Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Som følge af rejsevejledningerne i forbindelse med Corona-virussen (COVDI-19) kan nogle destinationer være utilgængelige for booking på visse datoer. Læs mere.
Rejsetype
Fly 1
Fly 2
Fly 3
Fly 4
Fly 5

Søg blandt mere end 1.000.000 overnatningssteder og 550 flyselskaber verden over

Medlemmer får 10% ekstra rabat på udvalgte hoteller, udlejningsbiler, oplevelser og ferieboliger. Tilmeld dig i dag.

Gratis afbestilling af de fleste hoteller – fordi fleksibilitet betyder noget.

Alexanderplatz

Med sit spartanske 1960'er-layout er "Alex" et eksempel på artitektur fra kommunisttiden. Den er et livligt mødested for de lokale.

Alexanderplatz er et knudepunkt for fodgængere og transport, og her kan man både shoppe luksusvarer og få panoramaudsigt over byen. I dag rummer "Alex", som har fået sit navn efter den russiske czar Alexander I og senere blev centrum i Østtyskland under den kolde krig, al den luksus, som man forventer at se i en vestlig storby.

Der er butikskæder som H&M og tyske stormagasiner som Alexa og Kaufhof. Det er også en perfekt destination for de madglade. På det nærliggende Hackescher Markt er der et væld af restauranter og caféer, og mange af dem har udendørs servering og fokuserer på det tyske køkken. Sæt tænderne i en Currywurst, som er en lokal pølse, og skyl den ned med et glas traditionelt øl. Der er normalt et par gadeartister, der kan sørge for underholdningen, mens du spiser.

Hvis man skal tale om, at Berlin skulle have en version af Eiffeltårnet eller Empire State Building, er det tv-tårnet Fernsehturm midt på Alexanderplatz. Denne nåleformede kleppert blev bygget sidst i 1960'erne af den østtyske regering som et symbol på nationalistisk stolthed. I dag er det et klassisk postkortsymbol for hele byen. Tag turen 368 meter op til toppen, og nyd udsigten 360 grader ud over Berlin. Her kan du se den berømte Reichstag-bygning, Brandenburger Tor og Potsdamer Platz. Udsigtsplatformen er åben hver dag året rundt indtil midnat. Det er den mest populære turistattraktion i Berlin, så det er en god idé at bestille billetter i forvejen via det officielle website.

Området øverst i Fernsehturm rummer også en bar med happy hour fra 14-16 hver dag samt en restaurant, der serverer frokost og aftensmad. Udsigten er helt enestående for Berlin, og platformen gennemfører en hel rotation en gang i timen, så udsigten skifter hele tiden.

Alexanderplatz ligger i Mitte-distriktet (som naturligvis betyder "i midten") og er tilgængelig via U-Bahn- og S-Bahn-stationer, så den er nem at komme til, uanset hvor i Berlin man befinder sig.


Guide til at udforske Alexanderplatz


Bedste hoteltilbud i Alexanderplatz

Se alle 1.847 overnatningssteder i nærheden af Alexanderplatz
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt DKK 316
Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Select Hotel Berlin Gendarmenmarkt

Charlottenstrasse 66, Berlin, BE
   
  4.0 ud af 5.0 Stjerner

  Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Friedrichstrasse, Gendarmenmarkt og Konzerthaus Berlin. Derudover ligger Checkpoint Charlie og Checkpoint Charlie-museet 10 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Stadtmitte Stationn.

  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz DKK 496
  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

  Hampton By Hilton Berlin City Centre Alexanderplatz

  Otto-Braun-Strasse 69, Berlin
    
   3.5 ud af 5.0 Stjerner

   Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet ca. 2 km derfra. Du kan desuden gå til Alexanderplatz U-Bahn på 7 minutter og Schillingstrasse U-Bahn på 7 minutter.

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz DKK 662
   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

   Alexanderplatz 7, Berlin, BE
     
    4.5 ud af 5.0 Stjerner

    Dette hotel med luksusfaciliteter ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger Det røde rådhus og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Alexanderplatz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

    Select Hotel Berlin The Wall DKK 436
    Select Hotel Berlin The Wall

    Select Hotel Berlin The Wall

    Zimmerstrasse 88, Berlin, BE
      
     4.0 ud af 5.0 Stjerner

     Dette hotel ligger i Mitte, kun få skridt fra Checkpoint Charlie, Friedrichstrasse og Checkpoint Charlie-museet. Derudover ligger Gendarmenmarkt og Potsdamer Platz 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Stadtmitte U-Bahn og Kochstrasse U-Bahn.

     Holiday Inn Berlin - Centre Alexanderplatz DKK 488
     Holiday Inn Berlin - Centre Alexanderplatz

     Holiday Inn Berlin - Centre Alexanderplatz

     Theanolte-Baehnisch-Strasse 2, Berlin, BE
       
      4.0 ud af 5.0 Stjerner

      Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Hackescher Markt 15 minutter derfra. Alexanderplatz U-Bahn ligger inden for 5 i minutters gang, mens Schillingstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

      Hotel Indigo Berlin – Alexanderplatz DKK 530
      Hotel Indigo Berlin – Alexanderplatz

      Hotel Indigo Berlin – Alexanderplatz

      Bernhard-Weiss-Str. 5, Berlin, BE
        
       4.5 ud af 5.0 Stjerner

       Dette hotel i boutique-stil ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og Hackescher Markt 15 minutter derfra. Alexanderplatz U-Bahn ligger inden for 5 i minutters gang, mens Schillingstrasse U-Bahn ligger inden for 6 minutters gang.

       H4 Hotel Berlin Alexanderplatz DKK 481
       H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

       H4 Hotel Berlin Alexanderplatz

       Karl Liebknecht Strasse 32, Berlin, BE
         
        4.0 ud af 5.0 Stjerner

        Dette hotel ligger i Mitte, kun 10 minutters gang fra Torstrasse, Alexanderplatz og Berliner Fernsehturm. Derudover ligger DDR-museet og Hackescher Markt 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Rosa-Luxemburg-Platz U-Bahn og Alexanderplatz Station.

        H2 Hotel Berlin Alexanderplatz DKK 452
        H2 Hotel Berlin Alexanderplatz

        H2 Hotel Berlin Alexanderplatz

        Karl-Liebknecht-Strasse 32, Berlin, BE
          
         2.5 ud af 5.0 Stjerner

         Dette hotel ligger i Mitte, kun 5 minutters gang fra Torstrasse og Alexanderplatz. Derudover ligger Berliner Fernsehturm og DDR-museet 15 minutter derfra. Der er fem minutters gang til både Rosa-Luxemburg-Platz U-Bahn og Alexanderplatz Station.