Galleria Borghese

I en by fuld af fin kunst skiller de fantastiske malerier og skulpturer i dette prestigefyldte galleri fra 1700-tallet sig alligevel ud.

Det prestigefyldte Galleria Borghese har en imponerende kunstsamling, inklusiv mesterværker af Titian og Raphael, så vel som skulpturer af kunstnere som Canova og Caravaggio. Se traditionelle romerske gulvmosaikker og utrolige relieffer, og nyd en gåtur rundt om i galleriets haver.

Gå igennem den skønne have hen imod det flotte galleri. Denne lyse, hvide nyklassiske villa tilhørte engang kardinal Scipione Borghese. Kardinalen var en dygtig samler, som samlede en utrolig mængde kunst i løbet af sin livstid, og meget af dette kan ses i galleriet idag.

Gå ind i galleriet, og udforsk det første niveau. Her er væggene beklædt med guldmotiver, mosaikker, der afbilder gladiatorer i kamp, udsmykker gulvene, og en vægrelief afbilder Romulus, der bliver budt velkommen til Olympus.

Fortsæt til det første rum, hvor en figur af Napoleons topløse søster læner sig tilbage på en sofa. I andre rum kan du finde skulpturer fra 1700-tallet af Gian Lorenzo Bernini, der viser hedenske myter i levende detaljer. Kig efter Daphnes figur med hendes hænder, der bliver til blade, og Pluto der tager fat i en kæmpende Persephone. 

Gå ned af trappen til det andet niveau for at opdage en lang række Renæssance-malerier. Blandt de mest bemærkelsesværdige arbejder, der hænger her, er Raphaels The Deposition og Lady with a Unicorn, der begge kan dateres tilbage til 1507. Andre højdepunkter omfatter Madonna og barnetaf Perugino samt Titians mesterværk fra 1600-tallet Sacred and Profane Love.

Galleria Borghese er åben fra tirsdag til søndag, og der er et lille indgangsgebyr. Besøgende kommer ind i 2-timers intervaller, så book din billet på forhånd for at undgå at skulle vente. Tag bussen fra centrum af byen til Via Pinciana. Galleriet ligger blot en kort gåtur derfra.


Oplev mere af Rom (og omegn)


Hoteller i nærheden

De 10 mest populære hoteller tættest på Borghese-galleriet


De oftest bookede hoteller

De mest populære hoteller i nærheden af Borghese-galleriet

Vis alle hoteller i nærheden af Borghese-galleriet