Starten af hovedsektionen
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Søg blandt mere end en million flyrejser, hoteller, pakkerejser og meget mere

Expedia opkræver ikke et gebyr for ændring eller afbestilling af de fleste hotelreservationer

Checkpoint Charlie

Engang var nerverne på højkant, og der var dramatiske flugtforsøg via dette levn fra den kolde krig. I dag er det en af Berlins største turistattraktioner.

Checkpoint Charlie var det primære overgangssted ved Berlinmuren for soldater, udlændinge og diplomats på de allieredes side. Det berømte skilt "You are now leaving the American sector" findes stadig som et relikvie fra den kolde krig, der splittede Berlin mellem 1961 og 1989. Der er også en kopi af et vagthus som en tankevækkende påmindelse om den frygt og nervøsitet, Berlins borgere måtte leve med hver dag. Den ligger på Friedrichstrasse, en af hovedgaderne i det centrale Berlin.    

I 1961 byggede en desperat østtysk regering Berlinmuren for at forhindre den massive udvandring, der var i gang blandt landets borgere. Først var den et basalt pigtrådshegn, men siden blev den til en 155 kilometer lang, massiv betonmur. Checkpoint Charlie var det primære overgangssted og omdrejningspunktet for en højspændt nervekrig, der involverede russiske og amerikanske kampvogne i 1961. Vagterne på Checkpoint Charlie i dag tjekker dog ikke pas, og de er ikke soldater, men skuespillere, der gerne stiller op til billeder.

Du kan købe efterligninger af russiske militærkasketter og andre koldkrigssouvenirs i de nærliggende boder. Hvis du vil have mere at vide om kontrolstedet og om muren, kan du besøge Museum Haus Am Checkpoint Charlie. Det åbnede blot et år, efter at muren blev bygget, og det har dokumenteret historierne og de samfundsmæssige konsekvenser af den store mur lige siden. Gennem personlige historier og tankevækkende fotos dokumenterer det de mange flugtforsøg over muren. Der er genstande fra nogle af de mere dumdristige planer, blandt andet biler med hemmelige rum og et udhulet surfbræt.

Museet rummer også en café, selvom det med Checkpoint Charlies beliggenhed på Friedrichstrasse – en af Berlins travleste gader – in mente ikke er særlig svært at finde et spisested i nærheden. Der er også en museumsbutik, der sælger alle tænkelige koldkrigssouvenirs, blandt andet små stykker af muren.

Det er nemt at komme til Checkpoint Charlie via U-Bahn-stationen Kochstrasse.


Guide til at udforske Checkpoint Charlie-museet


Kort

Bedste hoteltilbud i Checkpoint Charlie-museet

Se alle 1.340 overnatningssteder i nærheden af Checkpoint Charlie-museet
Hilton Berlin DKK 954
Hilton Berlin

Hilton Berlin

Mohrenstr. 30, Berlin, BE
   
  5.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun få skridt fra Gendarmenmarkt og Friedrichstrasse. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Berlin Statsopera 10 minutter derfra. Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 5 minutters gang.

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof DKK 544
  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  IntercityHotel Berlin Hauptbahnhof

  Katharina Paulus Strasse 5, Berlin, BE
    
   0.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Det Tyske Kancelleri og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Brandenburger Tor og Friedrichstrasse ca. 2 km derfra. Der er fem minutters gang til både Berlin Hauptbahnhof U-Bahn og Hauptbahnhof S-Bahn.

   The Westin Grand, Berlin DKK 777
   The Westin Grand, Berlin

   The Westin Grand, Berlin

   Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin og Galeries Lafayette. Derudover ligger Den Franske Katedral og Brandenburger Tor 15 minutter derfra. Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Friedrichstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 493
    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

    Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

    Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse og Gendarmenmarkt. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Stadtmitte U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Hausvogteiplatz U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

     Hotel Berlin, Berlin DKK 620
     Hotel Berlin, Berlin

     Hotel Berlin, Berlin

     Lützowplatz 17, Berlin, BE
       
      4.5 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, mindre end 3 km fra Potsdamer Platz, Brandenburger Tor og Rigsdagsbygningen. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Galeries Lafayette ca. 5 km derfra. Du kan desuden gå til Nollendorfplatz U-Bahn på 8 minutter og Wittenbergplatz U-Bahn på 10 minutter.

      Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie DKK 613
      Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie

      Mondrian Suites Berlin Checkpoint Charlie

      Markgrafenstrasse 16 - 16a, Berlin, BE
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette lejlighedskompleks med familievenlig profil ligger i et forretningskvarter i Berlin, kun 10 minutters gang fra Det Jødiske Museum i Berlin og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Kochstrasse U-Bahn på 6 minutter og Stadtmitte U-Bahn på 9 minutter.

       Select Hotel Berlin The Wall DKK 460
       Select Hotel Berlin The Wall

       Select Hotel Berlin The Wall

       Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Trabi-Museum, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

        TITANIC Gendarmenmarkt Berlin DKK 891
        TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

        TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

        Französische Straße 30, Berlin
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Skt. Hedwig-katedralen, Den Franske Katedral og Gendarmenmarkt. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Bode Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Hausvogteiplatz U-Bahn og Französische Strasse U-Bahn.