Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Bebelplatz

Bebelplatz ligger centralt i kvarteret Mitte. Pladsen har eksisteret siden 1700-tallet og er omkranset af et operahus, en katedral og et bibliotek, og den er kendt som stedet, hvor nazisternes berygtede bogafbrænding fandt sted.

Bebelplatz er en åben plads, der har spillet en fremtrædende rolle i Tysklands krigshistorie, og den er omgivet af spændende bygninger med en rig kulturarv. Her kan du opleve eksempler på arkitektur fra det 18. århundrede i form af Staatsoper (statsoperaen), Alte Bibliothek (det gamle bibliotek) og den flotte Sankt-Hedwigs-Kathedrale. Du kan også se et mindesmærke for nazisternes bogafbrænding, der fandt sted på pladsen i 1933.

Du kan spadsere ind på Bebelplatz fra Unter den Linden, en travl boulevard med træer langs begge sider, der løber gennem Mitte. Fra dette hjørne af pladsen kan du til venstre se den elegante Staatsoper opført i nyklassicistisk stil med et markant indgangsparti med søjler. I torvets modsatte hjørne knejser St. Hedwig-katedralens klare grønne kuppel. Til højre ligger Alte Palais (det gamle slot) og Alte Bibliothek. Alte Bibliothek hed tidligere Königliche Bibliothek (det kongelige bibliotek) og er nu en del af Berlins ældste universitet, Humboldt-Universität.

Mellem pladsens brosten finder du en lille glasplade. Det er en kunstinstallation og et mindesmærke med titlen Bibliothek af den israelske kunstner Micha Ullmann. Det blev skabt i 1995 for at markere nazisternes afbrænding af 20.000 bøger på Bebelplatz den 10. maj 1933. Når du kigger ned gennem glasset, kan du se rækker af tomme hylder, der strækker sig dybt ned i jorden.

Bogafbrændingen var arrangeret af nazisterne og den nationalsocialistiske studenterforening og fandt sted samtidig i 34 tyske universitetsbyer. Efter en tale af Joseph Goebbels blev værker af forfattere som Karl Marx, Sigmund Freud, Kurt Tucholsky og Heinrich Heine ødelagt i et kæmpe bål midt på pladsen. Mindesmærket består af så mange tomme boghylder, at der ville være plads til alle de 20.000 bøger, der blev brændt af.

Bebelplatz ligger ud til Berlins historiske hovedgade, Unter den Linden, i kvarteret Mitte. Pladsen ligger ca. en kilometer øst for Brandenburger Tor og en kort spadseretur fra Berlins berømte museumsø. Du kan komme til Bebelplatz med U-Bahn, S-bahn eller sporvogn. Bebelplatz har åbent hver dag, og der er gratis adgang.


Guide til at udforske Bebelplatz


Bedste hoteltilbud i Bebelplatz

Se alle 1.851 overnatningssteder i nærheden af Bebelplatz
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Select Hotel Berlin The Wall DKK 342
  Select Hotel Berlin The Wall

  Select Hotel Berlin The Wall

  Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
    
   4.0 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

   TITANIC Gendarmenmarkt Berlin DKK 655
   TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

   TITANIC Gendarmenmarkt Berlin

   Französische Straße 30, Berlin
     
    5.0 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Skt. Hedwig-katedralen, Den Franske Katedral og Gendarmenmarkt. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Bode Museum 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Hausvogteiplatz U-Bahn og Französische Strasse U-Bahn.

    Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus DKK 269
    Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

    Meininger Hotel Berlin Mitte Humboldthaus

    Oranienburger Strasse 67/68, Berlin, BE
      
     3.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Friedrichstrasse, Friedrichstadt-Palast og Hackescher Markt. Derudover ligger DDR-museet og Humboldt-universitetet 15 minutter derfra. Der er to minutters gang til Oranienburger Strasse S-Bahn-station, mens Oranienburger Tor U-Bahn ligger inden for 4 minutters gang.

     Rocco Forte Hotel De Rome Berlin DKK 2.084
     Rocco Forte Hotel De Rome Berlin

     Rocco Forte Hotel De Rome Berlin

     Behrenstrasse 37, Berlin, BE
       
      5.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel med familievenlig profil ligger i det historiske kvarter i Berlin, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt og Brandenburger Tor. Derudover ligger Checkpoint Charlie-museet og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Hausvogteiplatz U-Bahn på 6 minutter og Französische Strasse U-Bahn på 6 minutter.

      Melia Berlin DKK 677
      Melia Berlin

      Melia Berlin

      Friedrichstrasse 103, Berlin, BE
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstadt-Palast og Berlinerensemblet. Derudover ligger Bode Museum og Gendarmenmarkt 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Friedrichstrasse U-Bahn og Friedrichstrasse S-Bahn.

       TITANIC Comfort Berlin Mitte DKK 331
       TITANIC Comfort Berlin Mitte

       TITANIC Comfort Berlin Mitte

       Elisabeth-Mara-Strasse 4, Berlin
         
        3.5 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 15 minutters gang fra Gendarmenmarkt, Nikolaikirche og Checkpoint Charlie. Derudover ligger Museumsinsel (museumsø) og Berliner Fernsehturm ca. 2 km derfra. Spittelmarkt U-Bahn ligger inden for 3 i minutters gang, mens Märkisches Museum U-Bahn ligger inden for 8 minutters gang.

        The Westin Grand, Berlin DKK 819
        The Westin Grand, Berlin

        The Westin Grand, Berlin

        Friedrichstr. 158-164, Berlin, BE
          
         5.0 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun få skridt fra Friedrichstrasse, Komische Oper Berlin og Galeries Lafayette. Derudover ligger Den Franske Katedral og Brandenburger Tor 15 minutter derfra. Französische Strasse U-Bahn ligger inden for 2 i minutters gang, mens Stadtmitte Stationn ligger inden for 6 minutters gang.