U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

     Wilde Aparthotels by Staycity Berlin Checkpoint Charlie DKK 785
     Wilde Aparthotels by Staycity Berlin Checkpoint Charlie

     Wilde Aparthotels by Staycity Berlin Checkpoint Charlie

     Zimmerstrasse 91, Berlin
       
      0.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette lejlighedshotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 5 i minutters gang, mens Kochstrasse U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.

      NH Collection Berlin Mitte am Checkpoint Charlie DKK 626
      NH Collection Berlin Mitte am Checkpoint Charlie

      NH Collection Berlin Mitte am Checkpoint Charlie

      Leipziger Str. 106-111, Berlin, BE
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin 10 minutter derfra. Der er to minutters gang til Stadtmitte U-Bahn, mens Stadtmitte Stationn ligger inden for 4 minutters gang.

       Hotel Gat Point Charlie Berlin DKK 424
       Hotel Gat Point Charlie Berlin

       Hotel Gat Point Charlie Berlin

       Mauerstr. 81-82, Berlin, BE
         
        3.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Mall of Berlin 10 minutter derfra. Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Kochstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

        Penthouse 2v-lejlighed i Berlins Bymidte, Altan med Udsigt, Wi-fi, Moderne Interiør
        Penthouse 2v-lejlighed i Berlins Bymidte, Altan med Udsigt, Wi-fi, Moderne Interiør

        Penthouse 2v-lejlighed i Berlins Bymidte, Altan med Udsigt, Wi-fi, Moderne Interiør

        schutzenstrasse 70, Berlin
          
         0.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette lejlighedskompleks med historisk profil ligger i Mitte kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin 10 minutter derfra. Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Kochstrasse U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.